Skocz do zawartości

STARTER POWERBANK do auta

robas

Rekomendowane odpowiedzi

miałem kiedyś awarię pół rocznego akumulatora, -dostał zwarcia miedzy celowego , dobrze że to było w domu

chciałbym się zabezpieczyć , np przy wyjeździe w jakieś zadupie , tym bardziej teraz zimą ,gdy pojemność baterii spada

Robas, idąc Twoim tokiem rozumowania to najlepiej na lawecie wozić drugi zapasowy samochód. Myślę, że jeżeli raz Ci nawalił półroczny akumulator to już Cię to nie trafi, tu nie ma prawa serii, a byłeś jednym na kilkadziesiąt tysięcy. Takie myślenie na wyrost prowadzić może do wożenia zapasowego silnika, zapasowych wioseł, zapasowego podbieraka itp. To niestety już obiaw co najmniej kliniczny, ale bardzo często spotykany, sam też to czasem mam ????

Sławek nic mądrego. I zero powagi. Zatrzymałem się w rozwoju jak mialem 17 lat. Ino waga wzrosła hehe. A tak na poważnie to mam takiego banka. W dziczy nie miałem okazji odpalać ale kilka razy sie przydało. Warto wozić gdzieś w aucie. Nawet sprawny aku może się rozładować. Światełko czy muza grająca. Telefon kilka razy naładuje czy da światło zeby usiąść gdzies po ciemku. Busa vivaro 2.0 Ctdi ogarnąl i passeratti 1.9tdi. Nic więcej nie trzeba

• Like 1

Sławek nic mądrego. I zero powagi. Zatrzymałem się w rozwoju jak mialem 17 lat. Ino waga wzrosła hehe. A tak na poważnie to mam takiego banka. W dziczy nie miałem okazji odpalać ale kilka razy sie przydało. Warto wozić gdzieś w aucie. Nawet sprawny aku może się rozładować. Światełko czy muza grająca. Telefon kilka razy naładuje czy da światło zeby usiąść gdzies po ciemku. Busa vivaro 2.0 Ctdi ogarnąl i passeratti 1.9tdi. Nic więcej nie trzeba

Ten power bank trzeba ładować systematycznie czy wystarczy raz i leży w aucie w razie potrzeby?

to jest tak

fizyki nie oszukasz

a Chińska fizyka jakoś w Polsce nie działa

jak rozładujesz akku do zupełnego zera albo masz zwarcie na celi albo na rozrusziku  żaden hiper super duper powerstarterbank nie pomoże

i opowiadanie panie ja lokomotywe tym powerbankiem wielkości paczki paierosów odpaliłem są BAJKAMI !!

on pomaga tylko jak  zostawiłes na światłach i sam nei moze odpalic ale jeszcze życie w akumulatorze nim jest

i teraz realnie im wiekszy tym lepszy

i teraz musisz pamietac zeby go ładowac bo wiecznie naładowany nie bedzie (wbrew pozorom to duzy problem jest)

najlepiej wozic coś takiego lub podobnego

https://www.akumulatory24.pl/gys-gyspack-air-400-urzadzenie-rozruchowe-z-kompresorem-booster-12v-1250a-p-1537.html

ajak juz musisz booster to conajmniej taki a lepiej wiekszy

https://strefaładowania.pl/item/711-noco-gb150-genius-boostsport-jump-starter

fizyki nie oszukasz i w paczce papierosów tych pojemnych akku nie zmieścisz

tzn Chińczycy ponoć mieszczą ale Chińska fizyka działa tylko w Chinach

Ten power bank trzeba ładować systematycznie czy wystarczy raz i leży w aucie w razie potrzeby?

zalezy od powerbanku

u mnie GB70 lezaŁ 3 miechy

Chiński sasiada po miesiaca nie wskazyła znaków życia a po 3 razach jak polezał rozładowany to wykitował totalnie a że Chińska Gwarancja  dziąła do drzwi no to sami wiecie jak sie to skonczyło

to jest tak

fizyki nie oszukasz

a Chińska fizyka jakoś w Polsce nie działa

jak rozładujesz akku do zupełnego zera albo masz zwarcie na celi albo na rozrusziku  żaden hiper super duper powerstarterbank nie pomoże

i opowiadanie panie ja lokomotywe tym powerbankiem wielkości paczki paierosów odpaliłem są BAJKAMI !!

on pomaga tylko jak  zostawiłes na światłach i sam nei moze odpalic ale jeszcze życie w akumulatorze nim jest

i teraz realnie im wiekszy tym lepszy

i teraz musisz pamietac zeby go ładowac bo wiecznie naładowany nie bedzie (wbrew pozorom to duzy problem jest)

najlepiej wozic coś takiego lub podobnego

https://www.akumulatory24.pl/gys-gyspack-air-400-urzadzenie-rozruchowe-z-kompresorem-booster-12v-1250a-p-1537.html

ajak juz musisz booster to conajmniej taki a lepiej wiekszy

https://strefaładowania.pl/item/711-noco-gb150-genius-boostsport-jump-starter

fizyki nie oszukasz i w paczce papierosów tych pojemnych akku nie zmieścisz

tzn Chińczycy ponoć mieszczą ale Chińska fizyka działa tylko w Chinach

powiedz mi  czym się różnią te które zalinkowałeś o tego xiaomi , pomijając producenta  

Z czystym sumieniem mogę Ci polecić ten:

https://e-baseus.com/product-pol-2070-Baseus-Car-Jump-Starter-Power-Bank-z-funkcja-rozruchu-samochodu-kable-KLEMY-latarka-8000mAh-5V-2-4A.html

Kupilem w lecie na aliexpress za ok. 150zł. Do tej pory robił jako powerbank. Dwa tygodnie temu odpalałem nim aku w Skodzie Octavii 1.9 TDi, która stała miesiąc bez uruchamia. Napięcie na aku 2,5V, nie działało nic, nawet centralny zamek. Odpaliłem tym sprzętem silnik za drugim razem i śmigam a myślałem, że akumulator już do wyrzucenia.

Polecam. Naprawdę przydatne urządzenie.

• Like 1

powiedz mi czym się różnią te które zalinkowałeś o tego xiaomi , pomijając producenta

Realna pojemnoscia i jakoscia ogniw. Ale to sa tylko zabawki. Prawdziwe sensowne urzadzenie w pierwszym linku jaki wystawilem. Kolega pisze rozladowana skode odpalilem. A my nie odpalilismy Audi a100 dzisiaj na takim urzadzeniu. To pewnie oznacza ze nie umiem podlaczyc 2 klem do zaciskòw. No z tym ze po naladowaniu aku odpalił. Ciekawostka. A na powerbanku nichuchu

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

chyba

2000A niezla elektrownia to jaka technologia kosmiczna wyprodukowala ogniwa ktore to zasilaja ?Panasonic i LG z torbami pòjdą

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

chyba już poszli ;)

https://biznesalert.pl/lancuch-dostaw-baterii-litowo-jonowych-chiny-energetyka/

https://motofocus.pl/informacje/nowosci/79255/chinczycy-podbijaja-europejski-rynek-baterii-do-samochodow

tjaaa i wymyslili jakiej pojemności aku w obudowie paluszka  ? 

bo liderem pojemnosci ogniw był panasonic a z hin może litokala

ale w tym produkcie to ogniw panasonic ani litokala nie uświadczysz

owszem Chiny sa liderem ale produkuja ogniwa do masowej konsumpcji taka bardzośrednia półka

umieją wyprodukcowac oczywiscie lepsze rzeczy ale nie ta półka cenwa

nie namawiam do rozbierania nowego urzadzenia ale jak by sie kiedyś popsuło to rozbierz i przemeirz a nie odczytaj z obudowy jakie ogniwa tam będa

Edytowane przez selk