zuraw16 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zakupiłem aku li ion 3s 100 ah w obudowie hermetycznej, mam problem z jej otwarciem, pokrętło kręci się ale po 30 min dalej nie mogę otworzyć pokrywy.Czy można ładować to aku nie wyjmując go z obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Pokrętło to jest odpowietrznik, w tej skrzynce masz dwa zatrzaski. Ładowanie powinno się odbywać przez zewnętrzne złącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuraw16 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Zatrzaski otworzyłem, kręciłem pokrętłem ok 30 min z przerwami i w dalszym ciągu nie dała się otworzyć.Zastanawiam się czy aku nie będzie się za bardzo nagrzewac podczas ładowania jeśli będzie w obudowie. Edytowane 16 Grudnia 2020 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zatrzaski otworzyłem, kręciłem pokrętłem ok 30 min z przerwami i w dalszym ciągu nie dała się otworzyć.Zastanawiam się czy aku nie będzie się za bardzo nagrzewac podczas ładowania jeśli będzie w obudowie.Nie peniaj .Też mam 110 Ah 3S w takiej obudowie i nic się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuraw16 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Wolałbym go nie zepsuć bo cena nie mała Jak Ci się sprawuje? Malo opinii jest o tych aku, u mnie będzie pływał z protruar em 65 lbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Wolałbym go nie zepsuć bo cena nie mała Jak Ci się sprawuje? Malo opinii jest o tych aku, u mnie będzie pływał z protruar em 65 lbsBajera jest, na spokojnie silnikiem 45/50lb pływam cały dzień ( pływanie po miejscówkach nie w trollu) i ta waga 8 kg a nie 34, czysta poezja Panie :) . Do tego ładowarka 12 Ah, nie mam ciśnienia na szybkie ładowanie. Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Boisz sie łądowac w obudowie zamknietej gdzie prad jest maly , a rozladowywac sie nie boisz , gdzie prad jest duzy??.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuraw16 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Właśnie dostałem informację że ta obudowa jest nierozbieralna,została zabezpieczona przed otwieraniem . Więc problem rozwiązany @Siarq nie chciałem go uszkodzić więc wolałem się upewnić , nie jestem ekspertem jak Ty.Często spotykam się z wypowiedziami takimi jak Twoja robiącymi z kogoś głupka co według mnie nie powinno mieć miejsca na takich forach .Wydaje mi się że zawsze lepiej zapytać jeden raz za dużo niż w niewiedzy zepsuć sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Nie chodzi o to zeby robic z kogos glupka, tylko mozna sie obawiac o to , ze pakiet sie grzeje, To jest oczywiste, ale obawaic sie o ladowanie a nie bac sie o rozladowanie ? Poprostu niektore wypowiedzi sa abstrakcyjne. To tak jak bys bal sie tankowac na CPN , ale jezdzic juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Po to jest forum żeby pytać i rozwiać wątpliwości. Dla jednego oczywista oczywistość, dla drugiego już nie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Boisz sie łądowac w obudowie zamknietej gdzie prad jest maly , a rozladowywac sie nie boisz , gdzie prad jest duzy??....Nie dziw się takim pytaniom, ja jakieś blade pojęcie mam więc się nie obawiam 10 A ładowania, jak przywalę manetą na maxa to 40A zasuwa.Mam w osapianie grube kable to strachu nie mam, ale są Goście co na prądach się nie znają więc dobrze że pytają bo bezpieczniej będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
zuraw16
Zakupiłem aku li ion 3s 100 ah w obudowie hermetycznej, mam problem z jej otwarciem, pokrętło kręci się ale po 30 min dalej nie mogę otworzyć pokrywy.
Czy można ładować to aku nie wyjmując go z obudowy?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi