samwieszkto Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Vegter Boron z FishingArt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Vegter Boron z FishingArt .Czy chcesz mu sprzedać taki blank za 700PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Koledzy, dzieki za propozycję. Dochodzę teraz do wniosku, że zamawianie customa z moim rozenaniem w temacie jest bez sensu. To jak rozmowa ze ślepym o kolorach. Poprostu nie mam jakiegoś miarodajnego punktu odniesienia, żebym wiedział co mi będzie leżało. Dlatego chyba bezpieczniej będzie kupić coś na szybko (już zmontowanego albo używkę), połowić tym trochę i dokładniej sprecyzować swoje oczekiwania. Customa na ten sezon pewnie nie zdążą mi zrobić, a do przyszłego jest sporo czasu.Dlatego jeśli ktoś ma coś do zaoferowania, możliwie zblizonego do moich oczekiwań, proszę o oferty na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Z jednej strony marzy mi się naprawdę wypasiony kij, z rezonatorem i nnymi bajerami z blankiem w cenie powiedzmy do 700zł, Bardzo proszę o sugestie. Moja sugestia jest taka, że prawdopodobieństwo zamówienia opisywanego standardu w podanej cenie w pracowni jest takie, jak prawdopodobieństwo stworzenia w Polsce programu lotów międzyplanetarnych w 2015 roku W tej cenie możesz szukać pracownianej używki - nawet dość wypasionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) ST1083F-MHX polecam >> http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-wędkarska-zdzisław-czekała/?p=1249039szczupłe nie spadają ale 15-20g + guma to za dużoST1084F-MHX pełen komfort 12-22g + guma Edytowane 1 Października 2013 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Moja sugestia jest taka, że prawdopodobieństwo zamówienia opisywanego standardu w podanej cenie w pracowni jest takie, jak prawdopodobieństwo stworzenia w Polsce programu lotów międzyplanetarnych w 2015 roku W tej cenie możesz szukać pracownianej używki - nawet dość wypasionej W przypadku zamawiania 700zł dotyczyło oczywiście samego blanku, natomiast zmieszczenie się z wypasioną używką w tej cenie byłoby dobrym rozwiazaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 A to mea culpa, nie doczytałem i mylnie zinterpretowałem Za 7 paczek można kupić naprawdę zacny blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Polecam st croix avid 8'6" 3/4oz. Będzie Pan zadowolony, no i do innych rzeczy się też nada. Na giełdzie ostatnio krążył takowy lub podobny (nie pamiętam już dokładnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Jeżeli blank do 700PLN to mogę polecić Hers z FishingArtmrWhite7 ładnie opisał te blanki w swoim wątku "Mnie też ta choroba dotknęła" http://www.fishingart.eu/8-Blanki.htmhttp://www.fishingart.eu//pliki/Cennik-blankow-PLN_02_13_2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 No dobra, milczałem przez chwilę bo dostałem kilka ofert i musiałem podrapać się po głowie.Ale czas wybierać, z wędek juz zrobionych dostępnych od zaraz, najczęściej mniej lub bardziej używanych. Kolejność wg ceny, malejąco, przedział (około 1150 - 500zł): 1. Batson RX8 XST1085F 2,75m 17lb 10-28g fast (nówka),2. Phenix Karabela PST895-2 2,67m 17lb 10-30g fast,3. Phenix 865 2,60m 17lb 1oz. x-fast,4. Batson RX8 XST1084F 2,75 12lb 10-21g fast z rezonansem,5. Restaffine Knight 86MH 2,59 22lb 10-35 fast,6. MHX ST1023F 2,60m 12lb 7-18g x-fast,7. MHX ST1084F 2,75 15lb 10-42g fast. No i jest dylemat. Zostawiając na razie na boku kwestię ceny, najbardziej bym się skłaniał na pozycję nr 2. Nr 5 wydaje mi się, że będzie za mocny, z kolei kije 12lb chyba ciut za słabe. Ale ten rezonans w nr 4 też trochę kusi. No i jeszcze nr 1 i nr 2 są prawie w tej samej cenie, nr 1 nówka, nr 2 lekka używka - który z nich będzie bardziej czuły w dolnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Jak od 7g a 20g + gumisie okazyjnie to celowałbym w XST1084F. 17-to funtówki będą już za mocne. ST1023F 14g+4" to juak dla mnie maks komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Jeszcze nie kupiłem pierwszego, a juz widzę że będą 2 potrzebne.Wychodzi na to, że za szeroki zakres podałem. Trzeba chyba doprecyzować - przez 80% czasu na kiju będą wisiały główki 12-15g z gumą 3-4'' (czyli pewnie około 20g albo lepiej) i prawie wyłącznie w rzece o nurcie 0,5-1m/s głebokiej na 1-3m. Czasem też wobler minow 7-12cm. Dobrze by było, żeby ten ciężar plasował sie gdzieś w połowie mozliwości kija, właściwie jest to najważniejszy warunek. Dla kijów 12 funtowych wygląda na to, że to jest max o ile nie za dużo. Główka 7g z gumą niby przekracza 10g, teoretycznie łapie się w dolny zakres mocniejszych kijów, pod warunkiem, że są dobrze opisane, co nie musi być prawdą. Dlatego prosiłbym o wskazanie, który z w/w kijów 15-17 funtowych bedzie miał najlepsze czucie w dolnym zakresie. Wg mnie będzie to złoty środek, bo będę mógł zarówno z masą przynęty pójść troche w górę jak i w dół. Na 12 funtowych zyskuje ładniejszy dół, którego rzadko używam, ale ryzykuję ża słabo obsłuży to na czym najbardziej mi zależy.Ale ja się nie znam, więc może źle kombinuję. W tej daiwie, której teraz używam na 10g główce praktycznie nie mam czucia, na 12g jakieś tam się pojawia, na 15g jest dobrze, ale szczytówkę dogina juz mocno i w zasadzie jest to max. Wobler 12cm jest też dla niej za duży. Ale jest to pewnie kiepski blank, w dodatku z foregripem nakręcanym jako przednia część uchwytu kołowrotka i mocno przeciążony z przodu. Jak próbowałem środek ciężkości w okolice kołowrotka sprowadzić to 60g powieszone na końcu dolnika było za mało. Niby to akcja szczytowa, ale w odniesieniu do blanków o których mowa to pewnie medium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Raczej trzy, tak na wszelki. Jak już 17lb to XST1085F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) WitamChcesz mieć naprawdę dobry kij?Kup sobie St.Croix Wild River 86MHF2 i będziesz Pan zadowolony.Osobiście używam trzeci sezon,wędka sandacza tnie i trzyma zajeb.. i dotego jest czuła.A jak możesz wydać 1000+ kupuj Avida i będziesz sobie żartował (delikatnie mówiąc)z tych MHXów,Batsonów itd.Pozdrawiam Edytowane 2 Października 2013 przez dariusz262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 St. Croix Elit 8'6" do 3/4oz i mocy 12lb ,może być ciekawą propozycją.W/g mnie realnie to dobre 14lb i c/w niedoszacowane ,poradzi sobie w pełnym komforcie z 4"na 15g ołowiu.,a i 20g też osiągalne jeszcze bez dyskwalifikującego klęknięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 O tym mówiłem http://jerkbait.pl/topic/27186-sprzedam-avida-275-do-21g/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 St. Croix Elit 8'6" do 3/4oz i mocy 12lb ,może być ciekawą propozycją.W/g mnie realnie to dobre 14lb i c/w niedoszacowane ,poradzi sobie w pełnym komforcie z 4"na 15g ołowiu.,a i 20g też osiągalne jeszcze bez dyskwalifikującego klęknięcia ....a to jest coś fantastycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Dzięki za wszystkie rady, szczerze mówiąc i tak strasznie trudno mi podjąć decyzję.Dlatego proszę o jeszcze jedno porównanie: opcja tańsza:Avid 8'6'' lub 9' - (7-21g lub 11-28g)Karabela PST895-2 8'9'' (10-28g) na przelotkach sic essex light z Rodmasa lub drożejElitka 8'6'' lub 9' - (7-21g lub 10,5-28g) Przypominam, że chodzi o sandacza na średniej nizinnej rzecze (najczęściej 12-15g + guma 3-4'' lub wobler), z opcją niezbyt nerwowego holu szczupaka. Czyli pytanie brzmiKarabela czy Avid, a jeśli avid to który,albo Karabela czy o 50% droższa elitka, a jesli elitka to która? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ja na twoim miejscu kupił bym Avida 8'6 7-21gr do podanych przez ciebie przynet bedzie idealny.Bo ten mocniejszy Avid 17lb to już mocniejsza armata do troche cięższych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jak w temacie , szukam uniwersalnego blanku wielkorzecznego.Główne przeznaczenie to sandacz i boleń , długość kijka 2,4-2,5m max.Dwuskład Sandacz główki 8-25g + guma 3-4 cale Boleń woblery 5-10 cm o wadze 5-21g , sterowe i bezsterowe. Cena blanku max 700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Blaasy 15lbTak sobie myślę, że SLXF8015-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Popytaj kolegów o : http://www.mudhole.com/Rod-Building/SCV-NSi-Resin-Salmon-Steelhead/St-Croix-5SC86MF2-G-Spinning-Casting-Rod-Blank Ewentualnie o oczko mocniejszy 17lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ale ten blank ma ponad 2,50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Te 10 cm jakoś zniosę Wie ktoś jak ta elitka 12lb 2,6m radzi sobie z sandaczowymi wabikami głównie główki 10-25g + guma 3-4 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Te 10 cm jakoś zniosę Wie ktoś jak ta elitka 12lb 2,6m radzi sobie z sandaczowymi wabikami głównie główki 10-25g + guma 3-4 cale.w tej gramaturze raczej 17lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi