HM80 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 kupiłem troche cykad Pokutyckiego i innych, ale za bardzo nie wiem jak to powinno się prowadzić. zna ktoś linki do filmów, opisów? jak wpisuję cicade na youtubie to pokazuje mi się łowienie muchowe ja łowie tak, że ciągnę wędką w bok, a potem zwijam linkę, bo tak widziałem, ale wiecej w ten sposób zaczepiam za grzbiet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie łowię innymi jak cykady SS - więc nie wiem jak w pozostałych - ale cykadami Pana Sławka łowię na różnorodne sposoby. Na początku najlepiej wszystko robić kołowrotkiem - można łowić z opadu tj. 2-3obroty korbą i opad, można szybko prowadzić przy powierzchni, zamienne tempo w toni itd. itp... Zależnie od sytuacji na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi