Mateo90 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 W mojej okolicy są ryby do 40 cm spokojnie, a i 50 by się mogła trafić tylko ciężko taka skusić. A pytałem bo do tej pory lowie zestawem do 10 g i może dlatego mój największy oks to 37 cm W tym roku będę pływał z pontonu to może wyniki będą lepsze i zagoszcze tutaj z fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Bez problemu ryby ok 25 cm walą w twicha 115 mm ale największego złowiłem na wobka 80 mm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Na początku tygodnia na Motławie, w sumie podobna sytuacja co ostatnio - okonie odprowadziły przynętę w parze. Niestety, tym razem nie żerowały jak widać zbytnio. Szczególnie jeden, większy wszedł mi mocno na ambicję. Pomimo braku wyników i chęci, poświęciłem sporo czasu przerzucając kolejne przynęty w pudełku, ale w końcu trafiłem w gusta jegomościa i skutecznie skusiłem do ataku. Cieszy bo wypracowany i jak dotąd największy w tym sezonie. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Okonie, w szczególności te duże, to na moich wodach rzadkość, jednak ku zaskoczeniu tej wiosny udało mi się złowić pięknego pasiaka. Złowiony na rozlewisku dużej rzeki, w zasadzie mojej ukochanej... - Bugu. Może nie kolos bo miał jedynie, a może i aż 39 cm. Rzecz jasna wrócił na żerowe - tarlisko. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez beton007 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Wiosna ostatnio nie rozpieszcza ale kiedy tylko słońce przebije się przez chmury to okonie zaczynają współpracować.Odwiedziłem jezioro z ,którego kilka lat temu zrezygnowałem , ponieważ brały na nim tylko ,,palczaki". Okazuje się jednak ,że pływają tam też ,,normalne" garbusy. Zestaw : sicario , vaniek i latwa 2" na główce 2g 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Mój dzisiejszy mocno wypracowany około 41-42cm nie było czasu na dokładne mierzenie ryba pełna ikry, woda zimna a ryby czekają na tarło, szybka fota i ryba wróciła do wody, pozdrawiam Waldek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Forumowy stykacz. Pieknie wybarwiony. W całości zassał canibala 8 cm w kolorze własnego gatunku[emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Pieknie wybarwiony garbus, kolor pletw wrecz wpadajacy w szkarlat. Kanal gdzies na polnocy Anglii, FX 701-2, 2cm twister, glowka 3g 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Nie mierzony ale napewno 40+ 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Wygląda na to, że chyba się już wybzykały i zaczęły W KOŃCU żerować. Mam nadzieję, że ten delikwent o rozmiarze 33 jest zapowiedzią lepszej niż w ostatnich tygodniach passy 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chups Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Wywalczony po majówce pełnej w tragizm pogodowy. Wysłane z mojego RMX2001 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Pierwszy "wymiarowy" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 35,5 amator teez shad a 5 cale którego sazsał aż po główkę. A do podbieraka odprowadził go jeszcze większy 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Okonie chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Najczęściej na głowie trzeba stawać i dobierać wyszukane odcienie, raczej niewielkie gabarytowo przynęty a tu bach, 15 cm fluo żarówiastej gumy znika w gębie bez problemu 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Okonie chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Najczęściej na głowie trzeba stawać i dobierać wyszukane odcienie, raczej niewielkie gabarytowo przynęty a tu bach, 15 cm fluo żarówiastej gumy znika w gębie bez problemu IMG_20210514_064342_Easy-Resize.com.jpgNa tym zbiorniku co właśnie byłeś Piotrze to najlepiej 15 cm na okonia. W woblery od jednego kolegi z forum walą, aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Na tym zbiorniku co właśnie byłeś Piotrze to najlepiej 15 cm na okonia. W woblery od jednego kolegi z forum walą, aż miło. Może być, każda woda ma swoje tajemnice. Pamiętam jak będąc w północnej Szwecji, dobrych kilka lat temu dopiero po założeniu przynęty 12 - 15 cm zaczynały się brania okoni, ale tam to zupełnie inne realia i okonie też jakieś mniej zmanierowane . U nas zazwyczaj takie,( jak na okoniowe standardy) "kotlety" płoszą je ( to przynajmniej moje obserwacje ) choć zdarzają się dni jak dziś, że jest zupełnie odwrotnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Dzisiaj kilka okoni wpadło ale jeden tylko większy. Na leżącego keitecha 5 cm. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Z Wisły już też coś idzie wydłubać, choć nie ukrywam, że w poprzednich latach o tej porze maja bywało ciekawiej. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Fajny okoń złowiony przez moja Panią na cannibala 12.5 ???? Piękny dzień 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Nowy rekord 41,8 cm 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Małe leśne oczko niezastąpione w wietrzne dni 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Tym razem "ambitniejsze" łowisko 29ha. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Przyłów przy sandaczowaniu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Wiślany przyłów . Chodzisz za boleniami , a siada na woblera okoń 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi