cristovo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) bardzo ładne.....a jakie głębokie szpule, nawet w rozmiarze 2000 mnie to nie przeszkadza, ale ten czy ów może mieć z tego powodu dylematy.....niepotrzebnie, ale..... Guzu, polubiłem, zanim dopisałeś o zupce w torebce.....nie wycofuję, ale do końca się nie zgadzam, kołowrotek może się podobać, chociaż jak już wspominałem, nie kupię w tej cenie, może gdyby podzielono przez dwa.....rączkę da się zmienić, na pewno jednak znajdzie i ona swoich zwolenników.....a głębokiej szpuli po nawinięciu linki nie będzie widać za to białe lakierowane pudełko faktycznie wygląda tanio...... Edytowane 11 Stycznia 2021 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Lepiej te białe pudełko wygląda od tych różowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Podoba / nie podoba to czysto sugestywne oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 (edytowane) Czy ktoś kto ma fizycznie ten model, może potwierdzić informację o tym kiepskim nawoju ? Zainteresował mnie ten Luvias Airity pod kątem przynęt do około 20 gram. Oczywiście mowa o rozmiarze 2500. Edytowane 24 Marca 2022 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Czy ktoś kto ma fizycznie ten model, może potwierdzić informację o tym kiepskim nawoju ? Zainteresował mnie ten Luvias Airity pod kątem przynęt do około 20 gram. Oczywiście mowa o rozmiarze 2500.Mam 5 sztuk Luvis Airity. 2000 1 szt, 2500 2 szt., 3000 2 szt. Z nawojem nie ma żadnego problemu. Za to wyglądem bije wszystko na rynku. 2 uzbroiłem w gadżety SLP, ale ciężko ocenić czy lepszy fabryczny design czy opcyjny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Nawój w mojej 3000 wygląda tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Dzieki koledzy na info.Bylbym wdzieczny jeszcze za bezposrednie porownanie z Certate 2500D. Luvias Airity nie ma wszystkich lozysk antykorozyjnych w tym aspekcie plusik dla Certate - a jak to wyglada w kontekscie zwyklego uzytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Nawój w mojej 3000 wygląda tak:Idealny, krzyżowy nawój Daiwy ha ha ha :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Idealny, krzyżowy nawój Daiwy ha ha ha :-)Zaraz się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Aby docenić nawój daiwy trzeba zwyczajnie użytkować kołowrotki tej marki. Zawsze zastanawiałem się jak można ocenić nawój na podstawie zdjęcia?... patrząc na to bez ciśnienia, to czysta komedia, wstaw zdjęcie szpuli z linką a powiem Ci czy nawój jest ok To tak jakby ocenić przydatność wędki do danej metody na podstawie jej zdjęcia albo konstrukcji rękojeści czy uchwytu... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja widzę tą różnicę ale jest ona dla mnie kompletnie nieistotna. Interesują mnie walory czysto użytkowe. Na tą chwilę zastanawiam się nad zmianą vanforda i stradica na coś z wyższej półki ale ciśnienia na to jeszcze takiego nie mam. Myślałem nad czymś bardziej uniwersalnym co będę mógł podpiąć do wędki powiedzmy do 7 gram ale również do 20 gram. Luvias Airity LT przy wadze 170g dla rozmiary 2500 lub 190g dla 3000 wydaje się być ciekawym rozwiązaniem, natomiast Certate 2500D przy wadze 205g również nie jest głupim pomysłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Świetne maszynki. Wybierz ten który bardziej Ci się podoba???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Certate ta standardowa, nie w wersji SLP, ma jedną znaną z wcześniejszych wypustów wadę - łatwo poddaje się okorowaniu z lakieru. Niestety wywołuje to u mnie ból dupy i żadna maść mi nie pomaga . Poza tym uważam, ze takiego małego mocarza jakim jest Certate 3000 na rynku nie ma. Dlatego mimo wszystko zostawiłem sobie ten rozmiar w arsenale. Luvias Airity zaś jest najzwyczajniej piękny. Oczywiście w moim subiektywnym odczuciu. Oba pracują bez zastrzeżeń. I oba modele sprawdzają mi się pod różnorakimi główkami. Cena Luviasa Airity jest przesadzona w stosunku do Certate, bo nie wnosi ten model niczego nadzwyczajnego, poza wspomnianym aspektem wizualnym. Tyle, ze tak jakoś mam, że jak mi się kobieta nie podoba, to nawet jej cudowna osobowość mnie nie oczaruje. Jestem typem wzrokowca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 (edytowane) Za Airity przemawia, bezproblemowo dostępna wersja 2500S, mnie akurat wk...a każdy młynek z głęboką szpulą a podwójnie każdy bardzo lekki z głęboką szpulą... Wizualnie, ze względu na rotor, nie podobają mi się oba kołowrotki, jednakowo. Ładne daiwy to już były ale od tego jest kolekcja Edytowane 24 Marca 2022 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 (edytowane) Certate ta standardowa, nie w wersji SLP, ma jedną znaną z wcześniejszych wypustów wadę - łatwo poddaje się okorowaniu z lakieru. Niestety wywołuje to u mnie ból dupy i żadna maść mi nie pomaga . Poza tym uważam, ze takiego małego mocarza jakim jest Certate 3000 na rynku nie ma. Dlatego mimo wszystko zostawiłem sobie ten rozmiar w arsenale. Luvias Airity zaś jest najzwyczajniej piękny. Oczywiście w moim subiektywnym odczuciu. Oba pracują bez zastrzeżeń. I oba modele sprawdzają mi się pod różnorakimi główkami. Cena Luviasa Airity jest przesadzona w stosunku do Certate, bo nie wnosi ten model niczego nadzwyczajnego, poza wspomnianym aspektem wizualnym. Tyle, ze tak jakoś mam, że jak mi się kobieta nie podoba, to nawet jej cudowna osobowość mnie nie oczaruje. Jestem typem wzrokowca Dzięki za cenną uwagę. Mi wizualnie oba się tak samo podobają, Certate i Luvias Airity. Ale coś tak właśnie czułem, że ta cena jest mocno przesadzona względem ceratki Edytowane 24 Marca 2022 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Powiem tak, jeżeli nie zależy Ci bardzo na możliwie jak najniższej masie i płytszej szpuli to bierz certate. W pracy jak dla mnie nie ma jakiejś zauważalnej różnicy no może poza bardziej metalicznym dźwiękiem hamulca w luviasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Wybrałem rozmiar 3000. Jednak do jigowania wolę mieć tę świadomość, że młynek dysponuję większą mocą niż 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch23 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) O, takie cię dziś wpadło do mojej skrzynki Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Butch23 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Mój Luvias Airity LT3000 tak nawija plecionka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Panowie jaka jest róznica pomiędzy tą na papierze pomiędzy luvias em lt, a airity lt w tym samym rozmiarze. Powiedzmy 2500 ? Edytowane 22 Marca 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Chodzi Ci o luviasa czy luviasa airity vs airity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Panowie jaka jest róznica pomiędzy tą na papierze pomiędzy luvias em lt, a airity lt w tym samym rozmiarze. Powiedzmy 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) Nie w tym wątku zadajesz to pytanie. Luvias LT to inny model niż Luvias Airity LT Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 23 Marca 2024 przez scOOtt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 W sumie trochę racji masz, ale wiadomo o co chodzi. Może ktoś pokusi się o porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Dlatego zadałem to pytanie wcześniej ???? ale jeśli chodzi Ci o porównanie luviasa airity 21' z jego następcą czyli airity to musisz wiedzieć, że rozmiar 2500 w luviasie airity jest tożsamy z PC 2500 w airity.To samo z rozmiarem 3000 w luviasie airity = PC 3000 w airity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi