Skocz do zawartości
  • 0

Targi wędkarskie “Na Ryby 2007″ - sprzęt castingowy - nowy artykuł

admin

Pytanie

Witam serdecznie,

Na gorąco z pierwszego dnia targów wędkarskich Na Ryby 2007 - relacja castingowa. W dniu jutrzejszym relacja zostanie uzupełniona o kolejne nowości. Inne atrakcje oraz część spinningowa w opracowaniu. Zapraszam serdecznie!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie bardzo rozumiem Michumm co Cie tak boli ? . Na Jerkbaicie podobnie jak i na Multiplikatorze i na innych forach spotykaja sie fascynaci wedkarstwa , wymieniane sa doswiadczenia , zawierane sa przyjaznie , organizuje sie spotkania ...uzywa sie rowniez wielkich tytulow i slow ...bawimy sie jak duzi chlopcy i to nas cieszy . Czy zauwazyles ile pracy jest w to wlozone , jak ta Przygoda dziala na wielu ..pozytywnie . Wydaje mi sie ze oceniasz to pod wzgledem -rywalizacji- wedkarskich portali . Ja tez Michumm jestem rodbuilderem...jak mi zie zlamala koncowka wedki to przezbroilem ja na krotsza :lol: . Michumm zycze Ci pozytywnego patrzenia i luzu :D

• 0

Wszystko co idzie w jednym kieronku raczej powinno łaczyć niz dzielić i takie jest napewno nie tylko moje zdanie,mam zwyczaj łaczyć wszystko a nie dzielić, na targach poznałem też kilku ludzi z multiplikator.pl nawet brałem udział w śmiganiu z topowych multików na pietrze,a takrze ogladałem fajne kije shikari RODMASA,nauka obsłogi multika napewno była super inicjiatywą,@Michumm,napewno wszystko co jest zwiazane z multikami i opcowaniem z ludzmi pozytywnie zakreconymi jest dobre,za bardzo nie czaję co znaczą te (...)

pozdro dla wszystkich z jerkbait.pl jak i multiplikator.pl :)dzięki za pokazy

dzięki wam ta metoda i sprzet dociera do coraz wiekszej ilości wędkarzy

hasior :D

• 0

Wszystko co idzie w jednym kieronku raczej powinno łaczyć niz dzielić..

Tez tak uwazam, dlatego dziwi mnie, ze na jednym z sasiednich portali prowadzi sie badz toleruje takie jakies dziwne zagrywki.

Ja tego nie bede sprawdzal bom i nie ciekawy ale podobno jak na forum tego portalu ktos wypisze slowo jerkbait.pl to wyskakuja wlasnie takie kropki...

Kiedys palono ksiazki i jak wiadomo niewiele to dalo...

Gumo

• 0
:angry: Nie bardzo rozumie tych przepychanek miedzy forami ... sadze , ze 80-90% uzytkownikow i czytajacych to ci sami ludzie , a przez garstke osób które mają coś do siebie i nie potrafią tego załatwić na priv , znaczna grupa tych 80% zacznie odchodzic z aktywnego zycia w forum , za to ich miejsce zajma ludzie tylko czekajacy na jakas zadyme ... przykre to ... ja bylem na targach i milo wspominam spotkanie z uzytkowanikami Jerkbaita jak i multiplikatora ... teraz mnie zabanuja na obu forach :mellow:

• 0

Cześć,

Dzisiaj mam mały ... zapier (wiadomo po powrocie trzeba nadrabiać) ale w tej kwestii chciałem się wypowiedzieć. Powiem krótko - dajmy sobie spokój. My robimy swoje, koledzy z innego forum niech robią swoje. Osobiście uważam, że spinningu nie trzeba w Polsce promować. Widząc liczbę asortymentu spinningowego na targach i porównując go do castingu proporcje są baaardzo zachwiane i wyglądają mniej więcej tak 1000:1 (liczba wędek spinningowych:liczba wędek castingowych). Jeśli chodzi natomiast o casting to będę go promował na swój sposób (niezależny, obiektywny), czyli będę obiektywnie relacjonował dziedzinę tej metody w Polsce bez oglądania się na innych. Obiektywizm i niezależność mają swoją cenę ale ... mam nadzieję, że jakoś to zniosę. Tak więc róbmy swoje i nie oglądajmy się na innych tzw. - dajmy żyć. Weryfikacji jakości, zaangażowania, wiarygodności wiedzy dokonują i tak forumowicze.

Tak więc proszę nie poświęcajcie swojej energii na rzeczy nieistotne. A przy okazji liczę na jakieś fajne artykuły :D, które mógłbym opublikować.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Może się orientujecie czy DF podał jakiś orientacyjny termin debiutu nowej jerkówki Team Dragon i multika Aveon?

Z tego co wiem - pytałem o to przedstawiciela DF Aveony leżą na cle (byłem bardzo zawiedziony tym, że nie było ich na targach) i będą wprowadzony lada dzień. O wędki się nie pytałem.

Pozdrawiam

Remek

• 0

co do oferty spinningowej,to z gotowcy najbardziej podobała mi się oferta rdagona ,niema co ukrywać ludzie tam najczęściej macali kije,głownie HM80 fajne kije Eazy Rider,ja osobiscie mam black huntera i jak na rzeękę jest spoko,szybki dol sztywny pod 3 kg rybka już ładnie siegnie i raczej jej nie zgubi :D

sporo ciekawych spinków miała daia,jaxony były zbrojone w alconity,ale niemam doświadczenia ztą firmą,acha wiem ,że serja hm62 jest juz wycofywana wiec dragon sprzedaje te kije po super cenach,maja byc tylko hm80,trochę nowości z serji millenium ale to tylko w długości doszły modele power jig,2,25cm i 2,85cm model trout2,55cm superfast 2,85cm,a nowość to Sensitiwe Zander milleniumz wklejka szklaną 14-35gr modele 240,255 i 270cm

acha i kijek na nie Polskie sumy chiba moc 80lbs wykop do 400gr 345cm 2 cześciowy.w team dragonie kogutowiec 195cm 20-69gr 2 cz.

wobler 2,55cm ale jak mowie weszły wersje dluższe.wielu modeli :D

z szimano nowosci nie było bo ich natargach nie było,z daiwy kolowrotki byłu nowe ale nie mozna było pokrecić nili bo przywiazane były do widełek :(

fajne kije pokazało RYOBI Larussory jak cos pomyliłem w nazwie, okolo 500zł szybkie 20lb kijki dobrze ubrane w SIC fuji,zrobione u Japońców naprawdę zrobiły na mnie wrażenie,kijek 21gr na bolki,hmmmmm fajny

pewnie chłopaki zrobia jakąś relację ze spinningowego sprzetu

pozdro hasior

• 0

Wszystko co idzie w jednym kieronku raczej powinno łaczyć niz dzielić..

Tez tak uwazam, dlatego dziwi mnie, ze na jednym z sasiednich portali prowadzi sie badz toleruje takie jakies dziwne zagrywki.

Ja tego nie bede sprawdzal bom i nie ciekawy ale podobno jak na forum tego portalu ktos wypisze slowo jerkbait.pl to wyskakuja wlasnie takie kropki...

Kiedys palono ksiazki i jak wiadomo niewiele to dalo...

Gumo

Gumofilc, wystarczy zapytać, a wszystkiego się dowiesz. W tej sprawie nie mamy nic do ukrycia i nawet sam Remek mógłby Ci wyjaśnić dlaczego wyskakują gwiazdki. Swojego czasu usunął z podpisu jednemu użytkownikowi adres do naszej strony i nakazał nie umieszczanie go tam, więc nie chcieliśmy być dłużni. Ot i cała afera. Proponuję lepiej wybrać się na ryby i o tym napisać, niż siać ferment :D .

Pozdrawiam

• 0

A mnie najbardziej interesuje z tego wszystkiego czy piwo nadal jest w Polandzie tak dobre jak zawsze, bo tutejsze niedobre okrótnie :mellow:

Pax panowie, było nie jest, mnóstwo userów korzysta z obu forów więc po co robić dym?? przyznaję że byłem mocno skonfundowany gwiazdkami jak mi wyskoczyły, może warto by zapomnieć o całej sprawie, skoro jedynie najstarsi górale jeszcze kojarzą co kto komu i o co w ogóle chodzi?? Cała reszta drapie się po głowie :lol:

• 0

A mnie najbardziej interesuje z tego wszystkiego czy piwo nadal jest w Polandzie tak dobre jak zawsze, bo tutejsze niedobre okrótnie :mellow:

Pax panowie, było nie jest, mnóstwo userów korzysta z obu forów więc po co robić dym?? przyznaję że byłem mocno skonfundowany gwiazdkami jak mi wyskoczyły, może warto by zapomnieć o całej sprawie, skoro jedynie najstarsi górale jeszcze kojarzą co kto komu i o co w ogóle chodzi?? Cała reszta drapie się po głowie :lol:

Browarek w starym kraju smakuje wciąż wyśmienicie. Na szczęście jego smak nie zależy od zmieniających się układów politycznych

Targi były na miarę możliwości naszego rynku - albo nawet ciut poniżej.

Super było się spotkać i móc uścisnąć rękę ludziom z którymi na codzień piszemy na forum.

Dzięki inicjatywie portalu multiplikator.pl mogłem w końcu porzucać zestawem castingowym - to był bardzo dobry pomysł. Proponuję całą energię spożytkować na popularyzację tej metody łowienia, nie zaś na budowanie sztucznych barier między ludźmi.

Kolega Michumm na żywo wydaje się być bardzo miłym gościem. Ta złośliwość i zajadłość nijak nie pasuje do delikatności rysów jego twarzy...

Raz jeszcze dziękuję wszystkim, dzięki którym sobota była bardzo miło spędzonym dniem - mimo iż do domu wróciłem zrąbany jak koń po westernie.

Pozdrawiam,

P.

• 0

I już po targach... uff

Wróciłem strasznie przemęczony, bo roboty było dużo.

Ale opłaciło się, czego dowodem jest nasza pierwsza część relacji z targów, poświęcona castingowi (umieściliśmy ją już w piątek w nocy).

Relacja ogólno-spinningowa jest już ukończona i niebawem pojawi się na stronie głównej. Uwaga, będzie dużo zdjęć :mellow:

Ze swojej strony chciałbym bardzo podziękować Szpiegowi, Mifkowi i Remkowi za pomoc w przygotowaniu relacji.

Dziękuję także wszystkim forumowiczom za przybycie na nasze sobotnie spotkanie. Większość z was znam już dobrze, a z częścią miałem okazję spotkać się pierwszy raz. Dziękuję za miłe towarzystwo i wspólnie spędzony czas. :D

@Michumm,

nie wiem co napisałeś, bo zostawiłeś tylko ... ale domyślam się, że coś ponarzekałeś na nasz portal. Moim zdaniem to nie ma sensu.

Jak pewnie zauważyłeś, chętnie odwiedziliśmy wasze stanowisko rzutowo-castingowe na targach. Wspólnie porzucaliśmy i to jest fajne, a nie jakies marudzenie przez internet.

Byłem także na waszej prezentacji na temat castingu.

Warto być otwartym na innych ludzi bo wtedy lepiej się żyje :mellow:

I trzeba iść do przodu, krok po kroku...

• 0

Jak pewnie zauważyłeś, chętnie odwiedziliśmy wasze stanowisko rzutowo-castingowe na targach. Wspólnie porzucaliśmy i to jest fajne, a nie jakies marudzenie przez internet.

Byłem także na waszej prezentacji na temat castingu.

Warto być otwartym na innych ludzi bo wtedy lepiej się żyje :mellow:

I trzeba iść do przodu, krok po kroku...

Rognis a Ty medytowałeś przed chwilą czy co? :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

pierwsza część relacji z targów, poświęcona castingowi (umieściliśmy ją już w piątek w nocy)

Widzialem, chyba jako jeden z 1szych, kolo polnocy musieliscie zamiescic. Bravo, to jest ten kierunek wlasciwy, o ktorym sie mowi....

Rognis...jak obok Tai Chi opanujesz Tek Won Do to nie bedzie juz na Ciebie lewara nad woda... :lol:

Gumo

p.s.Co nie zmienia faktu, ze niektorzy czekaja na czesc spiningowa... <_<

• 0

fajna relcja :mellow: co prawda csting nie jest mi tak bliski jak spin, ale gratulacje za refleks.

Czekam z niecierpliwością na część spiningową. Miło było zobaczyć userów w realu, piwko też było pyszne :lol:

Szpiegu napisal

fajne kije pokazało RYOBI Larussory jak cos pomyliłem w nazwie, okolo 500zł szybkie 20lb kijki dobrze ubrane w SIC fuji,zrobione u Japońców naprawdę zrobiły na mnie wrażenie,kijek 21gr na bolki,hmmmmm fajny

No troche pokreciles, firma RYOBI, jest stara firma z tradycjami, a LARUS to nowa firma. Tobie podobal sie Larus platinium niebieski do 3\4 oz, 9,6ft uzbroiony w FUJI Alconite :mellow: /