Kaskader Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Siema ostatnio kupiłem ww młynek, na sucho kręci super natomiast podczas łowienia jak sciagam małą gumke na 5g główce czuje mocny opór jak bym ciągnął zaczep. Zgłosiłem to w sklepie, przesmarowali rolke prowadzącą ale problem występował dalej więc wymienili mi kołowrotek na nowy i .... nowy kołowrotek ma ten sam problem. Komuś przydarzyło się coś podobnego? Czy to wina przełożenia?? Czy ten model tak ma? Edytowane 29 Listopada 2020 przez BOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Ten typ tak chyba ma. Mam wersję 4000SH, na sucho super w terenie już mniej. Używam do boleniowania i nawet prowadząc średniej wielkości (6-8cm) woblerki jest wyczuwalny lekki opór.Trochę to irytujące gdyż kołowrotek wizualnie bardzo fajny, nawój plecionki równy i płynny, praca hamulca też bez zarzutu. Myślę, że po paru wyjazdach nad wodę przywykniesz i przestanie Ci to przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Dzieki za zainterwsowanie. Tak myślałem, że to jednak wina przełożenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 siema, oprócz tego oporu jak spisuje Ci się ten kołowrotek? Zastanawiam się nad 2000S lub 1000S tylko z normalnym przełożeniem, w necie za dużo o nich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Podbijam pytanie. Czy ten kołowrotek wart swoich pieniążków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Łowię drugi sezon 4000SH - kołowrotek dobrze się spisuje, jedyne co irytuje to wymieniony opór. Większych oznak zużycia nie zaobserwowałem.Ja kupiłem go za jakieś 360zł -w tej cenie uważam to za dobry stosunek cena/jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Podbijam pytanie. Czy ten kołowrotek wart swoich pieniążków? Popatrzyłem sobie na niego jak jest zbudowany. Zrobili go podobnie jak Zenon. Widzę że chyba można w dość łatwy sposób dodać łożysko do koła posuwu szpuli - tam jest taki plasticzek wypełniający większy otwór zębatki. Fajnie zrobione jest tez podparcie tylnej części osi głównej - podobnie jak Daiwa BG na dwóch prętach stabilizujących . Najważniejsze pytanie jak się zachowuje po sezonie czy dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Przyszlo mi do glowy, ze przydalby mi sie kolowrotek z szybka przekladnia na szybkich pstragowych i trociowych rzekach. Nie chcialem przeinwestowac i kupic Daiwy lub Shimano. Ten mozna dostac za jakies 300pln. wiec jesli sie przelicze to mnie to az tak nie zaboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Jeżeli mogę coś doradzić itp polecę Ci lurekuler saltis z AliExpress . Wysokie przełożenie i całkiem fajnie kręci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi