Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) i to jak g... w przerębli Chcę zbudować sobie uniwersalną "uncjówkę" długości 2,75, czyli moc do ok. 17lb i ciężar rzutowy do 28-30g (dół mniej ważny). Kij głównie do twardych przynęt boleniowych, sandaczowych, trociowo-morskich. Miałem NFC ST905-2(HM) - leciutki w Torzitach, rzucał dobrze, ale jakiś zbytnio gnący się w dole. Poza tym ST904-2(IM) rzutowo może niemal to samo, a akcję ma jakoś bardziej spinningową, niż muchową i nie jest taki rozbujany, więc IM został, a HM poszedł w świat. Jednak ten ST904 jest rzeczywiście raczej do 3/4oz. (zgodnie z opisem), choć daje się przeciążyć. Oglądałem Batsony: XST1085F rozbujany podobnie, jak ten NFC, natomiast IST1085F wydaje się dużo fajniejszy (z kolei REVST90MH to niby to samo, co 1085, ale jakby z trochę większym powerem). Może się skończyć na jednym z nich, ale klamka jeszcze nie zapadła, poza tym chciałbym coś lżejszego. Plącze mi się też Kraag F, ale najlepiej byłoby wziąć w łapkę. Tyle że nie ma kto do tej łapki dać w Warszawie i okolicach. Qualia XS902MH i XSH902MH - nie znam, nie miałem, nie wiem - piszą ino, że one do gum ... Lamiglas ISS1102MH - być może by się nadał, ale też w łapie nie miałem. Po doświadczeniu z NFC wolę pomachać i kupić, niż kupić i żałować. Miałem Avida o takich parametrach - kołek straszny i nie chcę, a poza tym blanków St.Croix i tak już praktycznie nie ma na rynku. No i tak się miotam, kręcę w kółko i zdecydować nie mogę. Już łatwiej wybrać opony do samochodu (mimo bogactwa oferty), niż uncjówkę 2,75m ..... Aaa! Blaasa Slim też rozważam (20lb), ale wolałbym nie aż tak głębokie ugięcie. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 A taka zapomniana firma jak Composite Developments ? Może warto przejrzeć co u Irka jest na stanie , pomachać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Jeżeli pod przynęty twarde do 30g w długości 2,75m to ja bym nie miał najmniejszego problemu z wyborem.Blaas Slim Nano, SLS9020-2N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Albo fishing art hers slr9017-2. Powinien też Cię Michale zadowolić Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Friko - oglądałem - CDBR902MH - mocarna pała Rafale - wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Twarde przynęty Blaas Slim Nano, miękkie Kraag XF a coś połączonego to Kraag F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Albo fishing art hers slr9017-2. Powinien też Cię Michale zadowolić Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaHers? A on nie za szczytowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Twarde przynęty Blaas Slim Nano, miękkie Kraag XF a coś połączonego to Kraag F.No wiem, wiem - mowileś, ale rzeczywiście - bez wzięcia w łapę trudno się zdecydować, a do Krakowa na razie nie wybiorę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Jeżeli pod przynęty twarde do 30g w długości 2,75m to ja bym nie miał najmniejszego problemu z wyborem.Blaas Slim Nano, SLS9020-2N.A a propos tego slima - nie wiesz może, ile taki blank waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Wagi nie znam ale jest taki przeciętny. Mięsa ma sporo ale stawiam , że jest lżejszy od Batsonów IST, XST o tych samych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Kiedyś pytałem w FA, z tego co pamiętam 64 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Hers? A on nie za szczytowy?Hers nie jest to blank o szczytowej akcji ale za to bardzo twardy, sztywny. W szczycie też. Taki trochę suchar. Pod przynęty twarde stawiające spory opór , w silny nurt , to owszem. Jak dla mnie to byłby ostatni wybór jeżeli chodzi o blank uniwersalny pod przynęty twarde. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Aha.A te 64 gramy brzmią bardzo zachęcająco. Zwłaszcza, że przynajmniej dłuższe chyba problemów z balansem nie miały, to i krótszy nie powinien mieć.Pomyślę jeszcze. Do blanków krakowskich zachęcają też fajne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Mam 3 długie blanki z FA od 9' do 9'6 i każda z nich jest dobrze wyważona, w zestawie z kołowrotkiem zbalansowanie w punkt, nie narzekam, jestem bardzo zadowolony. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Kiedyś pytałem w FA, z tego co pamiętam 64 gram.Sprawdziłem o źródła - 68g - jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Sprawdziłem o źródła - 68g - jest dobrze No to dużo się nie pomyliłem, może kwestia lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Hers to pała jakich mało i oprócz koguta i sandacza nie widzę innych zastosowań a gdzie on do łowienia boleni? dobre jajca. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Hers to pała jakich mało i oprócz koguta i sandacza nie widzę innych zastosowań a gdzie on do łowienia boleni? dobre jajca.TomekS, to krzepkie chłopisko - może on takich potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Przy zacięciu kręgosłup bolenia zostanie złamany w kilku punktach... Najlepsza uncja jaką miałem to był CTS z serii LR. Idealna harmonia parametrów i to bym też polecił. Uncja BR od CD to zbyt mocny kij dla Ciebie być może chinol jest inny ale NZ jest za mocny. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Uncjowego BR 2,75 nie ma u Irka, jest tylko do 35g i 20lb i ten, to pała mocarna - błe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Miałem IST1085F, przerobiłem dwa Avidy 275 i 260 do 28 i zostawiłem sobie customa 3SC86MHF2, który robi u mnie jako wół roboczy od kilku dobrych lat. Z opisu kija, który potrzebuje autor polecę tego Batsona IST, porządny blank i gnie się faktycznie przyjemniej od Avidów.Jest jeszcze jedna alternatywa, którą sam bym wziął w ciemno, ale z blankiem może być problem - Uncjowy Phenix Karabela. Piękny kijek na tym można ukręcić, góra będzie maks do 30 a rozpiętość obsługiwanych przynęt lepsza niż Batson, z dołu też potrafi więcej.Kapitalny do woblerów, ale uniwersał z niego był elegancki.Szybki o super fajnym ugięciu. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Tak sobie jeszcze myślę, że może takie lekkie szaleństwo, czyli IST1085F/REVST90MH i jednocześnie Blaas SLS9020-2N .......... i na tym może się skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Ciekawe, że nikt na temat tego Lamiglasa się nie wypowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 A miałeś w ręku cd br 2,75 7-28 17lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Dawno, ale Blue Rapidy jakoś mnie ... nie urzekły Zresztą mam teraz tylko jednego cedeka i to Ext Nano Zobaczymy, jak długo u mnie zabawi Poza tym CDBR-902M jakoś słabo dostępny ostatnimi czasy ... Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi