wojciiech Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Łowi. Ale trzeba wiedzieć jak, a przede wszystkim kiedy ???? W tygodniu ta rzeka wygląda inaczej tzn. między 9 a 16. Potem Tauron zakręca kurek w elektrowni i mamy co mamy. To jest problem realny a nie haki vs. kotwiczki.Czyli zasadniczo jest tam jakieś życie, pomimo ze woda w weekend wygląda na martwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Pytanie w temacie wód okręgu Wałbrzych. Czy ktokolwiek łowi na odcinku Bystrzycy od jeziora do Świdnicy? Byłem tam w niedzielę i stan rzeki to jakiś dramat, nie znalazłem miejsca, gdzie byłoby głębiej niż do kostek.Jak się nie mylę, ten odcinek jest całkowice wyłączony z łowienia do 01.02 Edytowane 8 Stycznia 2021 przez duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Jak się nie myślę, ten odcinek jest całkowice wyłączony z łowienia do 01.02 Spoko, byłem turystycznie, trekking po Sowich i wizyta nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Minęło kilka dni sezonu pstrągowego. Jak efekty na te pojedyncze haki, Sytuacja opanowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Chłopaki ostro działają, wszystko idzie w kierunku aneksu, zmiany na dwa haki. Skuteczność jednego haka przy woblerze już niebawem w lutym, bo 90% łowisk górskich w Wałbrzychu od 1 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Czy wiadomo coś w sprawie owego aneksu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 "Okręg PZW Wałbrzych" http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/213455/60/od_1_stycznia_obowiazuja_zmiany_w_regulaminie_polowu_ryb_na_woda .Czyli maksimum 5 cm przynęta na bystrzycy mam rozumieć ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tutaj poszli dalej i ogólnikowo na wszystkie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Czy te 5 cm ma zastosowanie na rzekach górskich ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Tutaj poszli dalej i ogólnikowo na wszystkie wody. No właśnie jest to przepis ogólny. W regulaminach PZW nie bylo wzmianek o kotwiczkach, przynajmniej ja nie pamiętam takich zapisów. Zawsze kotwiczka była zapisana jako haczyk z trzema ostrzami. U mnie w okręgu jest to doprecyzowanie (taki zapis był od zawsze w starych RAPR): 1. WędkaWędkarz ma obowiązek posługiwać się wędką składającą się z wędzi-ska o długości co najmniej 30 cm, do którego przymocowana jest linka zakończona:...c. w metodzie spinningowej i trolingowej, sztuczną przynętą wyposażoną w nie więcej niż dwa haczyki; haczyk może mieć nie więcej niż cztery ostrza, rozstawione w taki sposób, aby nie wykraczały one poza obwód koła o średnicy 30 mm.... Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Elendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 no dokładnie tak jest, przyznaję że nie doczytałem zapisu haczyk=kotwica czyli kłania się czytanie ze zrozumieniem co do rzeki bystrzycy to chyba jest info w informatorze wód krainy pstraga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Dziś sensacyjne wydarzenie w Tłumaczowie, rzeka Ścinawka. Wydarzenie które ostatni raz odnotwałem 2015r. Kontrola PSR!Bardzo mile mnie to zaskoczyło. Brawo! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Witam kolegów, dzisiaj zawitałem na rzekę Bystrzycę powyżej Świdnicy na krótki spacerek .To co zobaczyłem , przeszło najśmielsze oczekiwania.Nad rzeką ludzie zrobili dzikie wysypisko śmieci. Jeden z miejscowych pseudo mechaników zrobił sobie składowisko różnych plastykowych elementów(zderzaki, zbiorniki paliwa, kokpity itd) MASAKRA Obok "patologiczni grilownicy" pozostawiali puste jednorazowe opakowania, tacki , ruszty etc.... Do tego działkowcy którzy obok mają swoje ogródki stwierdzili że jak inni to oni też mogą....Nad brzegiem pełno pościnanych gałęzi z drzew owocowych, krzewów , skoszonej trawy, liści itd... Wszyscy K...A M.Ć traktują rzekę jak wysypisko śmieci. 3.html1.html2.html4.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Takie same mam wrażenie. Drugim problemem jest odprowadzanie z gospodarstw dziwnych substancji, choć ten problem dotyczy Ścinawki. To jest problem Wędkarzy. Władze okręgu widziały inny problem - wspomniane zastosowanie pojedynczego haka.Wracając do Bystrzycy to już zupełnie inna rzeka, chyba wysoka woda na jesień zrobiła swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) no dokładnie tak jest, przyznaję że nie doczytałem zapisu haczyk=kotwica czyli kłania się czytanie ze zrozumieniem co do rzeki bystrzycy to chyba jest info w informatorze wód krainy pstraga.Niestety interpretacja PSR tego zapisu jest inna, czytanie ze zrozumiem nie ma tutaj zastosowania ????Ja się tak zmęczyłem tym tematem na początku roku, że dziś łowię tylko na gumę i mam spokój. Dobrze, że jest Libra ???? Edytowane 21 Marca 2021 przez duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 No ja pozmieniałem wszystko na pojedyńcze haki ale jeszcze nie miałem okazji pochodzić z woblerem wiecznie jak nie brudna woda to leje a to mróz i wszystko marznie. Dzisiaj fajnie by było gdyby nie ten wiatr marznący, woda w sam raz. Może za tydzień się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 https://www.facebook.com/965979373418885/posts/4535983453085108/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Był ktoś na bobrze ostatnio? jaka woda, wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adic Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 I stało się. Okręg poszedł po rozum do głowy. "klik" Lepiej późno niż wcale. Można jednak łowić na wobki zbrojone w kotwice bezzadziorowe. Mnie to całe zamieszanie jednak skutecznie wyleczyło z okręgowych wód pstrągowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi