Miszka1987 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 WitamSzukając '15 Exista 3012h natknałem się na nowość Daiwy (JDM ponoć)Daiwa AIRITY LUVIAS LT, jak dla mnie śliczności, widzę już podobieństwo w rączce z Exista LT Nie wiem czy rotor też nie jest ten sam.Ktoś się bardziej orientuje w tym temacie? Chętnie zobaczyłbym rozmiarówkę itdŹródło - https://www.facebook.com/SpinReels/posts/3595851517202532 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Na Europę jest tylko nowe Airity, a na stronie japońskiej nie znalazłem tego modelu.http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/spinning_reels_2/airity_lt/5,3,74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 Edytowane 2 Stycznia 2021 przez rolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 https://plus.luremaga.jp/_ct/17421358 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zapowiada się conajmniej interesująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Wygląda na zwykłego exista z kilkoma nacięciami na szpuli i ze złotymi dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Wygląda na zwykłego exista z kilkoma nacięciami na szpuli i ze złotymi dodatkami.To chyba dobrze? Kiedyś ktoś mi mowil, że w Daiwa exist to najlepsza Daiwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Miałem raczej na myśli, że to w zasadzie nic nowego???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Daiwa od lat ma modele ogólne, specjalistyczne, limitowane itd itpMoże wracają do tej tradycji, ku radości kolekcjonerów, a zgryzocie ich małżonek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Wygląda na zwykłego exista z kilkoma nacięciami na szpuli i ze złotymi dodatkami. Ale jak wynika z opisu na zalinkowanych wyżej stronach, ten Airity to Zaion body.Jak to się ma do obudowy Exista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Dobrze widzę że będzie 14 modeli tego młynka w tym 4000 CXH ? Ta rozmiarówka do krótkich feederków pasuje mi najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Ale jak wynika z opisu na zalinkowanych wyżej stronach, ten Airity to Zaion body.Jak to się ma do obudowy Exista?Piszą że magnez body Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Piszą że magnez body Tutaj faktycznie tak napisali: https://plus.luremaga.jp/_ct/17421358 (oczywiście wrzuciłem "krzaczki" w słownik). Natomiast tutaj... http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/spinning_reels_2/airity_lt/5,3,74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Tutaj faktycznie tak napisali: https://plus.luremaga.jp/_ct/17421358 (oczywiście wrzuciłem "krzaczki" w słownik).Natomiast tutaj... http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/spinning_reels_2/airity_lt/5,3,74,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10Ale to są dwa inne kołowrotki, Airity LT to chińczyk a Airity-Luvias LT to Japończyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Ale to są dwa inne kołowrotki, Airity LT to chińczyk a Airity-Luvias LT to Japończyk Rzeczywiście różnią się nieco na tych fotkach. Podobieństwo nazw oczywiście całkowicie "przypadkowe" i "niezamierzone" ze strony producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Rzeczywiście różnią się nieco na tych fotkach. Podobieństwo nazw oczywiście całkowicie "przypadkowe" i "niezamierzone" ze strony producenta Taktyka już powszechna.Sephia i Sephia BBExsence...Teraz Daiwa też idzie w to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Ładna, nawet bardzo. Czekam jeszcze na nową Presso i oby Ignis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Ładna ale szkoda, że powielają ten air rotor, który nie pasuje do reszty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Ładna ale szkoda, że powielają ten air rotor, który nie pasuje do reszty...Chyba tylko wizualnie gdyż pod względem technicznym jest świetnie dopracowanym rotorem, być może nawet najlepszym na rynku. Oczywiście uzasadniam: wyważenie i sztywność. Jest przy tym stosunkowo lekki. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Kozi81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Moi koledzy, łowcy troci, używający żyłki, jednoznacznie twierdzą, że haczy się ona za spodnie "haki" rotora i jest to bardzo kłopotliwe. Mnie to się wizualnie nie podoba, nie przeszkadza zbytnio w łowieniu choć sama szerokość tego rotora czasem sprawia, że podczas siłowego rzutu z belly uderzam nim w pływak i zatrzaskuje kabłąk stąd między innymi dlatego, zacząłem używać shimano kiedy łowię z dętki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Troci staram się nie łowić choć dziś połaziłem trochę po Drwęcy, z Certate LT3000D z nawiniętą żyłką... I jakoś od dobrych kilku lat używania Daiw z air rotorem nie miałem takiej sytuacji jaką opisujesz. Ale ja może inaczej łowię? Sam nie wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Też nie wiem gdyż łowię tylko na linki, żyłki używam tylko jako przypony. Koledzy, którzy się skarżyli łowią tylko i wyłącznie trocie. Sam przestałem łowić trocie zanim powstały rotory air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) kilkukrotnie, składając zestaw po ciemku (wożę kije z dokręconymi kołowrotkami), 'wlazła' mi plecionka pod rotor czy szpulę Ceraty LT.....luźno zwisająca linka, brak światła i wyuczone ruchy, trzeba było zapamiętać, aby nieco bardziej uważać.....podejrzewam, że właśnie w 'pamięci mięśniowej' może tkwić tajemnica, miałem np. problem z pokrętłem hamulca w 11TP, po rzucie, zamykając kabłąk ręką, bardzo często linkę o to pokrętło zahaczałem....w moim przypadku 11TP był mocno irytujący, ale nie dlatego, że to zły kołowrotek (chociaż nie tak dobry, jak go malują, hahahaha), błąd systemu tkwił tylko we mnie i w moich odruchach Edytowane 2 Stycznia 2021 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Fakt, czasem podczas rozkładania wędki w nocy też potrafiła mi się złapać linka i dostawałem piany, szczególnie kiedy udało się przekręcić korbką. Podświadomie, wiedząc o tym, zacząłem rozkładać i składać zestaw przy aucie. Nocą łowię tylko daiwami gdyż po uzbrojeniu, dalsze użytkowanie jest bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 no właśnie po przekręceniu korbą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zima zaczęła się na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi