Androctonus Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, jakiś czas temu dostałem od znajomego znaleziony w piwnicy kij muchowy bez żadnych oznaczeń. W komplecie był kołowrotek Abu 156 Diplomat w stanie db. Dołączam zdjęcia może ktoś z szanownych forumowiczów podpowie co to za kij. Będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Androctonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 X-kev Carbon DAM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Niezawodny Mart. Dokładnie w tym samym czasie DAM oferował też serię Exqusite. Podobnie jak X-Kev z kiepskimi, ceramicznymi przelotkami, bez jego krzyżowego oplotu na blanku i tym samym, niezbyt ładnym uchwytem kołowrotka. Kolega kupił na targach w Poznaniu od A. Schmidta z Design Kevlara, ja Exquisita o tych samych parametrach. Mój miał fajniejszą, cieplejszą akcję i był chyba trochę lżejszy. Prawie trzy dekady, stare dzieje, tylko ryb było jednak trochę więcej i jakoś mniej uwagi zwracaliśmy na sprzętowe niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 To był mój czwarty kij muchowy. Pierwsza była niebieska Germina zwaną przez niektórych Dżerminą, drugi szklak czy kompozyt Abu Garcia 2,40, trzeci to absolutnie wyjątkowy Custom graphite 2,70 też Abu no i czwarty X-kev DAM'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (...) Dokładnie w tym samym czasie DAM oferował też serię Exqusite. (...)Exqusite #5-6 2,25m to była moja pierwsza muchówka. Bardzo miło wspominam, niestety wędka nie przetrwała bliższego spotkania z drzwiami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzas Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Miałem X-Kev, ale zgubiłem... poważnie! Pakując graty do samochodu pod domem położyłem kij w pokrowcu na dachu Malucha, gdy zajechałem nad rzekę już go tam nie było. Nie był widocznie magnetyczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witajcie.Pozwolę podłączyć się do tematu i prosić o pomoc w identyfikacji wykonawcy wędziska.Otrzymałem klejonkę bez żadnych opisów. Nie ma wykonawcy, nie ma klasy wędziska. Jego charakterystyczne cechy to:1. Przelotki w kolorze złotym i takim jak na zdjęciach kształcie2. Złącze męskie ze sprężynującym i chowającym się dzyndzelkiem, który po złożeniu wędziska wchodzi w dziurkę w złączu żeńskim. Może jakieś informacje posiadacie lub wiedzę o wykonawcy. Pozdrawiam.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 To jest Mariusz muchówka? Przyznam się, że takich przelotek nigdzie nie spotkałem. Bardziej by do jakiegoś casta pasowały? Raczej nie europejska produkcja. Coś mi mówi, że japońska z lat 60-tych, może 50-tych? W tamtych czasach produkowali sporo takich dość specyficznych wędzisk, na swój rynek, mniej tego trafiało do Europy, dość dużo do USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Tak Janusz, to muchówka. Długość 9 stóp. Też pierwszy raz widzę takie przelotki. Jestem bardzo ciekawy jej pochodzenia.Pozdrawiam.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Jeszcze fotka rękojeści. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Dziękuję za odpowiedź i nieco genezy Ile taki kij może być wart? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi