cyprys19 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Podeszwa zdarta-pewnie był często łowiony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Podeszwa zdarta-pewnie był często łowiony I niestety ponownie wypuszczany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 C&R niech cieszy oko innych wędkarzy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Mocny strzał i miał być fajny garbik 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Kiedy ostatnio pomyślałem, że tegoroczny sezon nie jest mnie już chyba niczym w stanie zaskoczyć trafiły się na Warcie takie dwa przyłowy przy kleniach, jaziach... Nie wiem o co chodzi, ale wczoraj mój kolega również wyjął suma na spinning. Zarówno jego branie jak i moje dwa dzisiejsze był bardzo mocne. Tak jakby sumy żerowały w najlepsze. Woda w rzece ma może ze cztery stopnie, a tu trafiają się dwa sumy w przeciągu trzydziestu minut.Pierwszy, większy uderzył na Shakera od Bielika prowadzonego średnim tempem przy dnie. Drugi natomiast na przytrzymanego w nurcie Championa 4 od A. Lipińskiego. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Lukasieka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Ładne puknięcie, następnie emocjonujący hol na okoniówce i na końcu rozczarowanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Czemu rozczarowanie? Na zawodach to się nie liczy ale jak na patelnię to więcej w tym mięsa niż w okoniu 20cm... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 To takiego śmierdziucha się je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 To takiego śmierdziucha się je ?Z cebulką albo mielone to rarytas???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Chaliera a ważyła z 0,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Na teasera na suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Dziś jeszcze, mimo złej pogody (straszny wiatr + opady śniegu) postanowiłem wybrać się rzut beretem od domu, na bulwar i trochę porzucać. Poza dwoma klenikami 30+ i jednym jaziem 30+ trafiły mi się jeszcze dwie niespodzianki... Pierwszy był sumek na Wolfa 11cm od A. Lipińskiego, a jakieś 20 minut później na napływie tamy, niemal w samym narożniku, na Pixela 3cm (również od Lipińskiego) mocno uderzył prawie metrowy Węgorz... Sum mnie jeszcze tak nie zdziwił, bo tydzień temu wyjąłem na Warcie dwa sumiki. No, ale węgorz przy temperaturze 1 stopień, a woda może z 2-3? Dla mnie to jest niepojęte i ciągle jestem w niemałym szoku. 6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej:Sum - 100cm Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Piotrek Milupa 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Gratulacje, jesteś specem od węgorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Gratulacje, jesteś specem od węgorzy Wielki dzięki . Nie powiem, bo trafiały mi się już przez ostatnie lata na tym odcinku węgorze. Tylko, że to był czerwiec, lipiec albo sierpień. A teraz kurde przy takiej pogodzie ? Dla mnie to niezrozumiałe.... Edytowane 30 Listopada 2021 przez Lukasieka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Wielki dzięki . Nie powiem, bo trafiały mi się już przez ostatnie lata na tym odcinku węgorze. Tylko, że to był czerwiec, lipiec albo sierpień. A teraz kurde przy takiej pogodzie ? Dla mnie to niezrozumiałe....Odwiedzam ten wątek i zawsze łapa była ode mnie, bo to rzeczywiście były przyłowy, które mogły zdziwić. Ten węgorz z listopada to już ekstremalny przyłów . Jak tu wchodziłem, myślałem, że trafiłeś miętusa .P.S Złowiłeś już węgorza spod lodu? To jest mega wyzwanie na przyszły sezon dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) P.S Złowiłeś już węgorza spod lodu? To jest mega wyzwanie na przyszły sezon dla Ciebie Nie, ale to chyba dlatego, że nie łapałem jeszcze nigdy spod lodu ;) W tamtym roku udało mi się trafić węgorza 31go grudnia http://jerkbait.pl/topic/135614-przy%C5%82owy-2020/page-19Z tym, że wtedy na termometrze było koło dziesięciu stopni.Tak czy owak raz jeszcze bardzo dziękuję! Edytowane 30 Listopada 2021 przez Lukasieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Trzy dni chodzę na Wartę w poszukiwaniu jakiegoś przyzwoitego klenia, jazia, okonia na koniec tego sezonu. Poza kilkoma klenikami 30+ udało mi się dziś wyjąć kolejną fajną, 101 centymetrową niespodziankę . Branie było delikatne na gumkę prowadzoną mozolnie po dnie, ale po zacięciu odjazd był konkretny. Trochę się namęczyłem zanim wylądował w podbieraku, gdyż wpłynął między zalatane na brzegu trawy. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Prawdziwa niespodzianka, brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Jprd, król wątku, jak nie węgorz to jesiotr xD 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Jprd, król wątku, jak nie węgorz to jesiotr xDKolego, jesiotr to jeszcze ujdzie ale węgorz to nawet dla mnie kosmos jako przyłów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Ja rozmawiałem z chłopem na zawodach i mówił że łowi węgorze na spinning z pełną premedytacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Prawdziwa niespodzianka, brawo TyWielkie dzięki! Jprd, król wątku, jak nie węgorz to jesiotr xDBez przesady . Tak czy siak bardzo dziękuję! Ja rozmawiałem z chłopem na zawodach i mówił że łowi węgorze na spinning z pełną premedytacją.Pisałem już wcześniej, ze akurat ja z premedytacją nie łowie, bo nie nastawiałem się nigdy na węgorza na spinning. Wyjąłem przez ostatnich kilka lat łącznie 15. Poza mną na moim odcinku Warty słyszałem jeszcze o kilku przyłowach zarówno mniejszych jak i większych (110+ i 120+) węgorzach. Z tym, że z tego co mi wiadomo to były ryby łapane na nieduże gumki, przeważnie metodą opadu. Mi zdarzały się głównie na wolno prowadzone, boleniowe woblery 6cm od Piotrka Matusiaka. Ostatnio też dwa wyjąłem na Invadera 4cm lub Sticka 5,5cm od Dorado podczas wypraw na brzany. Ale nie powiem, bo tego ostatniego jak i kilka w 2019 i 2018 roku trafiałem niemal w tych samych miejscach na Warcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Jesteś niekwestionowanym Królem tego wątku, mam pytanie z ciekawości. Jeśli prowadzisz jakieś statystyki to jaki procent Twoich połowów jeśli chodzi o ryby względnie duże, bo takie wstawiasz na forum, stanowią właśnie przyłowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Jesteś niekwestionowanym Królem tego wątku, mam pytanie z ciekawości. Jeśli prowadzisz jakieś statystyki to jaki procent Twoich połowów jeśli chodzi o ryby względnie duże, bo takie wstawiasz na forum, stanowią właśnie przyłowy?Statystyk jako takich nie prowadzę, ale w tym sezonie, to może i nawet 1/4 większych ryb, to przyłowy. Poza kilkoma sporymi węgorzami i dwoma jesiotrami, łowiłem (już świadomie) w tym roku sumy (największe 178cm, 139cm, 134cm, 129cm, 119cm), trochę sandaczy oraz kilka szczupaków 70+. Trafiały się oczywiście też kila razy szczupaki, sumy, ale przy polowaniach na brzany. Także najczęściej przegryzały (szczupaki), bądź zrywały plecionkę (sumy). Niestety nie udało mi się wyciągnąć kleni, jazi, brzan, z których byłbym w pełni zadowolony. Trzy na prawdę ładne brzany nie dały mi w tym roku szans. A kleni, jazi (nawet tych przyłowów podczas wypraw na brzany) było ogólnie mało. Czy to większych czy też mniejszych. Nie wiem czym to było spowodowane, bo np. w roku ubiegłym w trakcie prób podejścia brzan na głębiej schodzące woblery (Shaker od Bielika, Hornet Salmo czy Invader Dorado) ładne klenie trafiały się dosyć często. Czemu jest w tym roku tak, a nie inaczej? Nie wiem. Cały ten sezon wydaje mi się najdziwniejszym z kilku ostatnich jakie pamiętam. Mam nadzieję, że w przyszłym roku pogoda dopisze i poprawie wyniki w kleniach, jaziach, a zwłaszcza w brzanach, bo ta ryba oraz sum to na dzień dzisiejszy moje priorytety. Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Lukasieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 (edytowane) Tak właśnie między 1/4, a 1/3 obstawiałem;)Ciekawe czy te jesiotry to uciekinierzy, czy znalazły się w rzece w wyniku któregoś z programów restytucji tej ryby w naszych rzekach,ale w tej zlewni to najbliżej chyba były wypuszczane do Drawy... Edytowane 6 Grudnia 2021 przez digger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi