Skocz do zawartości

Szwecja silniki 2T pływać wolno czy nie.

mariobros

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy koledzy.Zwracam się z prośbą o informację na temat zakazu pływania silnikami 2t w Szwecji. Czy jest taki przepis czy go nie ma.Jestem przed zakupem silnika do pontonu 330 z zamiarem pływania również w Szwecji. Dotąd miałem zamiar kupić silnik 2T przede wszystkim z powodu wagi jak i dynamiki. Jest to temat pewnie znany wielu z was. Dotarły do mnie informacje że od ubiegłego roku nie wolno w Szwecji pływać silnikami tak zwanymi dwusówami . Nie wiem czy to prawda czy nie. Jeśli ktoś z kolegów ma rzetelne informacje na ten temat bardzo proszę o wypowiedź. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich na forum.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Takie informacje do mnie dotarły od jednego ze sprzedawców silników używanych. Gdyby handlował samymi czterosuwami to bym to zrozumiał hehe. Ale on handluje i 2t i 4t. I dlatego wprawiło mnie to w niepewność. W Szwecji byłem wielokrotnie nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Może mi to umknęło a może nie przywiązywałem po prostu do tego wagi. Jednym słowem zasiał ziarno niepewności we mnie. Stąd moje pytanie.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Kiedyś rozmawiałem na temat unijnego zakazu w jednym z angielskich sklepów i w UK zakaz dotyczył tylko sprzedaży silników do rekreacji. Silniki sprzedawane do komercji nadal są w pełni legalne i kupienie 90hp dwósuwa przez firmę nie stanowi problemu.