Skocz do zawartości

Przyłowy 2021

cobrax

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak koledzy piszą. Bardzo niebezpieczne, dzikie zwierzę! Jak ktoś zatnie dziada, to rwać jak najszybciej z dużej odległości. Wyholowany poczuje się zagrożony i osaczony, może zaatakować z kilku metrów! Jeśli się jeszcze nałoży trudny teren i nie będzie możliwości szybkiego wycofania, zrobi się nieciekawie!

U mnie w miasteczku jest zalew i kilka kolorowych żółwi. Zjadają haki i żyją dalej. To twarde zwierzęta a haczyki się szybko rozpuszczają. Gorsza jest chyba żyłka i folia w brzuchu.

Z żółwiami jest problem ze dłuuugo żyją. Ludzia się nudzą i je wypuszczają...

Miałem znajoma mąż je chodował. Umarł a kobita została z 4 sztukami. Najstarszy miał 30lat a ponoć dociągają do setki...

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ciężko to rozróżnić. Wybieram się nad znaną wodę, w której można się spodziewać suma, okonia, szczupaka, sandacza. Zakładam 3 calowe kopyto i myślę sobie fajnie by było połowić sandaczy. A tu melduje się sum. Czy w tym przypadku to przyłów?

Złapanie suma czy bolenia na spinning to faktycznie przyłów??

Jeśli o mnie chodzi to nie ma co nawet dyskutować [emoji6]

lekki sprzęt , koniec zestawu to gumowa larwa na 1.5 gramowej czeburaszke...

Chyba nikt tak boleni nie łowi [emoji28]

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Street fishing na wodzie a raczej bajorku w środku miasteczka -barki, łódki, jachty, bary naokoło. NAJLEPSZA okoniowa miejscówka w promieniu 20km a tu zameldował się „jesiotr ??” (Jak zajrzałem w wujka G to inne też wyskoczyły, ma ktoś większe pojęcie o tym?). Waga i wymiar nieznany, pewne że 1-szy w życiu jak i jedyny. Pozdrawiam.

22ee7a5f5713b9d14764e0ab5879eab1.jpg

Westin W3 Finesse T&C 7’6 5-15g

Shimano Sahara 1000

Spiderwire Smooth 0,08

Fluo Momoi 0,25

Biały twister 5cm + 5g główka

Branie z dna na długiej pauzie, dobre 3 minuty holu.

Nie wierzyłem w ten patyk ale po ostatnich przyłowach miejsce 3 w mojej stajni zajął na dobre.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Thomas-xXx
  • Like 7

Taki lesio podniósł z dna 3" Easy Shinera na 6 gramowej czeburaszce. W pierwszym momencie myślałem, że ładny oks, chwilę później myślałem już tylko o tym, że mi zielony nie obciął gumy, ale jak go podniosłem do podbieraka, to moja mina musiała być bezcenna :D

Z wrażenia nawet go nie zmierzyłem, miałem kiedyś z plaży leszcze około 60 cm, ten był na oko podobny ;)

post-66784-0-95392100-1631462189_thumb.jpg

• Like 12