Norbas7 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Okres ochronny szczupaka już za kilka godzin.Dlatego postanowiłem w zgodzie z PZW zaopatrzyć się w przynęty do 5cm pod okonia i na nim się skupić.Czy możecie mi polecić takowe sprawdzone? Będę wdzięczny za linkiJakie cw kijka polecacie pod takie łowienie? 1-7g? 3-18g?Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Norbas7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Na Mazowieckie potwory kij do 10gr w zupełności wystarczy,a do przynęt poniżej 5cm wystarczy i do 7gr.Ze swojej strony mogę zaproponować robactwo ,lub 4cm mini rybki typu awaruna, lub crazy fish nano w różnych kolorach... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Polecam przynęty od @cyprys19, cena przystępna i skuteczne A co do kija wszystko kwestia akwenów i łowionych ryb, bo i 7gr może być za mocarny i za delikatny zaleznie od sytuacji Edytowane 31 Grudnia 2020 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Z kijków posiadam jaxon grey stream 228cm 1-7g i mikado sensual ng 260cm 3-18g. Reszta to już kijki mocniejsze więc wywnioskowałem, by mieć czucie przynęty i posłużyć się cienką pletką powiedzmy 0,06 to chyba powinienem z tych dwóch bardziej postawić na ten UL 1-7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Koledzy, podrzucicie jakieś linki do tych przynęt?Im więcej szukam tym mi większe rozbieżności wychodzą i się motam a z linkiem to wchodzę , kupuję i czekam by popędzić nad wodę :-)Nie chcę potem mieć problemów nad wodą że kupiłem coś co ze zbrojeniem będzie miało więcej niż 5cm i mnie za kłusola wezmą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 No piszesz na PW do cyprysa i sie dogadujecie.5cm to jak ma brutto (głowka plus guma) obryzasz zebami część łba gumie by zmieścić się w limicie i wio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi