Skocz do zawartości

Mekamil też potrafi

Mekamil

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś mnie tak wzięło, żeby zmajstrować sobie trochę woblerów na nowy sezon. A trochę dziwna to ochota, bo ostatni raz woblery strugałem ponad 14 lat temu. Nawet jakieś dwa rodzynki mojej produkcji udało mi się jeszcze z pudełek wygrzebać ;)

post-45988-0-98297200-1608642113_thumb.jpg

post-45988-0-87389700-1608642122_thumb.jpg

Teraz jednak pójdę w nieco inny gabaryt i bardziej profesjonalne substraty do produkcji. Na pewno nie będę się bawił akwarelami tylko pomaluję je śprajami ;)

Na razie umyśliłem sobie dwa wzory (albo raczej 4, w zależności po której stronie brzuch, a po której grzbiet woblera będzie).

13 cm

post-45988-0-94758100-1608642132_thumb.jpg

10,5 cm

post-45988-0-90958800-1608642143_thumb.jpg

Zobaczymy, co z tego wyjdzie :)

• Like 25

Dwa pierwsze zjechały już z wieszaków i zaliczyły dzisiaj wodowanie. Jestem względnie zadowolony z pracy i malowania. Wiem, co w następnych zrobić lepiej. Najbardziej cieszy mnie fakt, że w sumie cztery warstwy różnych żywic dają efekt pancernej powłoki :) Normalnie o kamień stukałem i zero spękań, czy odprysków.

post-45988-0-33091300-1608750183_thumb.jpg

Tak, są brzydkie, ale moje szczupaki nie są estetami, jak będą na braniu to na pewno im się te wobki spodobają :)

• Like 10

Panie to pewnie łowi....ale biznesa z tego nie będzie.....nie świeci się nie błyszczy????no chyba że jaki kolega zachowali..

Aha to post bez złośliwości,sam kiedyś,i teraz od czasu do czasu trzepne jakąś przynętę...nie wyglądają że tak powiem modowo...ale dają radę na łowiskach...

Powodzenia

Edytowane przez martek

Miały być ostatnie, bo już więcej nie potrzebuję, a i wolnego miejsca w pudełkach już nie wygeneruję ;) ale tak mi się zabawa w malowanie spodobała, że jeszcze kilka sobie w wolnej chwili wykroję :)

post-45988-0-07099500-1609426399_thumb.jpg

A inna sprawa, że dziesiątki zarówno w wersji jerk, jak i ze sterem pracują super. Znaczy trzynastki też, ale one już mają ponad 50 g, a ja w tej chwili nie mam odpowiedniego kija pod ten rozmiar ;)

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Wydawało mi się, że nie mogę sięgnąć okoni, bo od początku upałów zeszły na głębszą wodę, poza zasięg rzutu 'normalną' przynętą. Drugi patent się dobrze sprawdził, a jednocześnie potwierdził moją teorię. Krętaczom bardzo polecam do przetestowania ;)

post-45988-0-71199000-1624889066_thumb.jpg

• Like 7

• 4 miesiące temu...

Znalazłem na śmietniku kawałki takiej fajnie dziurkowanej nierdzewki grubości 1 mm i od razu wiedziałem, co z niej zrobię :)

A dzisiaj poszedłem na szybko przetestować pracę i jestem zachwycony, bardzo mocno zamiatają nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu, a przy szybszym nie zaczynają wirować tylko po prostu jeszcze mocniej tłuką wodę :) Typowo pod szczupaka 18 g przy 9 cm długości.

post-45988-0-44888900-1636652011_thumb.jpg

• Like 10