Skocz do zawartości

Delikatny zesatw castngowy ...

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Za 400 szukaj używanej citici 201 E, powinno wystarczyć. Wymienisz tulejki na łożysko i będzie prawie curado :D

oj zebys sie nie zdziwil...

proponowalbym wziasc do reki JEDNOCZESNIE jedno i drugie i... pozniej ew POMYSLEC nad sensem pisania takich textow

Za 400 szukaj używanej citici 201 E, powinno wystarczyć. Wymienisz tulejki na łożysko i będzie prawie curado :D

oj zebys sie nie zdziwil...

proponowalbym wziasc do reki JEDNOCZESNIE jedno i drugie i... pozniej ew POMYSLEC nad sensem pisania takich textow

Używam jednego i drugiego. Citica ma przekręcone dwa sezony, a zielone curado cały jeden. Różnic praktycznie nie dostrzegam... W środku jest identycznie. Różnią się wizualnie, kolorem, uchwytami oraz gwiazdką hamulca i przełożeniem. W curado z tego co wyczytałem są jeszcze inne łożyska(jako zwykły użytkownik nie widzę różnicy). Różnic w kulturze pracy też nie dostrzegam :unsure:

Napisz jak możesz czym oba modele jeszcze się różnią, bo sam jestem ciekaw. Użytkowo i na pierwszy rzut oka nie widać wielkich różnic, ale może diabeł tkwi w szczegółach.

Pozdrawiam

to jak ci hs 200 strzeli[czego ci oczywiście nie życzę]to pamiętaj że masz gwarancję a nie forum.

Nie rozumiem jednego. Ludzie słyszą jakąś nazwę od razu myślą że jest to super sprzęt i odwrotnie. Zamiast wziąć do ręki i połowić wolą wydawać opinie które są sprzeczne z realiami.

Ja łowie team dragonem już rok w Wiśle łowie nim na wszelkie możliwości i używam przynęt w przedziale od 5-50gr i nic się nie dzieje z tym multiplikatorem. Dalej działa równo i płynnie.

Konstrukcja tego multiplikatora pojawiła się nie tylko z logo smoka ale także u balzera, ITT i kilku innych. Ja go mogę polecić z szczerym sercem.

to jak ci hs 200 strzeli[czego ci oczywiście nie życzę]to pamiętaj że masz gwarancję a nie forum.

Nie rozumiem jednego. Ludzie słyszą jakąś nazwę od razu myślą że jest to super sprzęt i odwrotnie. Zamiast wziąć do ręki i połowić wolą wydawać opinie które są sprzeczne z realiami.

Ja łowie team dragonem już rok w Wiśle łowie nim na wszelkie możliwości i używam przynęt w przedziale od 5-50gr i nic się nie dzieje z tym multiplikatorem. Dalej działa równo i płynnie.

Konstrukcja tego multiplikatora pojawiła się nie tylko z logo smoka ale także u balzera, ITT i kilku innych. Ja go mogę polecić z szczerym sercem.

Jarek dzięki :o ,, o taką opinie mi chodziło , teraz nie mam już żadnych obiekcji co do kupna multika td :D Już niedługo będzie mój B) B)

Jarek dzięki :o ,, o taką opinie mi chodziło , teraz nie mam już żadnych obiekcji co do kupna multika td :D Już niedługo będzie mój B) B)

Nie masz czego się obawiać ta konstrukcja jest już znana w europie od 3-4 lat.

Przedziwne opinie pojawiły się na forum z multiplikatorem za 300zł nowym porównuje się multiplikatory które jak były nowe kosztowały dwa razy tyle. Może taką curado porównajmy z antresem DC czy daiwą steez-em. Taki sam sens będzie tego porównania.

A może porównajmy multiplikatory z przedziałów cenowych weźmy Team dragona, shimano caenan i daiwe lagune. Który z nich będzie lepszy?? Shimano ma lżejsza szuplkę ale jest plastik fantastik. Daiwa Laguna to samo (wiem bo mam) może lepiej sobie radzi w przedziale od 5-10 gr ale wątpie żeby shimano jak i daiwa wytrzyamały łowienie w nurcie na 10cm kopyto z główką 35gr. Z którym team dragon radzi sobie równie dobrze...

Nie pękaj, na początek w tej gdamaturze lepszy 235cm niż np.2m,jatakim sie uczyłem ,katorga.Długość nie przeszkadza,w Wiśle łowię 240cm i 260cm ,a w planie 3m.Nie jestem żadnym wyjadaczem ,castem łowię od jesieni.Ale to wciąga i już wszystkie kijki ,włącznie z łódkową okoniówką mają pazurek. :mellow: Najważniejsze aby zacząć i się nie zniechęcać.nie ukrywam ,że jakość sprzętu ma znaczenie akurat w tej dziedzinie. :unsure: Ja akurat zacząłem na używce Abu SX ,zaraz by curado 201E7 ,a teraz jego mniejszy braciszek, ale czemu nie TD :D

• 3 miesiące temu...

O całym zestawie nie, mogę tylko o kręciołku...

Link nie działa (pewnie stary), ale zakładam, że dotyczy Silver Max'a 2, czyli modelu 2012. Łowię starszym Silverem około roku, a nowym od ok. trzech miesięcy.

Model 2012 jest wyraźnie mniejszy i zgrabniejszy od starszego brata, ma mninimalnie mniejszą szpulę, zdecydowanie lepszą przekładnię i jest ładniejszy :). Bardzo wygodny i bezgłośny w pracy. Hamulec walki jest mocny i precyzyjny. Siła magnetyka też dobrze dobrana, w pełnym zakresie regulacji. Rama, mimo że wykonana z tworzyw, sztywna. Szpulka ma masę ok. 19 g i pozwala na swobodne rzuty 10-cio gramowymi przynętami. Myślę, że za tą cenę, linkowany zestaw nie ma u nas żadnej konkurencji!

To nowa wersja 2012. Multik da radę bez problemów. Nie wiem jak kij z zestawu będzie miotał dwunastkę, ale myślę, że do dziesiatki będzie w sam raz. Ze współczesnych wędek Abu mam tylko Vendettę 2,30 (5-20g) i jest ona sporo silniejsza niż deklaruje ABU.

Edytowane przez RBTS

• 2 tygodnie później...

Sprzedam Ci St. Croix TRC66MF. Opisany jest 1/4-3/4 ale soikojnie do 1oz styknie. Zdecydowana większość kijów St. Croix jest niedoszacowana.

Do przynęt 12-30gr możesz poszukać używanej Okuma V-200LX. Używałem, jest przyzwoita.

http://www.multiplik...id=63&Itemid=39

Rzucałem z niej nawet skupione 7gr, ale nie jest wygodne ani mądre. Od 12gr jest ok.

Mam też nieużywany Shiomano Scorpion (jakieś 6-20gr). Zoroentuję się po ile to chodzi :)

Edytowane przez dawid_