miramar69 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam wszystkich ,dziś wpadł mi w rece nowy nr Wędkarskiego Świata a w nim artykół Darka Duszy pt. UWIĄD . Zachęcam do przeczytania a potem do ewentualnej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grego Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A ja - przepraszam za off top - zachęcam do zmiany tytułu wątku. Artykół to jednak perwersja. Pozdrawiam,Grego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 To ja tak złośliwie troszkę...Niech Ci jeszcze wpadnie do ręki słownik ortograficzny, bo mnie osobiście takie teksty biją po patrzałkachJa jak pstrąg jestem-wzrokowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Przeczytałem ten artykuł i powiem szczerze,że jest to jakies rozwiązanie tego całego bałaganu.Sam od jakiegos czasu się zastanawiam po co płace kasę jak i tak skutki tego sa mizerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 W cafe jest bardzo podobny watek rzućmy wszyscy kartami na koniec roku czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarzyk1 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Tak rzućmy i jaki będzie efekt ? Stracimy resztki kontroli nad tym co robi PZW trza się brać im do du.... i to tyle . Po za tym nasze składki to tylko część wpływów w dużej części finansują się z rybactwa jeśli nie będą mieli wpływów z wędkarstwa przestaną zarybiać wody ogólnodostępne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bronzo Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Nie czytałem ale domyślam się przesłania. Czytając WŚ czuję się jakbym czytał Rzeczpospolitą - więc nie czytam. Opozycja za pięć groszy się znalazła - Kalendowicz i spółka Wystarczy przejrzeć fotki tego miesięcznika i widać jakie rzeczywiście przesłanie niesie WŚ; propagowany no kill można między bajki włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaszan_olsztyn Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zarybianie wód ogólnodostępnych to mit- ponad połowa, a w przypadku niektórych akwenów prawie całość tych planowanych zarybień trafia do prywatnych stawów za pieniążki nabywców. Przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgadzam sie co do tego, ze na jerkbaitcie podobnych tematow (zakladam po tytule bo nie czytalem w/w) znajdzie sie troche. Ale pstt bo zaraz uaktywni sie taki kolega (mysle, ze nie obrazi sie gdy nazwe go kolega) specjalizujacy sie w przemowach kilkugodzinnych... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ciesz się ze na bacznośc jak w Hawanie stać nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 To ja tak złośliwie troszkę...Niech Ci jeszcze wpadnie do ręki słownik ortograficzny, bo mnie osobiście takie teksty biją po patrzałkachJa jak pstrąg jestem-wzrokowcem Ja też, ale w tym przypadku wolę patrzeć na długie ,zgrabne nogi pięknej dziewczyny . Co do pisowni SORY za byka ale już tak mam. Dla mnie pisanie h ,ch ,ó ,u ,j ,i tp;itd; i tak znaczy to samo. Proszę abyś nie brał tego do siebie i tym tekstem wcale nie zamierzam nikogo obrażać to tak samo mi jakoś wyszło (chciałem bardzo obrazowo i prosto wytłumaczyć sie z tego błędu) Jedno jest pewne że powinna wreszcie powstać jakaś alternatywa dla PZW i każdy z nas powinien mieć możliwośc wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thymalus Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Art. 6. 1. Tworzenie stowarzyszeń przyjmujących zasadę bezwzględnego posłuszeństwa ich członków wobec władz stowarzyszenia jest zakazane. 2. Nikogo nie wolno zmuszać do udziału w stowarzyszeniu lub ograniczać jego prawa do wystąpienia ze stowarzyszenia. Nikt nie może ponosić ujemnych następstw z powodu przynależności do stowarzyszenia albo pozostawania poza nim. To jest fragment ustawy o stowarzyszeniach... Taka dyskusja toczyła się na innym forum. Otóż z ustawy jasno wynika, że nikt nie może ponosić ponosić ujemnych następstw w wyniku przystąpienia ale też i NIE przystąpienia do stowarzyszenia. PZW niejako przymusza do wstąpienia do związku różnicując opłaty. Nie będący w związku płacą więcej czyli...ponoszą ujemne następstwa z powody pozostawania poza związkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 homax Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 PZW to wydaje się być organizacją znacznie silniejsza od PZPN. Mam tzw. kartę wędkarską od 40 lat, a zdaje się że Mister Grabowski jest od zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarzyk1 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Cisza ani słowa na pana Eugeniusza bo jeszcze nam zacznie prać mózgi jak za dobrych czasów prał pracownikom MO i SB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rheinangler Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ten tekst Darka jest jakby zwięczeniem myśli i narastającego wku...wienia towarzyszącego nam (łowiliśmy razem przeszlo dziesięć lat)już od kilku lat! Przeszło trzy lata temu juz zastanawialiśmy się nad tym żeby walnąć tą naszą fikcją wędkarstwa, czego wynikim bylo wykupienie czeskiej karty wedkarskiej i wedkowanie po drugiej stronie granicy Tak czy siak obaj łowimy poza zasięgiem PZW więc jakoś ta nasza myśl się zrealizowała choć w przedziwny sposób... czoć wiem, że Darek nie przeglada wędkarskich stron w necie, ze wzgledu na zbyt dużą dawkę wędkologi gratuluje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Czytalem kilka jego tekstow i tak mysle, ze nic w tym dziwnego, ze akurat on nie przeglada stron wedkarskich. Ogolnie rzecz ujmujac jestesmy jak stado baranow, pobekujacych radosnie, podczas gdy zbliza sie koniec.Machina coraz bardziej sie rozkreca, otaczajacy swiat mknie coraz szybciej...kolowrotki i wedki sa coraz bardziej zajebiste, w ogole celem zycia jest pogon za zajebistoscia... Jest w tym wszystkim pewien haczyk...tak poslugujac sie analogia do chorego czlowieka - na cholere mu Exist dokrecony do Restafinea (czy co tam ostatnio najzajebistsze jest), po co mu BMW oraz to co sobie nawsadzal pod dupe predko, zeby go inni nie ubiegli...?No ale to widac (i czuc) najczesciej jest juz pozno...jak widac wieko trumny... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarzyk1 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Trochę pomyślałem troszkę poczytałem i od przyszłego roku zostanę kłusolem tylko takim trochę dziwnym bo sportowym polewka będzie jak mnie trafią . Gumowy podbierak kotwice bezzadziorowe już czekam na pytanie a gdzie ma pan siatkę , nie mam wypuszczam złowione ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Trochę pomyślałem troszkę poczytałem i od przyszłego roku zostanę kłusolem tylko takim trochę dziwnym bo sportowym polewka będzie jak mnie trafią . Gumowy podbierak kotwice bezzadziorowe już czekam na pytanie a gdzie ma pan siatkę , nie mam wypuszczam złowione ryby . Pierwsze pytanie to będzie:- a gdzie pan ma zezwolenie na połów ryb?Po tym, z uśmiechem na ustach PSR wypisze mandat na dwieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarzyk1 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Pierwsze pytanie to będzie:- a gdzie pan ma zezwolenie na połów ryb?Po tym, z uśmiechem na ustach PSR wypisze mandat na dwieście.To parę dych na browar zaoszczędzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 tia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 To prawda, jedno co zostalo u nas to ten dodatek wedkarskiego wyposazenia.W Szwecji (poza Bolaget) tylko młodzieżowe, do 3,5%.A w Hiszpanii Miguel i Estrella....hhhhhrrrr tfffuuu! Gumop.s.Swoja droga, zastanawiajaca rzecz bo idac tokiem myslenia coponiektorych, to powinno sie (chcac pic rzecz jasna) porobic dyzury spoleczne celem mieszania w kadziach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek_W Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Trochę pomyślałem troszkę poczytałem i od przyszłego roku zostanę kłusolem tylko takim trochę dziwnym bo sportowym polewka będzie jak mnie trafią . Gumowy podbierak kotwice bezzadziorowe już czekam na pytanie a gdzie ma pan siatkę , nie mam wypuszczam złowione ryby . No ja miałem podobną sytuację, dziwną dosyć, ale było miło. Czy posiada Pan miarkę?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jerzy Kowalski Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zawsze zachęcam do wprowadzania zmian na lepsze w funkcjonowaniu polskiego wędkarstwa, oraz do zmieniania tych struktur, które są. Albo do tworzenia lepszych. Zachęcam też do rezygnowania z uczestniczenia w fikcji członkostwa, jeśli ktoś nie chce w tym wszystkim uczestniczyć ... PZW jest tak ze trzy razy, albo i dziesięć razy za duży do sensownego funkcjonowania. Co oznacza uczestniczenie w organizowaniu wędkarstwa opisałem na przykładzie Słowenii w dyskusji o Mistrzostwach Świata ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 A w tym przypadku trud zwiazany z mieszaniem bedzie czysta przyjemnoscia...zwazywszy chocby na: przeniczniaka czy piwo żywe To sa takie rodzynki, w rodzaju Morum. Ale sa zupelnie przyzwoite i dla tych co nie musza trawikow na zielono malowanych a kraweznikow na bialo Jak to sie dzieje, ze wystarcza tego dla wszystkich a i za granice sie wysyla? A na poczatku tez monopol panstwowy byl i od 13tej sie sprzedawalo... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
miramar69
Witam wszystkich ,dziś wpadł mi w rece nowy nr Wędkarskiego Świata a w nim artykół Darka Duszy pt. UWIĄD
. Zachęcam do przeczytania a potem do ewentualnej dyskusji.
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi