Skocz do zawartości
  • 0

Artykuł z WĘDKARSKIEGO ŚWIATA pt. "UWIĄD"

miramar69

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak rzućmy i jaki będzie efekt ? Stracimy resztki kontroli nad tym co robi PZW trza się brać im do du.... i to tyle . Po za tym nasze składki to tylko część wpływów w dużej części finansują się z rybactwa jeśli nie będą mieli wpływów z wędkarstwa przestaną zarybiać wody ogólnodostępne .

• 0

Nie czytałem ale domyślam się przesłania. Czytając WŚ czuję się jakbym czytał Rzeczpospolitą - więc nie czytam. Opozycja za pięć groszy się znalazła - Kalendowicz i spółka :angry: Wystarczy przejrzeć fotki tego miesięcznika i widać jakie rzeczywiście przesłanie niesie WŚ; propagowany no kill można między bajki włożyć.

• 0

Zgadzam sie co do tego, ze na jerkbaitcie podobnych tematow (zakladam po tytule bo nie czytalem w/w) znajdzie sie troche.

Ale pstt bo zaraz uaktywni sie taki kolega (mysle, ze nie obrazi sie gdy nazwe go kolega) specjalizujacy sie w przemowach kilkugodzinnych... :lol:

Gumo

• 0

To ja tak złośliwie troszkę...Niech Ci jeszcze wpadnie do ręki słownik ortograficzny, bo mnie osobiście takie teksty biją po patrzałkach

Ja jak pstrąg jestem-wzrokowcem :D

Ja też, ale w tym przypadku wolę patrzeć na długie ,zgrabne nogi pięknej dziewczyny :mellow: . Co do pisowni SORY za byka ale już tak mam. Dla mnie pisanie h ,ch ,ó ,u ,j ,i tp;itd; i tak znaczy to samo. Proszę abyś nie brał tego do siebie i tym tekstem wcale nie zamierzam nikogo obrażać to tak samo mi jakoś wyszło (chciałem bardzo obrazowo i prosto wytłumaczyć sie z tego błędu):unsure: Jedno jest pewne że powinna wreszcie powstać jakaś alternatywa dla PZW i każdy z nas powinien mieć możliwośc wyboru.

• 0

Art. 6. 1. Tworzenie stowarzyszeń przyjmujących zasadę bezwzględnego posłuszeństwa ich członków wobec władz stowarzyszenia jest zakazane.

2. Nikogo nie wolno zmuszać do udziału w stowarzyszeniu lub ograniczać jego prawa do wystąpienia ze stowarzyszenia. Nikt nie może ponosić ujemnych następstw z powodu przynależności do stowarzyszenia albo pozostawania poza nim.

To jest fragment ustawy o stowarzyszeniach... Taka dyskusja toczyła się na innym forum. Otóż z ustawy jasno wynika, że nikt nie może ponosić ponosić ujemnych następstw w wyniku przystąpienia ale też i NIE przystąpienia do stowarzyszenia. PZW niejako przymusza do wstąpienia do związku różnicując opłaty. Nie będący w związku płacą więcej czyli...ponoszą ujemne następstwa z powody pozostawania poza związkiem.

• 0

Ten tekst Darka jest jakby zwięczeniem myśli i narastającego wku...wienia towarzyszącego nam (łowiliśmy razem przeszlo dziesięć lat)już od kilku lat! Przeszło trzy lata temu juz zastanawialiśmy się nad tym żeby walnąć tą naszą fikcją wędkarstwa, czego wynikim bylo wykupienie czeskiej karty wedkarskiej i wedkowanie po drugiej stronie granicy :D

Tak czy siak obaj łowimy poza zasięgiem PZW więc jakoś ta nasza myśl się zrealizowała choć w przedziwny sposób... czoć wiem, że Darek nie przeglada wędkarskich stron w necie, ze wzgledu na zbyt dużą dawkę wędkologi :lol: gratuluje i pozdrawiam.

• 0

Czytalem kilka jego tekstow i tak mysle, ze nic w tym dziwnego, ze akurat on nie przeglada stron wedkarskich.

Ogolnie rzecz ujmujac jestesmy jak stado baranow, pobekujacych radosnie, podczas gdy zbliza sie koniec.

Machina coraz bardziej sie rozkreca, otaczajacy swiat mknie coraz szybciej...kolowrotki i wedki sa coraz bardziej zajebiste, w ogole celem zycia jest pogon za zajebistoscia...

Jest w tym wszystkim pewien haczyk...tak poslugujac sie analogia do chorego czlowieka - na cholere mu Exist dokrecony do Restafinea (czy co tam ostatnio najzajebistsze jest), po co mu BMW oraz to co sobie nawsadzal pod dupe predko, zeby go inni nie ubiegli...?

No ale to widac (i czuc) najczesciej jest juz pozno...jak widac wieko trumny...

Gumo

• 0

Trochę pomyślałem troszkę poczytałem i od przyszłego roku zostanę kłusolem tylko takim trochę dziwnym bo sportowym :mellow: polewka będzie jak mnie trafią . Gumowy podbierak kotwice bezzadziorowe już czekam na pytanie a gdzie ma pan siatkę , nie mam wypuszczam złowione ryby .

• 0

Trochę pomyślałem troszkę poczytałem i od przyszłego roku zostanę kłusolem tylko takim trochę dziwnym bo sportowym :mellow: polewka będzie jak mnie trafią . Gumowy podbierak kotwice bezzadziorowe już czekam na pytanie a gdzie ma pan siatkę , nie mam wypuszczam złowione ryby .

Pierwsze pytanie to będzie:

- a gdzie pan ma zezwolenie na połów ryb?

Po tym, z uśmiechem na ustach PSR wypisze mandat na dwieście.

• 0

To prawda, jedno co zostalo u nas to ten dodatek wedkarskiego wyposazenia.

W Szwecji (poza Bolaget) tylko młodzieżowe, do 3,5%.

A w Hiszpanii Miguel i Estrella....hhhhhrrrr tfffuuu!

Gumo

p.s.Swoja droga, zastanawiajaca rzecz bo idac tokiem myslenia coponiektorych, to powinno sie (chcac pic rzecz jasna) porobic dyzury spoleczne celem mieszania w kadziach...

• 0

No ja miałem podobną sytuację, dziwną dosyć, ale było miło. Czy posiada Pan miarkę?. :lol:

• 0

Zawsze zachęcam do wprowadzania zmian na lepsze w funkcjonowaniu polskiego wędkarstwa, oraz do zmieniania tych struktur, które są. Albo do tworzenia lepszych. Zachęcam też do rezygnowania z uczestniczenia w fikcji członkostwa, jeśli ktoś nie chce w tym wszystkim uczestniczyć ... PZW jest tak ze trzy razy, albo i dziesięć razy za duży do sensownego funkcjonowania.

Co oznacza uczestniczenie w organizowaniu wędkarstwa opisałem na przykładzie Słowenii w dyskusji o Mistrzostwach Świata ...

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

• 0

A w tym przypadku trud zwiazany z mieszaniem bedzie czysta przyjemnoscia...zwazywszy chocby na:

przeniczniaka

czy

piwo żywe

To sa takie rodzynki, w rodzaju Morum. Ale sa zupelnie przyzwoite i dla tych co nie musza trawikow na zielono malowanych a kraweznikow na bialo

Jak to sie dzieje, ze wystarcza tego dla wszystkich a i za granice sie wysyla?

A na poczatku tez monopol panstwowy byl i od 13tej sie sprzedawalo...

Gumo