Skocz do zawartości

Daiwa Luvias Airity LT 2021

Miszka1987

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo ładne.....a jakie głębokie szpule, nawet w rozmiarze 2000 :D mnie to nie przeszkadza, ale ten czy ów może mieć z tego powodu dylematy.....niepotrzebnie, ale.....

Guzu, polubiłem, zanim dopisałeś o zupce w torebce.....nie wycofuję, ale do końca się nie zgadzam, kołowrotek może się podobać, chociaż jak już wspominałem, nie kupię w tej cenie, może gdyby podzielono przez dwa.....rączkę da się zmienić, na pewno jednak znajdzie i ona swoich zwolenników.....a głębokiej szpuli po nawinięciu linki nie będzie widać B)

za to białe lakierowane pudełko faktycznie wygląda tanio......

Edytowane przez cristovo
  • Like 1

• 1 rok później...

Czy ktoś kto ma fizycznie ten model, może potwierdzić informację o tym kiepskim nawoju ? Zainteresował mnie ten Luvias Airity pod kątem przynęt do około 20 gram. Oczywiście mowa o rozmiarze 2500.

Mam 5 sztuk Luvis Airity. 2000 1 szt, 2500 2 szt., 3000 2 szt. Z nawojem nie ma żadnego problemu. Za to wyglądem bije wszystko na rynku. 2 uzbroiłem w gadżety SLP, ale ciężko ocenić czy lepszy fabryczny design czy opcyjny.

• Like 4

Aby docenić nawój daiwy trzeba zwyczajnie użytkować kołowrotki tej marki. Zawsze zastanawiałem się jak można ocenić nawój na podstawie zdjęcia?... patrząc na to bez ciśnienia, to czysta komedia, wstaw zdjęcie szpuli z linką a powiem Ci czy nawój jest ok :) To tak jakby ocenić przydatność wędki do danej metody na podstawie jej zdjęcia albo konstrukcji rękojeści czy uchwytu...

• Like 5

Ja widzę tą różnicę ale jest ona dla mnie kompletnie nieistotna. Interesują mnie walory czysto użytkowe. Na tą chwilę zastanawiam się nad zmianą vanforda i stradica na coś z wyższej półki ale ciśnienia na to jeszcze takiego nie mam. Myślałem nad czymś bardziej uniwersalnym co będę mógł podpiąć do wędki powiedzmy do 7 gram ale również do 20 gram. Luvias Airity LT przy wadze 170g dla rozmiary 2500 lub 190g dla 3000 wydaje się być ciekawym rozwiązaniem, natomiast Certate 2500D przy wadze 205g również nie jest głupim pomysłem...

Certate ta standardowa, nie w wersji SLP, ma jedną znaną z wcześniejszych wypustów wadę - łatwo poddaje się okorowaniu z lakieru. Niestety wywołuje to u mnie ból dupy i żadna maść mi nie pomaga ;). Poza tym uważam, ze takiego małego mocarza jakim jest Certate 3000 na rynku nie ma. Dlatego mimo wszystko zostawiłem sobie ten rozmiar w arsenale. Luvias Airity zaś jest najzwyczajniej piękny. Oczywiście w moim subiektywnym odczuciu. Oba pracują bez zastrzeżeń. I oba modele sprawdzają mi się pod różnorakimi główkami. Cena Luviasa Airity jest przesadzona w stosunku do Certate, bo nie wnosi ten model niczego nadzwyczajnego, poza wspomnianym aspektem wizualnym. Tyle, ze tak jakoś mam, że jak mi się kobieta nie podoba, to nawet jej cudowna osobowość mnie nie oczaruje. Jestem typem wzrokowca ;)

• Like 4

Za Airity przemawia, bezproblemowo dostępna wersja 2500S, mnie akurat wk...a każdy młynek z głęboką szpulą a podwójnie każdy bardzo lekki z głęboką szpulą... Wizualnie, ze względu na rotor, nie podobają mi się oba kołowrotki, jednakowo. Ładne daiwy to już były ale od tego jest kolekcja ;)

post-50477-0-77143800-1648156037_thumb.jpg

post-50477-0-40816400-1648156050_thumb.jpg

Edytowane przez guciolucky
  • Like 3

Certate ta standardowa, nie w wersji SLP, ma jedną znaną z wcześniejszych wypustów wadę - łatwo poddaje się okorowaniu z lakieru. Niestety wywołuje to u mnie ból dupy i żadna maść mi nie pomaga ;). Poza tym uważam, ze takiego małego mocarza jakim jest Certate 3000 na rynku nie ma. Dlatego mimo wszystko zostawiłem sobie ten rozmiar w arsenale. Luvias Airity zaś jest najzwyczajniej piękny. Oczywiście w moim subiektywnym odczuciu. Oba pracują bez zastrzeżeń. I oba modele sprawdzają mi się pod różnorakimi główkami. Cena Luviasa Airity jest przesadzona w stosunku do Certate, bo nie wnosi ten model niczego nadzwyczajnego, poza wspomnianym aspektem wizualnym. Tyle, ze tak jakoś mam, że jak mi się kobieta nie podoba, to nawet jej cudowna osobowość mnie nie oczaruje. Jestem typem wzrokowca ;)

Dzięki za cenną uwagę. Mi wizualnie oba się tak samo podobają, Certate i Luvias Airity. Ale coś tak właśnie czułem, że ta cena jest mocno przesadzona względem ceratki Edytowane przez scOOtt

• 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...

Dlatego zadałem to pytanie wcześniej ???? ale jeśli chodzi Ci o porównanie luviasa airity 21' z jego następcą czyli airity to musisz wiedzieć, że rozmiar 2500 w luviasie airity jest tożsamy z PC 2500 w airity.

To samo z rozmiarem 3000 w luviasie airity = PC 3000 w airity.