laksik Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Wczoraj wieczorem czterech polskich wędkarzy zaginęło na fiordzie. Baaaardzo smutna historia, ale i może przestroga dla innych więc zamieszczam. ZAWSZE kamizelki na sobie (sam nie jestem święty). W artykule pisze, że być może żyłka wplątana w śrubę spowodowała problemy z silnikiem, ale mi to wszystko wygląda na roztrzaskanie się o niewidoczne skały, które są na fiordach bardzo zdradliwe... Oby zdarzył się cud i znaleźli resztę chłopaków przy życiu... http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Fant-fiskesnore-i-pr opellen-6856839.html#.T-XHK4HpUqM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Niestety jednego juz znalezli, ....niech mu ziemia lekka bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ciekawe czy to prawda, że żyłka wkręciła się w silnik, oby się odnależli żywi.. mają po 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Raczej nikt nie będzie wiedział co się właściwie stało.Może żyłka w śrubie, może jeszcze jakiś trunek.Szkoda chłopaków, nie ma żartów na wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czterech chłopa na małej łódce ok 4,5-5 metrowej z silnikiem 5 koni. Pokazywali w TV.Wg. mnie brak rozsądku. 5 koników jest dobre na flałcie na spacerek wokół przystani, ale nie w morze. Bardzo prawdopodobny scenariusz, okręcona plecionka wokół śruby, obróciło łódź bokiem do fali i wywrotka.Szkoda chłopaków i ich rodzin.Byleby ten przypadek był przestroga dla następnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar.Sul Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Smutna sprawa jednak zgadzam się, że na morze silnik 5 km to zdecydowanie za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Smutna sprawa.Pytanie kto wypożyczył ludkom łódkę z 5konnym silnikiem na zatokę? Przeta to jakiś żart jest...4 ludzi na takiej łupince, na ocean - też trzeba nie mieć wyobraźni. Ale skądś się biorą nagrody Darwina. Mieć nadzieję, że nie przekazali genów i żaden małolat nie będzie miał życie zesranego...Częsty widok u mnie - łódka 3,5-4m, silnik 6 hp i 3-4 kolesi naładowanych sprzętem... wygląda jakby srali do jednego kibla czasem, tak napakowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 5 KM...na fiordach...nawet w pojedynczo to smobojstwo. Ten kto to wypozyczal powinien beknac za to.5KM to mam w ..kosiarce do trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi