Skocz do zawartości

Box dachowy

Jeziorm 1

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakies doświadczenie z tymi bagaznikami ?

Musze spakować familie w auto a zmieniłem na normalne z dużego am.vana i jest problem :D

Potrzebuje opinii i wskazówek na co zwracac uwagę przy zakupie, wiem że Thule są ok ale znacie cos dobrego a troche tańszego, nie widzi mi sie 1,5k wywalać na taki bagażnik...

pzdr

inne dobre to: kamei, mont blanc i neumann ... wszystko to kwestia bezpieczenstwa, ergonomii, gwarancji i w efekcie koncowym budzetu a takze intensywnosci uzywania ... jezeli jezdzilbym z takim boxem 4 razy do roku to kupilbym najlepszy na rynku, czyli thule a jezeli mialbym zamiar uzywac takiej skrzynki sporadycznie to mont blanc

Myślę, za jak kupować to coś dobrego.

Zimą jechałem z nowym, takim płaskim Thule na dachu i nie czułem

że mam box, można szybko jechać, niewielka różnica w spalaniu.

Zawsze też można pożyczyć od znajomych, w Łodzi chyba firma Tobik

takie wypożycza ( nie znam cen)

Ja kupiłem parę lat temu Thule. Wybierałem spośród kilku firm. Powiem tak, jeżeli w sklepie, na półce, w ciepełku, miałem problem z otwarciem trumny, to jakie szanse na dachu, przy mrozie i padającym śniegu? Tak sobie podumałem i stwierdziłem, że kupuję tą trumnę na lata. Nie żałuję ani grosza wydanego na Thule, używam kilka razy w roku, a dodatkowo kilku kolegów też z niego korzysta. Po około 100 wyjazdach dłuższych i krótszych wszystko działa, jak na początku.

Ty zrobisz, jak zechcesz.

Powodzenia - Bartek

• 2 tygodnie później...

Mi polecono IterPack Carver i śmigam z czymś takim już od chyba 3-4 lat. Model 6.3 lub 6.5 Śmiało i szczerze mogę Ci polecić. Bardzo prosty i szybki (3-5 minut) montaż/demontaż, przy mrozie nigdy nie miałem problemu z otwieraniem, pakowny, jak zapewniał sprzedający ma bardzo dobrą aerodynamikę. Generalnie podróżowanie z nim nie nastręcza żadnych problemów i nie jest w żaden sposób niewygodne czy uciążliwe. Jednak przy wietrze i większych prędkościach trzeba uważać, bo potrafi bujnąć. Spalanie w moim samochodzie 110KM klasa średnia wzrasta o około 1,5 do 2,5 L/100km zależnie od stylu jazdy i trasy. Jeśli masz mocniejsze auto to różnica w spalaniu będzie pewnie jeszcze mniejsza.