bartosz311287 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Tresor sprobuj normalnie główkę jigowa na haku 6 lub 8. Kolega trzaska na tanty klenie w Odrze. Gramatury jakie najczęściej używa 1-2g jak to napisał im lżej tym lepiej. Łowi naprawdę piękne kleniska. Uzywa główek mikado jaws bodajże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Jak rozumiem do agrafki przypinamy hak i ciężarek luzem ?Tak . Zakładam najpierw ciężarek i później hak . Tzn. kolejność bez znaczenia raczej . Ta swoboda połączenia i możliwość ruchu nieco powyżej linii ciężarka robi robotę . Myślę, że znacznie większą w przypadku wód stojących i leniwie płynących, niż mocno nurtowych . Choć i w tych nie przeszkadza zdecydowanie . Oczywiście nie demonizowałbym roli samego sposobu zbrojenia , bo najważniejsze jest miejsce i ryby w nim przebywające . Ich znalezienie jest zdecydowanie kluczowe . Ale kiedy ryby grymaszą i kapryszą , może być to rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Czy haków ofsetowych też używacie do takiego zbrojenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 To jest 3gr. Akurat minimum na Odrę. Czasem i te 3gr nie dochodzą do dna. Dzis widziałem zdjęcia innego montażu, na agrafce założony hak offsetowy i do tego mała łezka. Myślałem też o odsunięciu tanty od ołowiu to dobry pomysł? Dał bym jej z 10-20cm luzu.Byc może to poprostu były maluchy w ten dzień było 22'C woda przekroczyła 10, znajomi mieli bardzo dużo klenia w przedziale 20-25cm. Może kluski przesunęły się do nurtu. Kolejna próba w czwartek. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaWitam spróbuj na czeburaszcze dać dłuższy przypon nawet taki z 30cm wtedy przynęta żyje swoim życiem , ale wtedy wiecej uwagi na obserwacje szczytówki i linki na wodzie, a haki do czeburki chyba jedne z najlepszych to Owner S-59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Czy haków ofsetowych też używacie do takiego zbrojenia?Dla mnie tanta bez offsetu raczej. Offsety to raczej płaskie przynęty i przede wszystkim zaczepy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Wyprawa "pstrągowa".Nawet jeszcze ze śniegiem w tle. Rzeczka pstrągową. Przynęty "pstrągowe" od kolegi Arka. Trochę po tuningu. A pstrąga ani słychu, ani widu. Za to "trafił" się klenik. No i pozostało podziwiać resztę . Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Jano 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Widzę Piotruś, że już Stella nawet nie przeszkadza ???????????????? Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez PaPaDaNcE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Widzę Piotruś, że już Stella nawet nie przeszkadza ???????????????? Przy pozowaniu do zdjęcia "pstryczek" nie przeszkadza. ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 TOFIXX 99 , fajna wyprawa wędkarska , Talonik w dobrym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 TOFIXX 99 , fajna wyprawa wędkarska , Talonik w dobrym stylu No tak, ale nawet "kijek pstrągowy" ???? nic nie pomógł. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 U mnie woda wysoka i trącona, udało się wydłubać 1 sztukę , ryba w takich warunkach cieszy podwójnie [emoji6] Zakąsił tante od Cyprysa [emoji106] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Piękne kluchy wstawiacie koledzy ! Oczko patrzy - nawet w podbieraku na posterunku 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Jakiś czas temu przetoczyła się tu dyskusja, o nieistniejących kleniach ponad 60 cm. Oto jeden z nich: Co prawda nie na spina, ale liczy się rozmiar. Podobnych widziałem w swoim życiu kilkanaście, a w zasadzie w ciągu paru lat na jednej rzece. Wtedy nie były niczym niezwykłym ryby 60-65 cm, jakieś świetne warunki zaistniały do ich wzrostu. Na wyciągnięcie ręki widziałem jeszcze jednego, wyraźnie większego niż te 3-3,5 kg, ale to już na Odrze. PSTa ryba to akurat kolegi w połnocno-wschodniej Polsce. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Z.Milewski 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Ryba Kacpra. Piękna gratulacje dla łowcy. Szkoda tylko, że brak zdjęcia z miarką. Wtedy mogłoby to rozwiać wątpliwości. 58? 60 a może 65? Szkoda tego małego szczegółu. Ale i bez tego króliczek został złapany ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Piękne Kluchy panowie gratulacje!!!U mnie woda duza ;-) ale próbować trzeba :-)Pozdro 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Branie po zmroku. Edytowane 6 Maja 2021 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Z odrzańskich dopływów. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez pablo__20 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Po długiej przerwie wreszcie udało się wyrwać nad wodę i to z osobą, która zaszczepiła we mnie wędkarstwo Choć jak to wiele osób mówi "uczeń przerósł mistrza" to dziś starszyzna wygrała Mój 50 i tatowy 52 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam. Drwęca wobler dorado clasic 4cm ogólnie 4 Klenie w tym 2 po 42cm. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 (edytowane) Dwie godziny nad wodą ale na plus Edytowane 1 Maja 2021 przez patzaw26 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Ja widzialem w zeszlym roku 2 grube klenie z Krakowa 59 i 60 cm. Oba na spinning ofkors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 PB poprawione o "całe" pół centymetra.57,5 silnej i zdrowej ryby z mojej ukochanej rzeki.Ciemnofioletowa larwa ważki od Marcina @Cyprysa na cztero gramowej czeburaszce. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) Chwila czasu nad wodą po zakończonych obowiązkach i melduje się meega silny rybek który z przed podbieraka odwinął chyba z 5 razy. 57 cm Edytowane 8 Maja 2021 przez patzaw26 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 40aki zaczynają zbierać .... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) 50+ na forumowy wobler od Tomek Janeczek Edytowane 15 Maja 2021 przez Ferret 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi