busz231 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 td no nowość więc opinie są wstępne a koledzy polecają ci sprzęt testowany latami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Za 400 szukaj używanej citici 201 E, powinno wystarczyć. Wymienisz tulejki na łożysko i będzie prawie curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Za 400 szukaj używanej citici 201 E, powinno wystarczyć. Wymienisz tulejki na łożysko i będzie prawie curado oj zebys sie nie zdziwil... proponowalbym wziasc do reki JEDNOCZESNIE jedno i drugie i... pozniej ew POMYSLEC nad sensem pisania takich textow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 aj tam przesadzasz.ja mam jedno i drugie.oba rozbierałem na części i jakiejś wielkiej różnicy nie znalazłem.trwałością to raczej nie będą specjalnie odbiegały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Mifek , o ten ci chodzi: http://www.ebay.co.uk/itm/QUANTUM-Accurist-2-501CX-LEFTY-Bai tcaster-Reel-BLUE-/360102105623?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_ Reels_JN&hash=item53d7c21217#ht_1998wt_905 ? mozna taniej http://www.ebay.com/itm/NIB-Quantum-Accurist-AC501CX-Left-Ha nd-Baitcasting-Reel-Lefty-IRODIUM-RED-/380429198169?pt=LH_De faultDomain_0&hash=item589358e359 ew tu http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21952&am p;unread=1msg_353136 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Za 400 szukaj używanej citici 201 E, powinno wystarczyć. Wymienisz tulejki na łożysko i będzie prawie curado oj zebys sie nie zdziwil... proponowalbym wziasc do reki JEDNOCZESNIE jedno i drugie i... pozniej ew POMYSLEC nad sensem pisania takich textow Używam jednego i drugiego. Citica ma przekręcone dwa sezony, a zielone curado cały jeden. Różnic praktycznie nie dostrzegam... W środku jest identycznie. Różnią się wizualnie, kolorem, uchwytami oraz gwiazdką hamulca i przełożeniem. W curado z tego co wyczytałem są jeszcze inne łożyska(jako zwykły użytkownik nie widzę różnicy). Różnic w kulturze pracy też nie dostrzegam Napisz jak możesz czym oba modele jeszcze się różnią, bo sam jestem ciekaw. Użytkowo i na pierwszy rzut oka nie widać wielkich różnic, ale może diabeł tkwi w szczegółach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 hamulec odśrodkowy jest cały plastykowy,na końcu wałka napędowego jest tuleja także plastykowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A co sadzicie o Abu Revo dla kolegi? Za 120€ nowka sztuka. http://www.ebay.de/itm/ABU-Garcia-Ambassadeur-REVO-STX-HS-LH -1156677-STX-HS-/350561134952?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelro llen&hash=item519f126968#ht_1157wt_1163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 to jak ci hs 200 strzeli[czego ci oczywiście nie życzę]to pamiętaj że masz gwarancję a nie forum.Nie rozumiem jednego. Ludzie słyszą jakąś nazwę od razu myślą że jest to super sprzęt i odwrotnie. Zamiast wziąć do ręki i połowić wolą wydawać opinie które są sprzeczne z realiami.Ja łowie team dragonem już rok w Wiśle łowie nim na wszelkie możliwości i używam przynęt w przedziale od 5-50gr i nic się nie dzieje z tym multiplikatorem. Dalej działa równo i płynnie.Konstrukcja tego multiplikatora pojawiła się nie tylko z logo smoka ale także u balzera, ITT i kilku innych. Ja go mogę polecić z szczerym sercem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 to jak ci hs 200 strzeli[czego ci oczywiście nie życzę]to pamiętaj że masz gwarancję a nie forum.Nie rozumiem jednego. Ludzie słyszą jakąś nazwę od razu myślą że jest to super sprzęt i odwrotnie. Zamiast wziąć do ręki i połowić wolą wydawać opinie które są sprzeczne z realiami.Ja łowie team dragonem już rok w Wiśle łowie nim na wszelkie możliwości i używam przynęt w przedziale od 5-50gr i nic się nie dzieje z tym multiplikatorem. Dalej działa równo i płynnie.Konstrukcja tego multiplikatora pojawiła się nie tylko z logo smoka ale także u balzera, ITT i kilku innych. Ja go mogę polecić z szczerym sercem. Jarek dzięki ,, o taką opinie mi chodziło , teraz nie mam już żadnych obiekcji co do kupna multika td Już niedługo będzie mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Jarek dzięki ,, o taką opinie