grunwald1980 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Po co placic 1000 jak masz http://allegro.pl/mitchell-mag-pro-extreme-500-nowosc-2012-i 2433848094.html a tu cos na temat kolowrotka http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&u=h ttp://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/mitchell_mag-pro_ext reme/&prev=/search%3Fq%3Ddaily%2Bfishing%2Bru%2Bmitchell %2Bmag%2Bpro%2Bextreme%26hl%3Dpl%26biw%3D1366%26bih%3D677%26 prmd%3Dimvnsfd&sa=X&ei=Hm7nT9uIGoPPtAa-seWjAQ&sq i=2&ved=0CFUQ7gEwAA tu na tema mag pro poprostu nie wiem po co przeplacac 2xtyle http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&u=h ttp://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/mitchell_mag-pro/&am p;prev=/search%3Fq%3Ddaily%2Bfishing%2Bru%2Bmitchell%2Bmag%2 Bpro%26hl%3Dpl%26biw%3D1366%26bih%3D677%26prmd%3Dimvns&s a=X&ei=e27nT7vgMMT2sga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 W sumie już wybrałeś ale tak na przestrogę. Mam Shimano Sedonę jakąś starszą wersję. To NAJGORSZY kołowrotek jaki dane mi było widzieć. Właściwie to zabawka sprzedawana jako kołowrotek. Nie nadaje się do użytku, trzymam z jakiegoś perwersyjnego sentymentu do rzeczy spier....nych. Jeśli ta obecna wersja ma cokolwiek poza nazwą wspólnego z tamtą to radzę nie brać do rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 No tak,ale żeby był lekki i dobry to raczej trzeba zapłacić.Tylko dla porównania taki Shimano Exage 1000FC waży 220g odradzam exage fc (mialem ja i mial kolega - oboje w okoniowkach)na 2 kolowrotki (czyli 4 szpule) wystarczyly 4 szczupaki 60cm+ by zarznac terkotki w hamulcach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Mialem exage ale 2500 i nie rc tylko rb na nim pletka 0.25 na kiju do 30. od 2008 do 2011 skrecal gumy na 15gr glowkach, obrotowki do nr 5 ,woby w wisle.kilka razy w piachu w wisle i nic mu sie nie dzialo chodzil pieknie do czasu jaks nie zeabawilem w smarowanie :/ .byc moze trafil mi sie dobrze spasowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 kolowrotek dalej dziala - tylko nie wydaje dzwiekow jak ryba bierze linke - a to przy zylce typu 0,14 i wedce typu witka nie jest fajne bo nawet nie wiem czy ja rybe ciagne do siebie czy ona sobie odplywa majac mnie w nosie a ja tylko skrecam zylke jesli nie popatrze na szpule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 to ze nie slychac hamulca to znaczy ze kolowrotek jest zle skrecony a dokladnie jest tam taka metalowa blaszka bardzo cieniutka (w korpusie) ktora jest osadzona koncem na zebatce przy hamulcu i ona wydaje dzwiek gdy hamulec pracuje.wiec albo ona spadla albo masz wogole rozkrecony hamulec i blaszka nie opiera sie na tej zebatce.rozkrecales kreciolek sam?? byc moze zapomniales o jakiejs podkladce i zebatka jest osadzona nizej a co za tym idzie blaszka wisi w powietrzu.proponuje rozkrecic i popatrzec co tam sei dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 mam FC i kolega tez (blaszka jest w szpuli i terkota o zebatke na osce) wszystkie 4 blaszki pekly na pol po pierwszej wiekszej rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 fakt F czyli przedni hamulec ja mialem R czyli z hamulcem walki.a zatem nie pozostaje nic innego jak dorobic taka blaszke tylko z lepszego materialu.kiedys w jednej daiwie tez zginela mi ta blaszka w szpuli i masz racje bez dzwieki hamulca jest bardzo niekomfortowa ciezko nawet go regulowac podczas holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Jak pisałem kupiłem tego Quantuma. Cena ok i myślę, że jakość w porównaniu do wyżej opisywanych lepsza. Dam znać jak dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Dotarł do mnie Quantum - super precyzyjny hamulec, lekka praca i niska waga To tak na sucho, resztę opowiem jak wrócę z rybek - tylko najpierw wyzdrowieję, bo angina mnie męczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Wez sobie Shimano 1010 GT/GTM,lub Daiwe Emblem 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Trochę okoni już pociągnął kołowroteczek, spisuje się dobrze Może ktoś zaproponowałby jakąś dobrą żyłkę 0,14 pod okonie? 100-150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Maver lenza madre Win 150m, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Owner braid albo Gamakatsu G- Line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Zacząłem czuć pracę Quantuma, przy łowieniu w dużym deszczu zaczął chrząkać i szeleścić i troszkę ciężej kręcić. Dziś po wysuszeniu jest już ok - ten objaw to łożyska koło korby kołowrotka - z jednej i drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Zacząłem czuć pracę Quantuma, przy łowieniu w dużym deszczu zaczął chrząkać i szeleścić i troszkę ciężej kręcić. Dziś po wysuszeniu jest już ok - ten objaw to łożyska koło korby kołowrotka - z jednej i drugiej strony?A rozkręcałeś go i wiesz, że to łożyska?Może są kryte z jednej strony albo wcale i jak dostała się woda to z e smaru robi emulsję i dlatego tak ciężko chodzi (może trzeba wymienić łożyska na dobre kryte).A tak wogóle to kołowrotek na słoneczne dnia a nie na jakieś deszczowe extremum . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Zacząłem czuć pracę Quantuma, przy łowieniu w dużym deszczu zaczął chrząkać i szeleścić i troszkę ciężej kręcić. Dziś po wysuszeniu jest już ok - ten objaw to łożyska koło korby kołowrotka - z jednej i drugiej strony?A rozkręcałeś go i wiesz, że to łożyska?Może są kryte z jednej strony albo wcale i jak dostała się woda to z e smaru robi emulsję i dlatego tak ciężko chodzi (może trzeba wymienić łożyska na dobre kryte).A tak wogóle to kołowrotek na słoneczne dnia a nie na jakieś deszczowe extremum . Nie rozkręcałem, ale tak intuicyjnie stwierdzałem Pobawię się i rozkręcę... Czyli teoretycznie powinno wystarczyć dobre wysuszenie łożysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 A rozkręcałeś go i wiesz, że to łożyska?Może są kryte z jednej strony albo wcale i jak dostała się woda to z e smaru robi emulsję i dlatego tak ciężko chodzi (może trzeba wymienić łożyska na dobre kryte).A tak wogóle to kołowrotek na słoneczne dnia a nie na jakieś deszczowe extremumw idelanym przypadku moznaby pojsc w kierunku kolowrotka, ktorego nie trzeba rozkrecac i w nim co weekend dlubac ... wedlug mnie znacznie lepiej jest zainwestowac w sprzet bardziej niezawodny i bez dziwnych wad konstrukcyjnych ... dotyczy tez telefonu, maszynki do miesa czy betoniarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Panowie szukam jakiegoś sprawdzonego mlynka do kija XUL.Najlepiej coś ze stajni Shimano lub Daiwa.Najlepiej rozmiarowo pasuje mi shimano 2000 ale nie wykluczam jakiegoś 1000.Ostatnio chodzi mi po glowie Vanquish (wagowo stoi najlepiej) ale opinie nie zachęcają.Co polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Dlaczego opinie nie zachęcają? To jest bardzo dobry kołowrotek do odpowiedniego zastosowania. Jego konstrukcja i użyty materiał predysponuje go do XUL. Wziłąbym jeszcze Rarenium FB 1000 pod uwagę. Wg mnie to szkoda wydawać ponad tysiaka na kołowrotek do takiego zastosowania. Chyba że jesteś bogaty albo łowisz tylko na XUL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Bogaty raczej nie ale lubię dobre zabawki parę złotych ma człowiek luźnych to czemu nie ogólnie zestaw połowi w tygodniu kilka godzin,mam kilkanaście bajorek nie daleko wiec w wolnej chwili można coś podłubać. Kijek jest bardzo lekki niecałe 50g to i czegoś leciutkiego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Panowie szukam jakiegoś sprawdzonego mlynka do kija XUL...Ostatnio chodzi mi po glowie Vanquish (wagowo stoi najlepiej) ale opinie nie zachęcają... Tak się składa że mam Vańka 1000, sparowany z Mirage 671 (użytkowo i wagowo cały zestaw - Super). Nie wiem jakie opinie nie zachęcają, ale młynek po sezonie wciąż działa bez zarzutu a wcześniej kręcił w innych rękach. Edytowane 18 Listopada 2015 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Co myślicie o tym kołowrotku http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-quick-contrast-g5-a17-p2085-k16880.htmlDwa najmniejsze modele ważą tyle co nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Kolega ma od niedawna tego DAMa i jak na razie działa nez zarzutu. Ładnie kręci na sucho, pod obciążeniem trochę ciężej, ale jak na swoją cene to dobra opcja Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 A w realu to jakiej wielkości to młynek? mniejszy od shimano 1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi