Okonhel Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Koledzy mam do kupienia w dobrych pieniądzach młynek Daiwa Legalis 1500 HA.. użytkował ktoś może ? Pozdrawiam To nowość więc raczej na razie kiepsko z odpowiedzią. Mam 3000 CXH, 215 gr- wziąłem większy ze względu na szerszą szpulę, lekki, kręci fajnie ale resztę dowiem się dopiero nad wodą. Pamiętaj ze sprzedawane są bez zapasowej szpuli - można dokupić na Allegro ale to 89 zł plus wysyłka. W sklepach zazwyczaj jeszcze nie mają zapasów, chyba że masz dojście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 łowie legalisem 2 sezony spoko do ul na lata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrontLine089 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 To nowość więc raczej na razie kiepsko z odpowiedzią. Mam 3000 CXH, 215 gr- wziąłem większy ze względu na szerszą szpulę, lekki, kręci fajnie ale resztę dowiem się dopiero nad wodą. Pamiętaj ze sprzedawane są bez zapasowej szpuli - można dokupić na Allegro ale to 89 zł plus wysyłka. W sklepach zazwyczaj jeszcze nie mają zapasów, chyba że masz dojście. Kurcze widocznie jest więcej Legalisów chodzi mi o ten z linku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Wybacz- mam Legalisa LT CXH - to nowość. Tego Twojego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Łowi ktoś Biomasterem 1000fb.Zastanawiam się nad zakupem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Andrzej bierz śmiało posłuży latami. Ewentualnie soare BB c2000pgss lub ci4 ale biomaster dobra klasa.Tylko bierz pod uwagę że 1000 shimano to maleństwa więc nie przeciążaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ja łowię na 2500 i 4000 . Super kołowrotki.Podobnej jakości spodziewam się po rozmiarze 1000 oczywiście pod lekkie zastosowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Wczoraj nim kreciłem, maleństwo to fakt. Chcę to sparować z NFC FW 661-1IM to raczej ciężko nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam. Mam dylemat, otóż naczytalem się o kolowrotkach i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem ????????. Budżet to 250zl i nie chciałbym go przekraczać, musi starczyć jeszcze na przynęty. Warunek : to zapasowa szpula, waga do 220g. Będzie on podpięty do mikroflexa 2-10 230cm. Pomóżcie bo sezon pstragowy już się zaczął a ja nie mam czym łowić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam. Mam dylemat, otóż naczytalem się o kolowrotkach i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem . Budżet to 250zl i nie chciałbym go przekraczać, musi starczyć jeszcze na przynęty. Warunek : to zapasowa szpula, waga do 220g. Będzie on podpięty do mikroflexa 2-10 230cm. Pomóżcie bo sezon pstragowy już się zaczął a ja nie mam czym łowić Nie wiem jak jest w wersji LT, Ale jeśli Daiwa Ninja LT 2000 ma zapasową szpulę tak jak "cięższa" starsza wersja to spełnia wszystkie twoje warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Nie wiem jak jest w wersji LT, Ale jeśli Daiwa Ninja LT 2000 ma zapasową szpulę tak jak "cięższa" starsza wersja to spełnia wszystkie twoje warunki.Ninja LT nie jest wcale taka LT. W porównaniu to Fuego jest ciężka poprostu Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Daiwa w wersjach lt zrezygnowala z dodatków i ani caldia ani freams z ninja nie mają zapasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 No właśnie a mi potrzeba zapasowej szpuli. Ryobi może jakiś np Eusima? Tresor? A może coś ze Spro tylko nie wiem jak oni czy dają zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 No właśnie a mi potrzeba zapasowej szpuli. Ryobi może jakiś np Eusima? Tresor? A może coś ze Spro tylko nie wiem jak oni czy dają zapasy. Ale raczej nie spełnią one Twojego kryterium wagowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 To kto teraz daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Teraz pewnie mało kto, ale kiedyś dawał Robinson. Jak szukałem dla siebie, znalazłem takie chwalone starocie, i jeśli nie przeszkadza ci 10g więcej, to może to:https://www.e-sas.pl/zielonydom/wedkarstwo-2/kolowrotki/z-przednim-hamulcem/koowrotek-robinson-quartz-pro-spin-2009-23p-qs-020,p45118303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Ecusima to ok.150 pln. Szpule kupisz za ok.40/45 pln. Czyli w 250 pln się zmieścisz. Rano będę w sklepie to pogrzebie na półce i w katalogach. Chociaż radziłbym dołożyć kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 No właśnie a mi potrzeba zapasowej szpuli. Ryobi może jakiś np Eusima? Tresor? A może coś ze Spro tylko nie wiem jak oni czy dają zapasy.A może Spro Passion 720, trochę cięższy niż potrzebujesz, ale myślę, że te 30g. nie zrobi różnicy. Szpuli zapasowej nie dają, ale koszt kołowrotka plus zapasowa szpula zmieści się w Twoim budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 To może zwykła ninja 2000. Szpulka jest waga 240. Cena przyjaznahttps://bialaryba.pl/daiwa-ninja-2000-a-wyprzedaz-p-8831.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 DAIWA NINJA 1500A - 240gOKUMA CEYMAR XT-10- 170gSHIMANO NEXAVE 1000FD - 220g Te kołowrotki wytypowalem do końcowej walki jak myślicie który z nich najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Z tych trzech brałbym okumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Są chciałem kupić Ceymar 10 do UL. Oglądałem go w sklepie i zrobiony jest naprawdę ok jak na swoją cenę. Tyle tylko, że jest sporo mniejszy niż shimano 1000. Leżał na półce ze sprzętem podlodowym obok shimano wielkości 500. To naprawdę maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Kupiłem kiedyś Ceymara wielkość 20 na pstrągi (zamówiłem w necie) - okazało się że jest wielki jak podlodówka. Wymieniłem go od razu na Ceymara wielkosći 35 - wyglądał ok ale rzeka pstrągowa nawet w leniwym biegu zweryfikowała jego przydatność na pstrągi - za słaby nie nadaje się. Ceymar 10 to też podlodówka - na mały białoryb pewnie się nada ale po co się męczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ecusima to ok.150 pln. Szpule kupisz za ok.40/45 pln. Czyli w 250 pln się zmieścisz. Rano będę w sklepie to pogrzebie na półce i w katalogach. Chociaż radziłbym dołożyć kilka złotych.Szpula do ecusimy to ok. 30 zł bo sam za tyle kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi