Mekamil Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Jakoś mnie tak wzięło, żeby zmajstrować sobie trochę woblerów na nowy sezon. A trochę dziwna to ochota, bo ostatni raz woblery strugałem ponad 14 lat temu. Nawet jakieś dwa rodzynki mojej produkcji udało mi się jeszcze z pudełek wygrzebać Teraz jednak pójdę w nieco inny gabaryt i bardziej profesjonalne substraty do produkcji. Na pewno nie będę się bawił akwarelami tylko pomaluję je śprajami Na razie umyśliłem sobie dwa wzory (albo raczej 4, w zależności po której stronie brzuch, a po której grzbiet woblera będzie).13 cm10,5 cm Zobaczymy, co z tego wyjdzie 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Prawdziwie wyglądają te stare woblery.. takie trochę Chagale.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Podobno uroda nie idzie w parze z lownoscia i na odwrot. Fajne, fajne jak by nie bylo nr. 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Na pewno będzie dobrze jak podejdziesz, do tematu tak jak robisz kije. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Pierwsza zasada przy woblerze - ma nie straszyć. A piękny to może być wędkarz albo widoczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Pierwsza zasada przy woblerze - ma nie straszyć. A piękny to może być wędkarz albo widoczki.Tak jest, dokładnie tak samo jest z echosondami. Mają pokazywać ryby, bo po piękne widoczki to mało kto się wybiera na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Dwa pierwsze zjechały już z wieszaków i zaliczyły dzisiaj wodowanie. Jestem względnie zadowolony z pracy i malowania. Wiem, co w następnych zrobić lepiej. Najbardziej cieszy mnie fakt, że w sumie cztery warstwy różnych żywic dają efekt pancernej powłoki Normalnie o kamień stukałem i zero spękań, czy odprysków.Tak, są brzydkie, ale moje szczupaki nie są estetami, jak będą na braniu to na pewno im się te wobki spodobają 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 No to następne cyk Kolejne innowacje i kolejne elementy do poprawienia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Fajne Kamilu, dostaniesz coś na nie, jestem pewien *Wesołych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Też tak mi się wydaje, pracują konkretnie Tobie również wesołych i szczęśliwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Kamil chyba na zlocie dunajeckim miałeś jakieś Swoje produkty woblerowe o i le dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Chyba nie, bo ja wcześniej raczej nie robiłem woblerów większych niż 7-8 cm, a na głowatki to pamiętam, że specjalnie Skinnery i Whitefishe musiałem kupić, bo nie miałem w ogóle odpowiednich woblerów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Panie to pewnie łowi....ale biznesa z tego nie będzie.....nie świeci się nie błyszczy????no chyba że jaki kolega zachowali.. Aha to post bez złośliwości,sam kiedyś,i teraz od czasu do czasu trzepne jakąś przynętę...nie wyglądają że tak powiem modowo...ale dają radę na łowiskach... Powodzenia Edytowane 28 Grudnia 2020 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Nawet tego nie rozważałem i wątpię, żebym miał ochotę się pozbyć któregoś, bo jak na razie to każdy wychodzi inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ten zielony kolor w okoniu to taki bardzo metaliczny metalik, więc o ile wobler jest dość ciemny to wystarczy trochę światła, żeby mocno się błyszczał 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Pierwsze trzynastki gotowe do wodowania. No, ale póki co deszcz leje, więc nawet w oczku w ogrodzie nie mam ochoty ich zamoczyć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Bardziej "wystawiaj" oczka, szczególnie to przednie. Przydaje się przy korygowaniu pracy woblera.Chyba trochę małe kotwice jak na 13 cm woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ustawiam je jeszcze przed malowaniem, po pierwszych dwóch warstwach żywicy, więc potem mogę sobie pozwolić na schowanie oczka, żeby tamtędy na pewno woda nie wsiąkała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Miały być ostatnie, bo już więcej nie potrzebuję, a i wolnego miejsca w pudełkach już nie wygeneruję ale tak mi się zabawa w malowanie spodobała, że jeszcze kilka sobie w wolnej chwili wykroję A inna sprawa, że dziesiątki zarówno w wersji jerk, jak i ze sterem pracują super. Znaczy trzynastki też, ale one już mają ponad 50 g, a ja w tej chwili nie mam odpowiedniego kija pod ten rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 W wolnych chwilach sobie dorabiam kolejne tylko nie ma teraz gdzie przetestować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Wydawało mi się, że nie mogę sięgnąć okoni, bo od początku upałów zeszły na głębszą wodę, poza zasięg rzutu 'normalną' przynętą. Drugi patent się dobrze sprawdził, a jednocześnie potwierdził moją teorię. Krętaczom bardzo polecam do przetestowania 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Te cyferki na główkach to ciężar? Ja piórkuję, ale ciężka artyleria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Mimo tej masy paletki kręcą się bardzo dobrze. Z samego przeciążonego korpusu nie byłem w stanie takiej masy osiągnąć, bo obrotówka źle pracowała nawet z dużym chwostem dla skontrowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Znalazłem na śmietniku kawałki takiej fajnie dziurkowanej nierdzewki grubości 1 mm i od razu wiedziałem, co z niej zrobię A dzisiaj poszedłem na szybko przetestować pracę i jestem zachwycony, bardzo mocno zamiatają nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu, a przy szybszym nie zaczynają wirować tylko po prostu jeszcze mocniej tłuką wodę Typowo pod szczupaka 18 g przy 9 cm długości. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi