Skocz do zawartości

Technologia 1DFR i UFR w budowie wędzisk.

Janusszr

Rekomendowane odpowiedzi

Konkretnie to na allegro. Wstaw w google  1DFR lub UFR .

Np.  https://allegro.pl/oferta/savage-gear-salt-1dfr-slow-jigging-2-03m-60-140g-9677212591

https://allegro.pl/oferta/wedka-trollingowa-okuma-classic-ufr-210cm-12-25lb-9321035930

Zastanawiam się, czy szukać czegoś w tym kierunku, czy iść w Dragona, np. https://allegro.pl/oferta/wedka-dragon-x-treme-h-d-200s-spinn-1-98m-60-200g-9436958378

Oczywiście chodzi mi o morze.

Edytowane przez Janusszr

Jest to marketingowy bełkot, nie przejmuj się tym zupełnie. Teraz jest taka moda na 'technologie' więc każda firma od najmniejszej do największej za punkt honoru stawia sobie żeby w katalogu pojawiła się technologia "asfdsdgf"  albo "bnfbgef" ale mało kto bierze to na poważnie ;)

• Like 1

Gdzie w opisach napisane jest, że są niezniszczalne ? Raczej nie warto ich naprawiać. Ani jedna, ani druga z wymienionych firm nie produkuje blanków. To materiał z "taśmy" z zamówionym logo firmy. Kiedyś podobnie sprawa wyglądała z nano technologią. Większość miała takie oznaczenia i na tym to się wyłącznie kończyło :). By wszystko było jasne to są tanie wędki, które nie są złe. Na pewno nie można od nich oczekiwać niezniszczalności i kosmicznych parametrów. Coś na zasadzie dobrego i taniego wina :)

• Like 1

Syrop na kaszel też jest mądry w reklamach, zamiast do żołądka leci do płuc.

A tak poważnie.

Ze znajomym w sklepie wyginaliśmy tego Dragona.

Jest moc.

Trzeba dobrego zawodnika na końcu zestawu żeby go dobrze powyginał.

A jak już wędka zacznie pracować do dolnika to trzeba się dobrze zaprzeć żeby się nie przewrócić.

Kij wg mnie na większe rybki.

• Like 2

Gdzie w opisach napisane jest, że są niezniszczalne ?  

A w którym miejscu  napisałem, że "w opisach jest napisane"?

Widziałem kilka spotów reklamowych (nie chce teraz mi się ich szukać) jak to "tradycyjna" wędka łamie się, a tej hiper - super nic nie dolega przy takim samym obciążeniu.

Jeżeli chodzi o opisy, to również wędziska produkowane w ww technologiach, są  cztery razy mocniejsze na uszkodzenia od konkurencji. Nigdy, przenigdy w czasie łowienia nie połamałem żadnej wędki, to jeżeli nabyłbym taką 4x mocniejszą, to ja piszę, że wg tych reklamowych opisów "jest niezniszczalna" :)

Do takich super nowości zazwyczaj mam dystans, dlatego stworzyłem ten wątek.

• Like 1

Ze znajomym w sklepie wyginaliśmy tego Dragona.

Jest moc.

Trzeba dobrego zawodnika na końcu zestawu żeby go dobrze powyginał.

A jak już wędka zacznie pracować do dolnika to trzeba się dobrze zaprzeć żeby się nie przewrócić.

Kij wg mnie na większe rybki.

Dzięki serdeczne.

To ma być mój trzeci kij do morskej kolekcji. Zamiast jednej Daiwy BG, kupiłem dwa Slammery i w związku z tym jeden kołowrotek został bez przydziału :)