Skocz do zawartości
  • 0

Targi wędkarskie “Na Ryby 2007″ - sprzęt castingowy - nowy artykuł

admin

Pytanie

Witam serdecznie,

Na gorąco z pierwszego dnia targów wędkarskich Na Ryby 2007 - relacja castingowa. W dniu jutrzejszym relacja zostanie uzupełniona o kolejne nowości. Inne atrakcje oraz część spinningowa w opracowaniu. Zapraszam serdecznie!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gratuluję szybkiej relacji. Jestem pełen uznania.

To co mnie najbardziej cieszy z tego co w relacji wyczytałem to fakt że pojawiło się na naszym rynku kilka wędek, do łowienia na przynęty szczupakowe, czyli kijki do 120gram. Ja za wiele na tym już nie skorzystam w najbliszym czasie bo z własnego sprzętu jestem zadowolony ale fajnie, że coś takiego się pojawiło.

• 0

Podziw i szacunek! W takim tempie przygotować profesjonalną relację... Można tylko dziękować i czytać.

Zastanawia mnie brak w ofertach, chyba wszystkich firm, wędek jednoczęściowych (do 100 - 120 g). Takie spojrzenie na rynek, czy też nie do końca przemyślana oferta?

Pozdrawiam

Piotr

• 0

Witam,

wczoraj i ja dołączyłem do reszty redakcyjnej ekipy obecnej na targach.

Przyłączam się do gratulacji dla dzienninkarskiego refleksu Kolegów. Wiem że okupili to ciężką pracą. Mam nadzieję iż Remek na zakonczenie poda pełen skład ludzi przygotowujących relację, bo były to chyba również osoby spoza redakcji... :D

Bardzo miło było mi spotkać Użytkowników, tych znanych, i tych których miałem możeliwość zobaczyć po raz pierwszy: @Oriona, @hasiora z ekipa :D, @Jerzego, @Siudaka. Szkoda że musieliśmy wcześniej uciec warszawskim składem (@explorator, @adasio, @Tommek) ze spotkania w Brovarii, bo było bardzo klimatycznie i bardzo sympatycznie :mellow:

Napiszę kilka słów o moich wrażeniach z samych targów:

Wypowiem się o oferowanych kijach castingowych. Wydaje mi się iż to co zobaczyłem na targach stanowi krok wstecz w stosunku do ekspozycji zeszłorocznej. Po pierwsze wygląda na to iż pod względem koncepcyjnym rok został stracony bo nie została stworzona żadna nowa jakość w obszarze kijów castingowych.

Po drugie, widać postępującą tendencję do obniżania jakości wytwarzania wędek. Najlepiej widać to było po ordynarnych plastikowych uchwytach z pazurem jakie pojawiły się w tym roku na kijach kilku producentów. Większość kijów, które oglądałem, była również fatalnie uzbrojona przelotkami - uwagę zwracał zwłaszcza zły dobór wielkości przelotek. Reaumując, tegoroczne targi zapowiadają jak się wydaje rok bez fajerwerków w krajowym handlu, jeśli chodzi o ofertę kijów dla miłośników ruchomej szpulki.

• 0

fajne targi lecz spodziewałem sie czegos wiekszego po godzinie robiłem juz chyba piąte kółko do okoła:) duzo fajnych woblerów, jaxona nawet mi wpadły w oko fajna kolorystyka:) az sie chciało wszystko wynies z tamtąd taki gól:) w oko wpadł mi fajny kijek Berkleya do spiningu lecz nie zdażyłem spisac nazwy:( moze sie ktos orientuje taki cały czerwony kij szukam w necie lecz nic nie ma:( Wyszedłem z cała reklamówka katalogów na 2007r hehe jest co przegladać:)))

• 0

Cześć,

I kolejne podziękowania. Chciałbym podziękować Szpiegowi, Mifkowi i Rognisowi, że poświęcili swój czas, walczyli ze swoim zmęczeniem i z warunkami technicznymi by przygotować ten materiał. Wytrzymali również moje marudzenie :lol: i to chyba było dla nich najgorsze :lol:.

Autorami tego reportażu są:

Mifek, Szpiegu, Rognis i Remek

Uzupełnię ten artykuł o kilka dodatkowych informacji pewnie dopiero jutro ale już mogę Wam powiedzieć, że NOWOŚCI było mało. Nie będę natomiast pisał o tym co wystawione było już w zeszłym roku. Dopowiem krótko:

Senger - 1 jerkówka

Ron Thompson - 1 jerkówka

Hardy - 1 modej wędki castingowej w 3 wersjach mocy

Tica - 1 wędka castingowa

Yad (Cupido) - 1 wędka castingowa o długości 3m

Zgadzam się z tym co napisał Friko (o jakości i rozwoju castingu w Polsce) - smutna prawda.

Pozdrawiam

Remek

• 0

na targach zaskoczyła mnie jedna rzecz otóż widziałem kilka kijów do jerkowania z reguły o cw do 150 gram w których to kijach dolnik sięgał nieco za nadgarstek. Zastanawiam sie jaki jest sens takiej konstrukcji bo jakoś nie wyobrażam sobie holu dużego szczupaka na kiju który praktycznie nie posiada dolnika, no chyba że wędkarz używający takiego kija ma łapę jak Pudzian.

• 0

na targach zaskoczyła mnie jedna rzecz otóż widziałem kilka kijów do jerkowania z reguły o cw do 150 gram w których to kijach dolnik sięgał nieco za nadgarstek. Zastanawiam sie jaki jest sens takiej konstrukcji bo jakoś nie wyobrażam sobie holu dużego szczupaka na kiju który praktycznie nie posiada dolnika, no chyba że wędkarz używający takiego kija ma łapę jak Pudzian.

a wyobrazasz sobie fatso 14 z jednej reki rzucac :o no to jak odpowiedzi na te dwa pytnia zlozysz do kupy odpowiedz wjdzie Ci sama - nie ma to zadnego sensu. Celna uwaga, swoja droga.

• 0

witam

Ja po targach najbardziej jestem zadowolony z POZNANIA w Poznaniu super ludzi fascynujacych się wedkarstwem casting spinning,mucha,z fajnej atmosfery,przy piwie bezalkocholowym :mellow: ,jestem zachwycony ogromem wiedzy na temat ryb,łowisk,sprzętu,jednym słowem fulll wypas, najciekawsz kije z Targów to te które oblukałem w pubie na starym mieście,na spotkaniu jerkbait.pl

choć jestem za cienki bolek by montować samodzielnie kije to bardzo mi sie to podoba :mellow: a kolega @Friko i @Thymallus wrecz powodował opadniecie szczeny :huh: swoim profesjonalizmem w dziedzinie rodbuildingu,(pewnie inni też ale nie z każdym o sprzęcie gadałem:) ) przyznam że wszystkiego nie zaczaiłem fachowy jezyk w dziedzinie rezonansu ,ale wszystko przedemną,oczywiscie na targach najlepszym pokazem multimedialnym zabłysnął jerkbait,konkursy nagrody w tym wypasiony wyjazd do szwecji,bajka poprostu,

naprawdę świetna sprawa,dużo sie dowiedziałem na temat jerkingu,castingu,oblukałem,topowe multiki,nabyłem kilka jerków od Siudaka :D

słowem super ludziska,super atmosfera,

pozdrawiam :D

hasior-co własnie zlondował na hacjendeeee

22:15 18.02.2007