Skocz do zawartości

Delikatny zesatw castngowy ...

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki , zapomniałem napisać :D

Przynęty to głównie gumy 3-4 cale na główkach 10-20g oraz jakieś wobki typu slider o odpowiedniej cw wadze :D

A kwota jaką chce przeznaczyć to około 300-350 zł , wiem że to nie dużo ale chce spróbować swoich sił z castem-jak mi sie spodoba to z pewnością kupię coś lepszego :D

Bez szans w tym budżecie, jesli myśisz o jakimś logicznym sprzęcie.

300 to jak się trafi za multika dasz, pewnie drugie tyle za jakis niedrogi kijek, szuakłbym triumpha st.croix albo jakiś dragon. Z multi celowałbym w revo premier lub curado 101d

Chyba żeby coś takiego - w budżecie:

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-silve r-max-combo-g17-a75-p1494-k10508.html

Choć nie wiem czy to warte cokolwiek jest...

Ehh...szczerze powiem że nie takiej odpowiedzi sie spoodziewałem...napisałem wyraźnie że chcę coś kupić na początek :angry: ...nie wiem kto kupuje kija st.croix i multiki za 4 paki żeby zobaczyć jak się łowi taką metodą :angry:

Moja propozycja jest taka:

dragon silver edytion cast do 25 lub 35 g o długości 1,9 i jakiś multik za 200 zł

Ehh...szczerze powiem że nie takiej odpowiedzi sie spoodziewałem...napisałem wyraźnie że chcę coś kupić na początek :angry: ...nie wiem kto kupuje kija st.croix i multiki za 4 paki żeby zobaczyć jak się łowi taką metodą :angry:

Moja propozycja jest taka:

dragon silver edytion cast do 25 lub 35 g o długości 1,9 i jakiś multik za 200 zł

A nie masz kogoś kto tak łowi. Pożyczy, spróbujesz, zobaczysz i .... albo, albo.

Kupując zestaw nie dopasowany można się zawieść do bólu a i tak nie będziesz do końca miał obraz sytuacji.

No chyba, że wspomniane 3 stówki to pryszcz.

E no , nie aż tak nisko ;) Około 300 zł moge przeznaczyć

No, to walcz http://allegro.pl/multiplikator-shimano-curado-101d-okazja-i 2423896419.html

No, może i ten http://allegro.pl/multiplikator-quantum-accurist-ac501pt-pow er-pro-i2430049752.html

Wybór masz tutaj w klasie L i ML http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4775&amp ;start=140&

Nawiasem mówiąc, moim zdaniem, dobrą drogą jest udział w zlocie castingowym. Tam będziesz mógł poznać wiele zalet (i wad) metody a także poznać możliwości i cechy popularniejszych zestawów.

W tamtym roku mialem ten sam dylemat i podobny budzet.

Kupilem przez forum dragon guide select chucky cast 5-25 za 200pln i multik quantum accurist 501pt chyba za 150pln. Od 10g moge powiedziec, ze mozna bylo spoko rzucac wiec mlynek moge polecić, choć to juz powoli antyk.

o odragonie sie nie wypowiem... nie znam konstrukcji wiec nie gadam. ACCURIST 501 to bardzo porządna maszynka. Co prawda daleko mu do pracy plutona, luny, ryogi czy conquesta ale nowego z ebaya mozna wciagnac za 150-180 $ z wysylka... na miekkim kiju pociagnie spokojnie 8-10g. poza tym to cudenko potrafi cholernie daleeeeeeeeeeko rzucac. U mnie w kompozycji z MARS CASTem i przyneta w postaci JAXON TRONTO / spoket falkfish 28g spokojnie leci na 70m...

cena 250 pln to juz troche przesada...

Miało być 350 max za cały zestaw, napisz gdzie kupiłeś w takiej cenie

Mało mnie tak wkurwia jak aroganckie pierdy na poczatek, jak chcesz jeszcze komuś pomóc.

A serio - jak wiesz lepiej od nas i mimo wszystkim podejmujesz decyzję o kupieniu sprzetu którego nikt nie poleca, to po kiego siusiaka głowę zawracasz?

Spokojnie koledzy , po prostu po waszych propozycjach prawie z krzesełka spadłem :lol: , myślałem że jak na początek to coś taniego się kupi i będzie git majonez a tu dupa :( Swój budżet powiększyłem do 600 zł max za kija i młynek i w tym muszę coś sobie wybrać :unsure: Macałem dzisiaj tego kijka okumę do 35g i jest to dość sztywny kij dlatego wezmę ten sam model tylko że o cw do 25g i długości 2,13 m :mellow: Czyli na multik zostanie mi 350-400 zł i mam nadzieje że mi teraz pomożecie , sytuacja jest prosta , więcej kasy nie mam na casting. A co do tego dragona to ma dość dobre opinie więc się wstępnie na niego zdecydwałem , ale może ściągnę coś z ebay'a :D

Mifek , o ten ci chodzi: http://www.ebay.co.uk/itm/QUANTUM-Accurist-2-501CX-LEFTY-Bai tcaster-Reel-BLUE-/360102105623?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_ Reels_JN&hash=item53d7c21217#ht_1998wt_905 ?