mariobros Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Drodzy koledzy.Zwracam się z prośbą o informację na temat zakazu pływania silnikami 2t w Szwecji. Czy jest taki przepis czy go nie ma.Jestem przed zakupem silnika do pontonu 330 z zamiarem pływania również w Szwecji. Dotąd miałem zamiar kupić silnik 2T przede wszystkim z powodu wagi jak i dynamiki. Jest to temat pewnie znany wielu z was. Dotarły do mnie informacje że od ubiegłego roku nie wolno w Szwecji pływać silnikami tak zwanymi dwusówami . Nie wiem czy to prawda czy nie. Jeśli ktoś z kolegów ma rzetelne informacje na ten temat bardzo proszę o wypowiedź. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich na forum. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 A skąd dotarły do Ciebie te informacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Przecież tam nad jeziorami jest masa tych silników przy łódkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobros Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Takie informacje do mnie dotarły od jednego ze sprzedawców silników używanych. Gdyby handlował samymi czterosuwami to bym to zrozumiał hehe. Ale on handluje i 2t i 4t. I dlatego wprawiło mnie to w niepewność. W Szwecji byłem wielokrotnie nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Może mi to umknęło a może nie przywiązywałem po prostu do tego wagi. Jednym słowem zasiał ziarno niepewności we mnie. Stąd moje pytanie. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Nie wiem jak w Szwecji, ale o PL jestem spokojny. Jak długo nasz rząd trzyma łapę na możnowładczych zapędach UE tak długo będziemy swobodnie pyrkać sobie w dwutakcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Nawet przy silnikach musi być coś o polityce . Na te tematy można sobie pisać na WP, onetach i innych podobnych portalach do woli, a nie tu prowokować g..noburzę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Cześć, w tym roku dostaliśmy od Szweda dwutakt, tak więc chyba zakazu nie maTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Nie wiem jak w Szwecji, ale o PL jestem spokojny. Jak długo nasz rząd trzyma łapę na możnowładczych zapędach UE tak długo będziemy swobodnie pyrkać sobie w dwutakcie...Jeśli to sarkazm to doskonały, bo ledwie wyczuwalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Kiedyś rozmawiałem na temat unijnego zakazu w jednym z angielskich sklepów i w UK zakaz dotyczył tylko sprzedaży silników do rekreacji. Silniki sprzedawane do komercji nadal są w pełni legalne i kupienie 90hp dwósuwa przez firmę nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi