Dawido Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Dziś dwa sympatyczniejsze okonie, którymi zająłem się z doskoku podczas poszukiwań jazi w Renie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Witam , w końcu coś ponad forumową kreskę - 33cm pięknych kolorów... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Nareszcie udało się otworzyć, pierwszy w tym roku [emoji869] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Bidne 37 na pocieszenie po odbytej coronie i trzech wypadach na zero. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 43 z przyłowem szczupaka 98 cm to baaardzo udany dzień dla mnie. Jutro znów powtórzę bo się nakręciłem. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Serwus Panowie! 45 cm. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Nie jest to okoń na miarę rekordy jerkbait ale już przyjemna rybka. Taki nieco ponad 30cm. kolorowy stworek. Złowiłem go muchówką w klasie 3 AFTM. Żyłka przyponowa 0.12mm a nimfa to tak zwana SandraPozdrawiam 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Jedno, ale konkretne branie. Dawno żaden okoń nie dał mi tyle radochy 43cm???? 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 To już jest koniec...Dosłownie na ostatnie dni dotarła paczka z Polski w której była cała talia asów w postaci wirujących ogonkow od @seba1994Niestety ale pełnia nie rozpieszcza w brania a okienka żerowania są bardzo krótkie choć intensywne. Dziś jeden okoń 40 cm i niestety muszę się z wami pożegnać.Do czerwca, na szczęście. Już tęsknię. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Okoń 37 cm z jeziora na czarnego twistera. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Pod koniec marca przydarzyła mi się na Motławie nawet ciekawa historia. To zdjęcie nie oznacza wcale, że te okonie zostały przeznaczone do konsumpcji. Mianowicie, podczas gdy holowałem jednego garbusa, okazało się, że większy odprowadził swojego większego kolegę do podbieraka i gdy pierwszy został szczęśliwie podebrany, nie czekając, szybko go odczepiłem, zostawiłem w podbieraku i zapolowałem na drugiego, wykonując kilka rzutów. Udało się to. Za chwilę drugi wylądował w podbieraku, gdzie trochę ryzykowałem, bo pierwszy leżał w siatce luzem i mogłem stracić jednego, a nawet dwa, ale ryzyko czasem się opłaca. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez Bartas93 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 A w moim okręgu wprowadzili okres ochronny okonia od 15 marca do końca kwietnia i dupa blada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 W UK od 15 marca do 15 czerwca zakaz łowienia na wodach ogólnodostępnych więc nie ma co narzekać szybko zleci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Okoń, taki nieco ponad 35cm. Dał się oszukać na małą nimfkę imitującą ochotkę. Łowiłem cieniutko czyli z żyłką przyponową 0.12mm. Wędka Traper GST w klasie 3 AFTM i długości 305cm. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Okonie się ruszyły. Wypad na 1,5h wpadły 2 sztuki, dodatkowo dwa spady i przyłów, na szczęście sam się wypiął, ponad metrowa samica szczupaka 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Lureleader Rockfisher LRF-762L-T lure waga 1-8g2.29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Na spina też się da, ale cast daje większą frajdę 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ryby bardzo chimerne, poprzyklejane do dna , ale coś się udało wydłubać. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Pierwszy w tym roku. Wychodzony, oj wychodzony[emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Jakimi przynetami lowicie letnie okonie?Mam na myśli rozmiar i gramature? Pytam bo nie wiem czy nie spróbować tylko grubiej przynetami 7-12 cm i nie wiem czy to nie za dużo jak na Polskie wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie ma sensownej odpowiedzi na Twoje pytanie. Wszystko zależy od rodzaju wody, jej głebokości, zakwitu czy wreszcie temperatury. Ja ogólnie łapię dużymi przynętami, minimum 10cm, ale nie latem i tak, tutaj w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jakimi przynetami lowicie letnie okonie?Mam na myśli rozmiar i gramature? Pytam bo nie wiem czy nie spróbować tylko grubiej przynetami 7-12 cm i nie wiem czy to nie za dużo jak na Polskie wody.Gramatura to akurat typowo pod łowisko, ale ogólnie kwiecień to raczej jeszcze czas lżejszych główek. U mnie dużych okoni jest raczej mało, więc łowie łowie przeważnie gumami max 7cm a najczęściej różne keitechy i tym podobne około 5cm. Ale jeśli masz wode, gdzie wiesz że są duże okonie w rozsądnych ilościach to i cannibal 10cm będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Na mazowieckim (ograniczenie do 5cm) ostatnio łowię boroda baits ayra. Przyzwoicie trzepią i pomimo rozmiarów przynęty zameldował się taki 35cm+ (na słabej wodzie) Jak nie ma ograniczenia to 3-calowy keitech robi robotę, siadają na to spokojnie okonie od wymiaru już, wiec na pewno nie jest za duże. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez PABL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Mateo90 to zależy jakie masz okonie w łowisku, i jak akurat żerują. Od siebie moge powiedzieć że łowiłem okonie 25-30 na slidera 7, teez shada 9, rapala shad rap 9, easy shiner 4 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 W zeszłym roku jak trafiłem na dobre żerowanie okoni to ładnie zasysały shad teeza 12 cm, były to ryby w przedziale 35-38 cm. A zazwyczaj stosuje 7-10cm i z tym rozmiarem nie mają problem nawet 15-staki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi