Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Cześć , prosiłbym o pomoc w skompletowaniu 1 zestawu castnigowego , tak na spróbowanie czegoś nowego Kijek ma być w miarę delikatny bo do 30/35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A do jakiej kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 I do jakich przynet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Sorki , zapomniałem napisać Przynęty to głównie gumy 3-4 cale na główkach 10-20g oraz jakieś wobki typu slider o odpowiedniej cw wadze A kwota jaką chce przeznaczyć to około 300-350 zł , wiem że to nie dużo ale chce spróbować swoich sił z castem-jak mi sie spodoba to z pewnością kupię coś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Bez szans w tym budżecie, jesli myśisz o jakimś logicznym sprzęcie.300 to jak się trafi za multika dasz, pewnie drugie tyle za jakis niedrogi kijek, szuakłbym triumpha st.croix albo jakiś dragon. Z multi celowałbym w revo premier lub curado 101d Chyba żeby coś takiego - w budżecie: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-silve r-max-combo-g17-a75-p1494-k10508.html Choć nie wiem czy to warte cokolwiek jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ehh...szczerze powiem że nie takiej odpowiedzi sie spoodziewałem...napisałem wyraźnie że chcę coś kupić na początek ...nie wiem kto kupuje kija st.croix i multiki za 4 paki żeby zobaczyć jak się łowi taką metodą Moja propozycja jest taka: dragon silver edytion cast do 25 lub 35 g o długości 1,9 i jakiś multik za 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ehh...szczerze powiem że nie takiej odpowiedzi sie spoodziewałem...napisałem wyraźnie że chcę coś kupić na początek ...nie wiem kto kupuje kija st.croix i multiki za 4 paki żeby zobaczyć jak się łowi taką metodą Moja propozycja jest taka: dragon silver edytion cast do 25 lub 35 g o długości 1,9 i jakiś multik za 200 zł A nie masz kogoś kto tak łowi. Pożyczy, spróbujesz, zobaczysz i .... albo, albo. Kupując zestaw nie dopasowany można się zawieść do bólu a i tak nie będziesz do końca miał obraz sytuacji. No chyba, że wspomniane 3 stówki to pryszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 lipa panie.td se do 25g obsługuje przynęty do 40g nie wiem czemu i jest sztywny.za to rewelacyjny jest kijek dragon destiny 2.25m 10-30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Hmm...no ok , to może inaczej.Czy jest jakikolwiek multik do 300 zł którym mógłbym z powodzeniem łowić ww przynętami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 wczoraj jeszcze widziałem jakiegoś niskiego jaxona za 50zł w dziale sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 E no , nie aż tak nisko Około 300 zł moge przeznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 E no , nie aż tak nisko Około 300 zł moge przeznaczyć No, to walcz http://allegro.pl/multiplikator-shimano-curado-101d-okazja-i 2423896419.htmlNo, może i ten http://allegro.pl/multiplikator-quantum-accurist-ac501pt-pow er-pro-i2430049752.html Wybór masz tutaj w klasie L i ML http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4775& ;start=140&Nawiasem mówiąc, moim zdaniem, dobrą drogą jest udział w zlocie castingowym. Tam będziesz mógł poznać wiele zalet (i wad) metody a także poznać możliwości i cechy popularniejszych zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A co myślicie o team dragon ? Multik ofc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A co myślicie o team dragon ? Multik ofcNic (ja nic) ale zawsze możesz poczytać http://www.spigot.dbv.pl/readarticle.php?article_id=41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 nic.celuj w curado 101. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Kup Curado, to porzadny sprzet - na kilka sezonow. Kija zawsze mozna wymienic na lepszego. Ale jak multik nie bedzie obskugiwal przynet dobrze to po zabawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ehh....zastanowie się , ten team dragon obsługuje wobki 7g więc nie jest źle. Ja mam zamiar łowić prznętami o wadze minimum 13g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidekf Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 W tamtym roku mialem ten sam dylemat i podobny budzet.Kupilem przez forum dragon guide select chucky cast 5-25 za 200pln i multik quantum accurist 501pt chyba za 150pln. Od 10g moge powiedziec, ze mozna bylo spoko rzucac wiec mlynek moge polecić, choć to juz powoli antyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ehh....zastanowie się... Ale nad czym tu sie zastanawiac? Casting nie jest tani, a im delikatniejszy tym drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 jeśli mówisz o team dragon se 7-25g.to się grubo mylisz.kij zaczyna się ładować min od 15,20g.do tego jest szybki więc trudno będzie ci machać i szybko się zniechęcisz.łowię tym kijem 3 lata i najlepiej spisuje się na przynętach ok 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Decyzja już podjęta...biore team dragona hs200 oraz okume black rock do 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 o odragonie sie nie wypowiem... nie znam konstrukcji wiec nie gadam. ACCURIST 501 to bardzo porządna maszynka. Co prawda daleko mu do pracy plutona, luny, ryogi czy conquesta ale nowego z ebaya mozna wciagnac za 150-180 $ z wysylka... na miekkim kiju pociagnie spokojnie 8-10g. poza tym to cudenko potrafi cholernie daleeeeeeeeeeko rzucac. U mnie w kompozycji z MARS CASTem i przyneta w postaci JAXON TRONTO / spoket falkfish 28g spokojnie leci na 70m... cena 250 pln to juz troche przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Miało być 350 max za cały zestaw, napisz gdzie kupiłeś w takiej cenie Mało mnie tak wkurwia jak aroganckie pierdy na poczatek, jak chcesz jeszcze komuś pomóc.A serio - jak wiesz lepiej od nas i mimo wszystkim podejmujesz decyzję o kupieniu sprzetu którego nikt nie poleca, to po kiego siusiaka głowę zawracasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 to jak ci hs 200 strzeli[czego ci oczywiście nie życzę]to pamiętaj że masz gwarancję a nie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Spokojnie koledzy , po prostu po waszych propozycjach prawie z krzesełka spadłem , myślałem że jak na początek to coś taniego się kupi i będzie git majonez a tu dupa Swój budżet powiększyłem do 600 zł max za kija i młynek i w tym muszę coś sobie wybrać Macałem dzisiaj tego kijka okumę do 35g i jest to dość sztywny kij dlatego wezmę ten sam model tylko że o cw do 25g i długości 2,13 m Czyli na multik zostanie mi 350-400 zł i mam nadzieje że mi teraz pomożecie , sytuacja jest prosta , więcej kasy nie mam na casting. A co do tego dragona to ma dość dobre opinie więc się wstępnie na niego zdecydwałem , ale może ściągnę coś z ebay'a Mifek , o ten ci chodzi: http://www.ebay.co.uk/itm/QUANTUM-Accurist-2-501CX-LEFTY-Bai tcaster-Reel-BLUE-/360102105623?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_ Reels_JN&hash=item53d7c21217#ht_1998wt_905 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi