Włóczykij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam.Przejrzałem właśnie wykaz wód PZW na terenie Warszawy i wychodzi na to że w ciągu ostatnich 2 lat kiedy się tym tematem w ogóle nie interesowałem PZW porzuciło większość wód stojących w stolicy.W wykazie pozostały Szczęśliwice, Jez. Wilanowskie i Arkadia. Cała reszta drobnych wód znikła z wykazu. Co ciekawe znikł nawet Świder Na ile można wierzyć informacjom ze strony PZW?http://ompzw.pl/mapa-wod-okregu-mazowieckiego Nie ukrywam że cieszy mnie taka sytuacja bo trzeci rok nie płacę składek a czasem mam ochotę gdzieś na chwilkę wyskoczyć i przypomnieć sobie jak się wędkę trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Nie można. Mapom w szczególności, bo się przejechać można.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Pod mapą jest jeszcze wykaz z podziałem na kategorie. Tam też nie widze kilku wód które podlegały wcześniej pod PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ale skoro informacje na stronie moga być nie aktualne, to czy ktoś mógł by mi sprawdzić w wykazie dodawanym przy opłacaniu składki, czy jest tam glinianka przy PKP Włochy? To się nazywa staw Koziorożca. Ewentualnie jeszcze Jez. Kamionkowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Chyba jedynym wiarygodnym źródłem jest książeczka, której okładkę stanowi zezwolenie na wędkowanie.Wykaz pod mapą jest z nią kompatybilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 j.kamionkowskie jest w wykazie. mam zezwolenie w kieszeni to zaraz zrobie zdjęcia i wstawię. edit jest też pozycja Włochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 No to ciekawe w takim razie co jest bardziej aktualne?Jesteś pewien że to jest aktualny wykaz? Co do zbiornika Włochy to takiego nie ma. na włochach są tylko glinianki Cietrzewia, Krańcowa i staw Koziorożca + kilka mniejszych kałuż. Przy czym wszystkie wyżej wymienione 3-4 lata temu podlegały PZW i nawet jakieś zarybienia były. A w tym momencie na pewno PZW nie podlega Cietrzewia i Krańcowa.Bardzo mnie ciekawi J. Powsinkowskie które bardzo fajnie by się obławiało z kajaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zezwolenie jest aktualne, ważne do 31 grudnia 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi