Skocz do zawartości

Porozumienia międzyokręgowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , może nie zauważyłem ale poza opłatami za rok 2021 gdzie wszędzie tego pełno nie mogę nigdzie namierzyć porozumień 2021 co przy kończącym się sezonie chyba jest raczej ważną informacją tym bardziej , że niektórzy czekają na 1-go stycznia jak i gdzie zapłacić 

ps.

chyba , że temat gdzieś mi umknął to proszę o przeniesienie 

Edytowane przez pabik

Witam

Wczoraj zapłaciłem kartę wędkarska na 2021 rok

W/g ustnych zapewnień Pan skarbnika koła ,porozumienia na rok 2021 obowiazuja takie same jak w roku bieżącym 

Dotyczy okręgów dolnośląskich

Kłaniam sie Marian

post-51629-0-79206100-1608629880_thumb.jpg

Edytowane przez marian-56

• 2 tygodnie później...

Mam jedną refleksję w kontekście porozumień międzyokręgowych :) Nie dotyczy ona samych porozumień.

Mocno dziwi mnie fakt, że porozumienia lub ich brak nie są jeszcze zamieszczone na stronach internetowych okręgowych itp. Mam wrażenie, że większość związków ma w ***** to czy umieszczą informację wcześniej czy wędkarz będzie płacił za kota w worka. Dla nadgorliwych- tak, wiem. Nie chcesz, nie musisz być członkiem.

Najlepiej zachowało się Mazowsze. Nie ma porozumień, nie ma narzekania :)

• Like 1

Powinna być składka krajowa na poziomie 500 zł z opcją no kill. Jeżeli złamiesz zasadę dostajesz bana na wody związkowe na 10 lat i 10 krotność składki jako grzywnę + przypadek sprzętu.

Dla osób zabierających ryby składka krajowa 1000 zł i odpowiednie limity np. 10 ryb drapieżnych (szczupak, sandacz) na 1 miesiąc. Maksymalnie 1 osoba mogłaby od maja do końca grudnia zabrać 80 ryb z wód całego kraju. Po przekroczeniu limitu koniec zabierania. Za złamanie zasad 10 krotność składki jako grzywna + przepadek sprzętu no i ban na wody związkowe.

Aha przy takich zasadach i wykorzystaniu maksymalnego limitu połowu ryb wychodzi 12.5 zł za rybkę. Zakładając, że złowimy te 80 szt. sandacza/szczupaka w całym sezonie. Wyliczenia dla tych którym składka musi się zwrócić...

• Like 3