mi chodziło , teraz nie mam już żadnych obiekcji co do kupna multika td Już niedługo będzie mój Nie masz czego się obawiać ta konstrukcja jest już znana w europie od 3-4 lat. Przedziwne opinie pojawiły się na forum z multiplikatorem za 300zł nowym porównuje się multiplikatory które jak były nowe kosztowały dwa razy tyle. Może taką curado porównajmy z antresem DC czy daiwą steez-em. Taki sam sens będzie tego porównania. A może porównajmy multiplikatory z przedziałów cenowych weźmy Team dragona, shimano caenan i daiwe lagune. Który z nich będzie lepszy?? Shimano ma lżejsza szuplkę ale jest plastik fantastik. Daiwa Laguna to samo (wiem bo mam) może lepiej sobie radzi w przedziale od 5-10 gr ale wątpie żeby shimano jak i daiwa wytrzyamały łowienie w nurcie na 10cm kopyto z główką 35gr. Z którym team dragon radzi sobie równie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Jarek , pisałeś żę używasz przynęt w zakresie 5-20g czyli tak samo jak ja. Jakiego patyka używasz ? Ja roważam 2 opcje , albo okuma rock do 35g albo team dragon 2,3 m do 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Mam go podpiętogo do Guide selecta Bustera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Uuu , to troche nie moja półka Zostanie chyba na team dragonie do 35 Tylko zastanawiam sie czy 2,3m to nie za długi na casta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Nie pękaj, na początek w tej gdamaturze lepszy 235cm niż np.2m,jatakim sie uczyłem ,katorga.Długość nie przeszkadza,w Wiśle łowię 240cm i 260cm ,a w planie 3m.Nie jestem żadnym wyjadaczem ,castem łowię od jesieni.Ale to wciąga i już wszystkie kijki ,włącznie z łódkową okoniówką mają pazurek. Najważniejsze aby zacząć i się nie zniechęcać.nie ukrywam ,że jakość sprzętu ma znaczenie akurat w tej dziedzinie. Ja akurat zacząłem na używce Abu SX ,zaraz by curado 201E7 ,a teraz jego mniejszy braciszek, ale czemu nie TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 ja do dragona nic nie mam.nawet ponad pół szafy patyków posiadam.jednak uważam że to nie jest firma która ma mocne strony w budowie kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Cześć , mam okazje kupić niedrogo multik cormoran carcast AL .Macie jakieś zdanie o nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 O całym zestawie nie, mogę tylko o kręciołku...Link nie działa (pewnie stary), ale zakładam, że dotyczy Silver Max'a 2, czyli modelu 2012. Łowię starszym Silverem około roku, a nowym od ok. trzech miesięcy.Model 2012 jest wyraźnie mniejszy i zgrabniejszy od starszego brata, ma mninimalnie mniejszą szpulę, zdecydowanie lepszą przekładnię i jest ładniejszy . Bardzo wygodny i bezgłośny w pracy. Hamulec walki jest mocny i precyzyjny. Siła magnetyka też dobrze dobrana, w pełnym zakresie regulacji. Rama, mimo że wykonana z tworzyw, sztywna. Szpulka ma masę ok. 19 g i pozwala na swobodne rzuty 10-cio gramowymi przynętami. Myślę, że za tą cenę, linkowany zestaw nie ma u nas żadnej konkurencji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) To nowa wersja 2012. Multik da radę bez problemów. Nie wiem jak kij z zestawu będzie miotał dwunastkę, ale myślę, że do dziesiatki będzie w sam raz. Ze współczesnych wędek Abu mam tylko Vendettę 2,30 (5-20g) i jest ona sporo silniejsza niż deklaruje ABU. Edytowane 11 Października 2012 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Sprzedam Ci St. Croix TRC66MF. Opisany jest 1/4-3/4 ale soikojnie do 1oz styknie. Zdecydowana większość kijów St. Croix jest niedoszacowana. Do przynęt 12-30gr możesz poszukać używanej Okuma V-200LX. Używałem, jest przyzwoita.http://www.multiplik...id=63&Itemid=39 Rzucałem z niej nawet skupione 7gr, ale nie jest wygodne ani mądre. Od 12gr jest ok. Mam też nieużywany Shiomano Scorpion (jakieś 6-20gr). Zoroentuję się po ile to chodzi Edytowane 21 Października 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Sorki, że poza tematem mam pytanie do DawidCiekaw jestem ceny Scorpiona (jaka wersja?)Proszę ewentualnie ifo na privBOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Shimano Caenan ma niezbyt ciężka szpulkę i sporo łożysk. Na początek polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi