Skocz do zawartości

Multiplikator do przynęt powyżej 250-300 gramów.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Co ciekawe po przesłaniu filmiku z luzem w T2 51 do przedstawicieli Abu Garcia odpisali mi żeby go oddać na reklamację.

Tak mnie to zaciekawiło, a wcześniej nie wnikałem: ktoś kto ma multik z takim luzem niech dokręci mocno hamulec walki, kciukiem przytrzyma szpulę i niech popatrzy czy owy luz nie jest przypadkiem pomiędzy otworem w rączce, a "main gear shaftem" (czyli na części co się rączkę osadza).

U mnie na razie stanęło jednak na białym Toro 2, waży 380 gramów. Jak dojdzie to porównam do NaCL i Lexy 300. Na pierwszy rzut oka powinien być lepszy do przynęt ponad 250-300 gramów. Teraz szukam wędki.

http://jerkbait.pl/topic/151717-niedrogi-cast-do-400-500-gramów-wyrzutu/

Edytowane przez godski

• 1 miesiąc temu...

Panowie, u mnie na 4szt revo toro beast jest identyczny jak na filmiku, chyba ten typ tak ma... Kolega wcześniej pisał, że nie ma żadnego luzu i tu chyba szerlokiem nie będę jak zaryzykuję stwierdzenie, (ale zaznaczam ,że nie mam porównania) , że chodzi po prostu o generację... ja mam wszystkie 2giej gen. te w czarno niebieskiej obudowie... A najprawdopodobniej te nowsze w "ubarwieniu" revo 41 czyli szare nie mają żadnego luzu... ale to musi ktoś tutaj potwierdzić bądź zaprzeczyć. U mnie na 4szt modelu T2 luz jest taki jak na filmie, choć nie wpływa to w żaden sposób na użytkowanie multika, bardziej "wkurza" bo jak kolega Godski wcześniej wspomniał w revo naclach takiego luzu nie ma, w beast41, których posiadam 2szt również nie...

Rowniez posiadam T2. 51. I mam ten luz. Nie zauważyłem problemów w użytkowaniu. W tych nowych t3 nie ma problemów? Moze bym wzial zamiast lexa 300. Toro 61 pod 300g przynęty

Ja sprawdzałem tylko jeden T3 61 i luz był.

Może po prostu ten typ tak ma.

Toro S czyli tańszy bliźniak Beasta T2 doszedł i zero luzu. Chyba drugi zamówię. 

post-48513-0-05094700-1616505942_thumb.jpg

Edytowane przez godski

• 1 miesiąc temu...

I waży 600g tyle może ważyć cały zestaw do łowienia na grubo .

I taki, poważny zestaw zaprezentuję dzisiaj w "mojej szafie" Na taki łowiono z ręki w latach 70tych a dzisiaj walczymy o 1gr w wadze szpulki :P  :D

Nie ma u nas ryby, której nie sprostał by dzisiaj ten zestaw ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...