jacob1993 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Czy Toro beast 61 z pojedynczą rączka nada się do castingu słyszałem opinie że może się zamykać podczaszy rzutu .Czy podwójna korbke można dokupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Czy Toro beast 61 z pojedynczą rączka nada się do castingu słyszałem opinie że może się zamykać podczaszy rzutu .Czy podwójna korbke można dokupić ?Podwójną dokupisz, zestaw będzie lżejszy i praca po zakręceniu będzie płynniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 A jakie ma zastosowanie ta pojedynczą korbką widziałem filmy że łowią tak musky tranxami Shimano .I czy możliwe jest aby multik zamknął się przez nią podczas rzutu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zastosowanie to dłuższa dźwignia, jak korbka ma przeciwwagę i jest oryginalna do danego multika, to raczej nie ma opcji, żeby się coś stało. Zapewne na tych filmach zauważyłeś również, iż te Tranxy mają wysokie przełożenia (HG), stąd power handle czyli owa korbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 W Toro besti są 3 punkty mocowania więc można dobrać długość pod siebie i nie ma przeciw wagi .Jak np te z besti 41 .A mam opcje kupić za fajna kasę właśnie taki i mam dylemat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Trans hg też nie ma przeciw wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Mi w Revo Toro Beast się zamykała pojedyncza korba. Zmieniłem tą gałkę na mniejszą od modelu 41 i problem nie występował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 W Tranxach korba jest inaczej wyprofilowane, tzn. nie idzie w linii prostej, Gałka jest potężna. I widocznie to tworzy przeciwwagę. Bo inaczej jak wytłumaczyć fakt, iż wielu amerykańskich wędkarzy łowi tą konstrukcją? Jednego nie rozumiem, w małej Bestii (41) dostajemy w komplecie dwie korbki, w większych Bestiach tego nie ma. To nielogiczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 W tej starszej bestii 51 były 3 z tego jak dobrze pamiętam .Teraz przy nowych telefonach komórkowych nie ma ładowarek .A co dopiero kilka korbek do kołowrotka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Słuchaj, mam ABU Revo Toro 61 HS ( babcia wszystkich Bestii) z dwiema korbkami. Rzucałem z przykręconym power handle i nic się nie dzieje. Zawsze w zapasie jest tradycyjna. Trochę trzeba się przyzwyczaić, ale w tym sezonie, to pojedyńcza korbka będzie rządzić na tym multiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedors Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Czy Toro beast 61 z pojedynczą rączka nada się do castingu słyszałem opinie że może się zamykać podczaszy rzutu .Czy podwójna korbke można dokupić ?Hej. Nie wiem jak w Toro Beast 61. Np w tranxie 300 HG to się mi nigdy nie zdażyło. Ma wielka łapę, bez przeciwwagi. Blokada, raczki przy położeniu otwartej szpuli ma duzo większy opór niż przy normalnym tranxie 400 chociażby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Przez dwa lata używałem do gum 350 gram multiplikatora ABU GARCIA AMBASSADEUR INSHORE 5501.Dawał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Jeszcze solidniejszy, lecz już trudno dostępny, będzie Ambassadeur UC (Ultra Cast), a to za sprawą łożysk szpuli o dużo większej nośności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Mam pytanie... chcę złożyć zestaw do gum w okolicach 300 gram...o ile na kijek jestem zdecydowany ( W4 Monsterstick 150-290 gram) to moje obawy budzi dobór multiplikatora.. wstępnie zdecydowałem się na Tranx 401... ale z wyczytanych informacji jest to to samo co Tranx 301 tylko z głębszą szpulką...Mam tranx 301 i w moim odczuciu nie ogarnie on 300 gram... stąd obawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Mam pytanie... chcę złożyć zestaw do gum w okolicach 300 gram...o ile na kijek jestem zdecydowany ( W4 Monsterstick 150-290 gram) to moje obawy budzi dobór multiplikatora.. wstępnie zdecydowałem się na Tranx 401... ale z wyczytanych informacji jest to to samo co Tranx 301 tylko z głębszą szpulką...Mam tranx 301 i w moim odczuciu nie ogarnie on 300 gram... stąd obawy...To to samo, inaczej niż w przypadku np. Lexy gdzie 400 jest dużo większa i mocniejsza niż 300. Tyle że jak dla mnie wielkość 300 przy wadze około 300 g jest wystarczający do przynęt max 300 g. Tak więc czy to Toro Beast 51, Tatula 300, Curado 300 czy też Lexa 300 i podobne wystarczą. Jak dla mnie - przy założeniu że linka będzie 60-80 lb - wystarczy Tranx 301 bo będzie lżejszy i wygodniejszy. Tak jak np. Beast 51 od wielkości 61 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Dziękuję Andrzej za wyjaśnienie moich wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownikcasta123 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 tylko sie chce upewnic mowa byla o curado 300k? ten z niskim przelozeniem ogarnie 300 gieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hewamich Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Witam Koledzy, Chciałbym złożyć zestaw do ciężkich kotletów (Trout 30cm i Pike 37 cm) czyli maksymalnie jakieś 370 gramów. Szukam wędki 240-260 i porządny kręcioł. Biorę pod uwagę: 1.) Abu Garcia Revo Toro Beast 61 HS LH2.) Daiwa Lexa 400 HSL-P Kij ? Nie wiem jeszcze sam ale jest parę propozycji SG Custom 240G lub Westin 290g, ewentualnie coś z St.Croix w grupie Musky (np. Premier) Coś możecie doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Te kije pod 370g będą raczej za słabe .Ja używam svartzonkera do 400g ale ma ciut krótki dolnik i lipnej jakości przelotki .St croix pod takie kotlety są raczej w 1 składzie .Ani revo beast 61 tylko że wolnej używam od maja spoko multik .Lexe chyba ciężko kupić w Polsce w tym rozmiarze .Widziałem na sprzedaż kij na blanku atc musky ale to 1 sklad 230cm chyba to by mogło być akuratne . Edytowane 22 Maja 2023 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hewamich Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Te kije pod 370g będą raczej za słabe .Ja używam svartzonkera do 400g ale ma ciut krótki dolnik i lipnej jakości przelotki .St croix pod takie kotlety są raczej w 1 składzie .Ani revo beast 61 tylko że wolnej używam od maja spoko multik .Lexe chyba ciężko kupić w Polsce w tym rozmiarze .Widziałem na sprzedaż kij na blanku atc musky ale to 1 sklad 230cm chyba to by mogło być akuratne .Znam chłopaka co ma Westina do 290 g i na rzuca tym pike także one są przewymiarowane te kije.St.Croix to 1 skład wiem wiem, ale z drugiej strony jak mają zrobić tak mocny kij w 2 składzie ?Lexa to tylko USA - Wiem wiem, pytałem bardziej ze strony technicznej.230 totalnie odpada, teraz mam kij 250 cm i jest super do dużych przynęt - przedewszystkim długi dolni bardzo pomaga. Edytowane 22 Maja 2023 przez hewamich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Okuma Komodo 463 jest w sam raz do takich zabawek i jest dostępna w Polsce za przyzwoite pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 I nie ma co się bać mitycznych krótkich rzutów =miota gabarytami jak należy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Jak ustawianie multiki do rzutów przynętami 300-450g hamulce rzutowe na maca czy nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Ja ustawiam jak do wszystkiego, są przynęty co ważą 400g- mniej lub bardziej lotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Witam Koledzy, Chciałbym złożyć zestaw do ciężkich kotletów (Trout 30cm i Pike 37 cm) czyli maksymalnie jakieś 370 gramów. Szukam wędki 240-260 i porządny kręcioł. Biorę pod uwagę: 1.) Abu Garcia Revo Toro Beast 61 HS LH2.) Daiwa Lexa 400 HSL-P Kij ? Nie wiem jeszcze sam ale jest parę propozycji SG Custom 240G lub Westin 290g, ewentualnie coś z St.Croix w grupie Musky (np. Premier) Coś możecie doradzić ?Kup sobie Mojo Musky 8'6 3-8oz i będziesz Pan zadowolony. Te pozostałe kije to plewy, będziesz gubił ryby. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi