Jeziorm 1 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Macie jakies doświadczenie z tymi bagaznikami ? Musze spakować familie w auto a zmieniłem na normalne z dużego am.vana i jest problem Potrzebuje opinii i wskazówek na co zwracac uwagę przy zakupie, wiem że Thule są ok ale znacie cos dobrego a troche tańszego, nie widzi mi sie 1,5k wywalać na taki bagażnik... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 inne dobre to: kamei, mont blanc i neumann ... wszystko to kwestia bezpieczenstwa, ergonomii, gwarancji i w efekcie koncowym budzetu a takze intensywnosci uzywania ... jezeli jezdzilbym z takim boxem 4 razy do roku to kupilbym najlepszy na rynku, czyli thule a jezeli mialbym zamiar uzywac takiej skrzynki sporadycznie to mont blanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Myślę, za jak kupować to coś dobrego.Zimą jechałem z nowym, takim płaskim Thule na dachu i nie czułemże mam box, można szybko jechać, niewielka różnica w spalaniu.Zawsze też można pożyczyć od znajomych, w Łodzi chyba firma Tobik takie wypożycza ( nie znam cen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Ja kupiłem parę lat temu Thule. Wybierałem spośród kilku firm. Powiem tak, jeżeli w sklepie, na półce, w ciepełku, miałem problem z otwarciem trumny, to jakie szanse na dachu, przy mrozie i padającym śniegu? Tak sobie podumałem i stwierdziłem, że kupuję tą trumnę na lata. Nie żałuję ani grosza wydanego na Thule, używam kilka razy w roku, a dodatkowo kilku kolegów też z niego korzysta. Po około 100 wyjazdach dłuższych i krótszych wszystko działa, jak na początku. Ty zrobisz, jak zechcesz. Powodzenia - Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Nie koniecznie trzeba od razu kupować, można wypożyczyć.Choćby tutaj:http://www.box4car.pl/Takich wypożyczalni jest więcej, sprzęt też mają różny, na pewno coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar.Sul Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Najlepiej to wypożycz sobie 3-4 modele na każdy wyjazd wypożyczaj inny, sam dojdziesz do tego jaki Ci będzie najlepiej pasował. Jak zamierzasz używać boxu raz do roku, to myślę, że samo wypożyczanie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ja nastawiam się na inne rozwiązanie niż bagażnik dachowy.Jakoś bardziej przekonują mnie boxy na hak holowniczy. http://www.interpack.com.pl/kategoria,32,Boxy__bagazowe_na_h ak_.html http://www.taurus.info.pl/Box_Thule_BackUp_900-592.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Mi polecono IterPack Carver i śmigam z czymś takim już od chyba 3-4 lat. Model 6.3 lub 6.5 Śmiało i szczerze mogę Ci polecić. Bardzo prosty i szybki (3-5 minut) montaż/demontaż, przy mrozie nigdy nie miałem problemu z otwieraniem, pakowny, jak zapewniał sprzedający ma bardzo dobrą aerodynamikę. Generalnie podróżowanie z nim nie nastręcza żadnych problemów i nie jest w żaden sposób niewygodne czy uciążliwe. Jednak przy wietrze i większych prędkościach trzeba uważać, bo potrafi bujnąć. Spalanie w moim samochodzie 110KM klasa średnia wzrasta o około 1,5 do 2,5 L/100km zależnie od stylu jazdy i trasy. Jeśli masz mocniejsze auto to różnica w spalaniu będzie pewnie jeszcze mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi