JakPot Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Hej, jestem fanem starych C3 i C4, ale to jest bomba...Ot taka ciekawostka. https://japantackle.com/abu-cardinal3rd.html Ciekawe jak on pracuje. pozdrawiam Kuba Edytowane 18 Grudnia 2020 przez JakPot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Wracają piękne wspomnienia z niezniszczalną maszynką, ale ten ma tylko roczną gwarancję producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Między starymi Ambassadeurami, a tymi nowymi re-edycjami nie ma różnic technicznych, technologicznych, jedynie wizualne. W Cardinalach jest podobnie (miałem kiedyś w wersji pozłacanej), mechanicznie to samo, a więc i kultura pracy jest taka sama. Tutaj lifting dotyczy tylko koloru i zmienionej szpuli, płytszej i przystosowanej do nienajdoskonalszego nawoju starego C3. To jest raczej taki cukiereczek dla kolekcjonerów oraz vintage'olubnych Japończyków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 To przemalowana wersja Cardinala 3 (nie C3). Popsuć tam się nie ma zbytnio co, chyba jedynie jedna dwóch sprężyn kabłąka, ale czy przez rok? Jechało się z takim na wakacje i nikt się nie martwił, że coś może nawalić. Do plecionek raczej się nadawały. Dobry pomysł z tą płytką szpulą. Są tam też inne wersje, pochodne 33 i CDL-ten zawsze nieźle się prezentował. Cena na poziomie Stelli trochę jednak odstrasza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 A mnie tam nawój starego C-4 pasował.... Do żyłki maks. 0,22 był całkiem Ok. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Z tego co mi wiadomo, ten C3R nie ma terkotki. Na ju-tubie są filmiki z tym kręciołkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Japończyki (od C-3 do C-5) nawijają żyłki wyraźnie lepiej niż Cardinale 33, 44, 66, 77 (i ostatnie ich wersje, czyli 3, 4, 6, 7), które miały niższą szpulę przy praktycznie tych samych średnicach. Przyznam się, że jakoś specjalnie nie tęsknię za starymi ABU. Miały swoje zalety, ale też sporo wad. Zostawiłem sobie 33, bo to akurat pamiątka. Po C3 została mi tylko szpula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Tak to wygląda w wersji japońskiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Piękny, jest gdzieś dostępny? Hej, jestem fanem starych C3 i C4, ale to jest bomba...Ot taka ciekawostka. https://japantackle.com/abu-cardinal3rd.html Ciekawe jak on pracuje. pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Drogo. Za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Drogo. Za drogo.Czy drogo, to pojęcie względne.Ten co będzie chciał mieć zapłaci nawet 500 . P.s.Panie Paździochu to nie są tanie rzeczy . Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Czy drogo, to pojęcie względne.Ten co będzie chciał mieć zapłaci nawet 500 . P.s.Panie Paździochu to nie są tanie rzeczy . Oczywiście. To, że za drogo nie znaczy, że nie przypiąłbym takiego, do kijka na kropaski, czy okonie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 A ja na sandały i szczupłe bym podpiol ciągnie bo w końcu na takim sprzęcie się wychowałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 A ja na sandały i szczupłe bym podpiol ciągnie bo w końcu na takim sprzęcie się wychowałemWłaśnie, właśnie...33, 44 a 55 był na trotki, sparowany z 3 metrowym ABU Gold Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakPot Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Oczywiście. To, że za drogo nie znaczy, że nie przypiąłbym takiego, do kijka na kropaski, czy okonie.a tu z kropkami w roli głównej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Kijek mega na kropki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Kijek mega na kropki .Tylko te kropki u nich skromniusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Tylko te kropki u nich skromniusie.No i ten kijek szklaczek króciuchny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Czy drogo, to pojęcie względne.Ten co będzie chciał mieć zapłaci nawet 500 . P.s.Panie Paździochu to nie są tanie rzeczy .Oj nie są i nie były nigdy. Kiedy pokazały się w naszych sklepach Cardinale 44, a ja swojego dostałem jesienią 1975 (za dobre sprawowanie i wyniki w nauce ) , kosztowały 1950 zł. Nie pomnę średnich zarobków, ale tak na moje mogło to być max 3.500 złociszy, no może cztery tysiaki. Tak więc te 500 zielonych papierków przy dzisiejszych średnich to dość podobnie chyba wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Tylko te kropki u nich skromniusie.Każdy naród ma takie na jakie zasługuje. Taki 60 cm to by chyba nieźle przeciętnego Japończyka zmasakrował. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Tylko te kropki u nich skromniusie.Waldek nie takie małe, złowił nawet knagi po 12cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakPot Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Każdy naród ma takie na jakie zasługuje. Taki 60 cm to by chyba nieźle przeciętnego Japończyka zmasakrował. Porwał by go Edytowane 22 Grudnia 2020 przez JakPot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Waldek nie takie małe, złowił nawet knagi po 12cm.Łowi taki rozmiar, przy którym większość z nas, zmieniłoby miejscówkę. Edytowane 22 Grudnia 2020 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi