Żbiku Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Obiecane fotki ugiecia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie wiem o co chodzi, może to tylko zdjęcia ale sekcja pomiędzy szczytową przelotką a drugą od szczytu wydaje się przesztywniona. Ale to tylko moje subiektywne odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 ,Nie wiem o co chodzi, może to tylko zdjęcia ale sekcja pomiędzy szczytową przelotką a drugą od szczytu wydaje się przesztywniona. Ale to tylko moje subiekty wne odczucie.Bo to nie łokoniówka A i kąt natarcia też nie taki aby szczyt uruchomić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam.Zastanawiam się nad blankiem ok. 2,7m długości, który by ogarnął Wiślane sandałki łowione na gumy z główką do 35g. Czyli taki co by ogarnął powiedzmy te 45g na pełnym komforcie.Cena blanku w zasadzie bez znaczenia.Co byście doradzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 myśle ze ten ST.CROIX LES90HF2 dałby rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 myśle ze ten ST.CROIX LES90HF2 dałby rade taaak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) CD BLU RAPID 10-35gr da radę Edytowane 1 Października 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Rafal - wybor jest tylko jeden! Phenix FX905 Mam taki kijek wlasnie na wislane sandalki Spelnia kazdy Twoj wymog. Ogarnia komfortowo w gornym zakresie gumy 4" na glowkach 35g (rzadko wchodze powyzej 30g ale dzis np lowilem chwile 35g + King Shad 4") Jak chcesz to mozemy sie gdzies spotkac w Kiezmarku i porzucasz sobie Edytowane 1 Października 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Rafal - wybor jest tylko jeden! Phenix FX905 Mam taki kijek wlasnie na wislane sandalki Spelnia kazdy Twoj wymog. Ogarnia komfortowo w gornym zakresie gumy 4" na glowkach 35g (rzadko wchodze powyzej 30g ale dzis np lowilem chwile 35g + King Shad 4") Jak chcesz to mozemy sie gdzies spotkac w Kiezmarku i porzucasz sobie też go mam ale tych 35gr tak do końca pewien nie jestem jak dla mnie to 15-28 komfortowo + wspomniana 4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Do podwojnego podbicia spokojnie i bardzo komfortowo do 30g + 4".35g + 3" tez wg mnie ogarnia calkiem niezle i wcale nie kleknie. Owszem agresywne podwojne podbicie tym srednio juz zrobisz ale podbijesz gume na pewno.Tez kwestia jak kij jest zbrojony. Ja mam dosc lekko w Essexy. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Ja z kolei mam M1 SP722XH, komfort 20-40gr plus 3-4'', dla mnie ideał pod sandacze z brzegu na Wiśle. Miałem wcześniej 905 ale mi nie leżała. Nie wierze, że można nim komfortowo podbijać 35 plus 4'', klęka szczyt. Przy M1 mogę mieć tylko jeden kij i mogę łapać od 20 na jakieś 3'' gumisie do 40 gram koguta (więcej nie zakładałem a szczyt zachowywał jeszcze zapas mocy). Jest nieporównywalnie szybszy i bardziej szczytowy od 905. Z tą Wisłą to zależy jak kto łapie, bo większość osób zakłada 20 gram i ich łowienie z opadu polega na tym, że guma wpada do wody prostopadle od główki i trzeba czekać aż spłynie do dna w okolice warkocza i będzie można zacząć klasyczny opad. Ba nawet to się czasami sprawdza (metoda na kulanego ;D) A jak są jakieś prostki, albo trzeba nawet połapać nie pod nurt ale nawet z nurtem pojawia się problem. Sorry ale dla mnie 905, nie jest typowo sandaczową kosą z brzegu, ale uniwersałem który mogę porównać do Elitki 17lb. Nawet zbieżność blanku jest dużo inna. 905 ma dużo mniejszą zbieżność od M1 i jest po prostu cieplejsze. Edytowane 2 Października 2014 przez Bartas93 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 IMHO, FX905 średnio nadaje się na sandacza - szczególnie do główek 30gr i podbijania z kija. Bardziej bym tu widział FX-PST 966 ale to juz inna długość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 CD BLU RAPID 10-35gr da radę Macał ktoś tego nowego BR 2.75 do 35gr? Jak on ma się do poprzednika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Tego akurat (10-35gr 270m) o którym pisałem z NOWEJ serii nie widziałem. Widziałem inny blank z ostatniej NOWEJ serii i powiem że przypominają bardziejI generację niż te z przedostatniej II gen.Ja posiadam 270m 10-35gr 20lb jeszcze z początków II gen (tą przed ostatnią) i ogarnia mi wszystko czego potrzeba na Wiśle, od gum po woblery. Mocny ,szybki i szczytowy kijek. Te ostatnie ( mam takie wrażenie ) mają bardziej przesunięte ugięcie w stronę środka ,ale nadal mięsiste i mocne. Edytowane 2 Października 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Miałem tylko 2,40, ale sądzę, że 2,75 też da radę: Blaas XF 20lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Miałem tylko 2,40, ale sądzę, że 2,75 też da radę: Blaas XF 20lbTak się właśnie zastanawiałem nad Blaasem XF 20lb. Na pewno da radę te 35g +4'guma. To jeszcze musi być pełny komfort.No i czy ugięcie kija nie jest za głębokie do podbijania w nurcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 2,40 sztywny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja do takich zastosowań myśle zapodać sobie Slima model SLS8625-2N lub SLS8620-2N ale to dopiero na przyszły sezon lub drugą połowę sezonu sandaczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja do takich zastosowań myśle zapodać sobie Slima model SLS8625-2N lub SLS8620-2N ale to dopiero na przyszły sezon lub drugą połowę sezonu sandaczowego.Rafał podjedź do G-ska i pomacaj nowego M1 20lb 8'6".Stworzony do takiego łowienia.Zapewne będziesz łowił na "moim "odcinku Wisełki,gdzie w większości miejscówek wystarczy główka 20,maks 25g nawet w warkoczu.Czasem jednak woda przyspiesza znacznie i wtedy łeb 35g wskazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Żbiku napisz jak jak wrażenia z kija ? czy spełnia twoje oczekiwania co za co przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Napisze tak ((skala 1-10): 1. Czulosc - 102. Hol - 103. Podbicie glowka 12-27g + guma - 104. Podbicie glowka powyzej 28g + guma - 8 Dla mnie realne odczucie - blank moglby byc mnimalnie krotszy (idealnie bylby 260cm), jesli to spowodowaloby jego przyspieszenie w gornej czesci. Do 27g + guma pracuje tak jak lubie. Powyzej 28g + guma moglby pracowac bardziej szczytem, choc nie jest zle. Ogolnie polecam bardzo. Uzbrojony lekko w Essexy tworzy rewelacyjny sandaczowy kij brzegowy. Do tej pory niestety nic powyzej 60cm ale wskazanie pstryka, podniesienia, przyduszenia gumy rewelacyjne. Sam hol krociakow przyjemny i mega spokojny. Sparowany jest obecnie (i raczej finalnie) z TP4000F. Edytowane 10 Października 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Obiecane fotki ugieciaWiem, w sprawie przelotek jestem monotematyczny ale ten blank aż się prosi o KRy... Szczyt mimo że mocny łagodniej by się giął. Ale grunt że Kolega jest zadowolony z patyka. Teraz aby tylko gruba jesienna zedzina uruchomiła mu dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Bardzo lekko zrobiony i pewnie nie urywa ręki Obłowione koncepcji uzbrojenia miałem w swojej 905-ce 4:- tytany (od Y 25) - alconity (od Y 30) - mix siców i alconitów (od Y 30) - KL- Esseks po całości od 25 Ostatnia sprawdza się najlepiej i Kuba zadowolony to znaczy że jest jeszcze inna koncepcja idealna Edytowane 11 Października 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) W sprawie przelotek zaufalem Siudakowi i jest wg mnie bardzo dobrze. Oczywiscie nie mam porownania do uzbrojenia w KR ale mysle, ze Essexy to dobre rozwiazanie. Edytowane 11 Października 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Dzięki też takie cudo mnie sie marzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi