Skocz do zawartości

Kołowrotek do UL

wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam do kupienia w dobrych pieniądzach młynek Daiwa Legalis 1500 HA.. użytkował ktoś może ? Pozdrawiam

To nowość więc raczej na razie kiepsko z odpowiedzią. Mam 3000 CXH, 215 gr- wziąłem większy ze względu na szerszą szpulę, lekki, kręci fajnie ale resztę dowiem się dopiero nad wodą. 

Pamiętaj ze sprzedawane są bez zapasowej szpuli - można dokupić na Allegro ale to 89 zł plus wysyłka. W sklepach zazwyczaj jeszcze nie mają zapasów, chyba że masz dojście. 

To nowość więc raczej na razie kiepsko z odpowiedzią. Mam 3000 CXH, 215 gr- wziąłem większy ze względu na szerszą szpulę, lekki, kręci fajnie ale resztę dowiem się dopiero nad wodą. 

Pamiętaj ze sprzedawane są bez zapasowej szpuli - można dokupić na Allegro ale to 89 zł plus wysyłka. W sklepach zazwyczaj jeszcze nie mają zapasów, chyba że masz dojście. 

Kurcze widocznie jest więcej Legalisów :) chodzi mi o ten z linku..

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam. Mam dylemat, otóż naczytalem się o kolowrotkach i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem ????????. Budżet to 250zl i nie chciałbym go przekraczać, musi starczyć jeszcze na przynęty. Warunek : to zapasowa szpula, waga do 220g. Będzie on podpięty do mikroflexa 2-10 230cm. Pomóżcie bo sezon pstragowy już się zaczął a ja nie mam czym łowić ????

Witam. Mam dylemat, otóż naczytalem się o kolowrotkach i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem . Budżet to 250zl i nie chciałbym go przekraczać, musi starczyć jeszcze na przynęty. Warunek : to zapasowa szpula, waga do 220g. Będzie on podpięty do mikroflexa 2-10 230cm. Pomóżcie bo sezon pstragowy już się zaczął a ja nie mam czym łowić

Nie wiem jak jest w wersji LT, Ale jeśli Daiwa Ninja LT 2000 ma zapasową szpulę tak jak "cięższa" starsza wersja to spełnia wszystkie twoje warunki.

Nie wiem jak jest w wersji LT, Ale jeśli Daiwa Ninja LT 2000 ma zapasową szpulę tak jak "cięższa" starsza wersja to spełnia wszystkie twoje warunki.

Ninja LT nie jest wcale taka LT. W porównaniu to Fuego jest ciężka poprostu

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Teraz pewnie mało kto, ale kiedyś dawał Robinson. Jak szukałem dla siebie, znalazłem takie chwalone starocie, i jeśli nie przeszkadza ci 10g więcej, to może to:

https://www.e-sas.pl/zielonydom/wedkarstwo-2/kolowrotki/z-przednim-hamulcem/koowrotek-robinson-quartz-pro-spin-2009-23p-qs-020,p45118303

No właśnie a mi potrzeba zapasowej szpuli. Ryobi może jakiś np Eusima? Tresor? A może coś ze Spro tylko nie wiem jak oni czy dają zapasy.

A może Spro Passion 720, trochę cięższy niż potrzebujesz, ale myślę, że te 30g. nie zrobi różnicy. Szpuli zapasowej nie dają, ale koszt kołowrotka plus zapasowa szpula zmieści się w Twoim budżecie.

Są chciałem kupić Ceymar 10 do UL. Oglądałem go w sklepie i zrobiony jest naprawdę ok jak na swoją cenę. Tyle tylko, że jest sporo mniejszy niż shimano 1000. Leżał na półce ze sprzętem podlodowym obok shimano wielkości 500. To naprawdę maleństwo.

Kupiłem kiedyś Ceymara wielkość 20 na pstrągi (zamówiłem w necie) - okazało się że jest wielki jak podlodówka. Wymieniłem go od razu na Ceymara wielkosći 35 - wyglądał ok ale rzeka pstrągowa nawet w leniwym biegu zweryfikowała jego przydatność na pstrągi - za słaby nie nadaje się. 

Ceymar 10 to też podlodówka - na mały białoryb pewnie się nada ale po co się męczyć?

Ecusima to ok.150 pln. Szpule kupisz za ok.40/45 pln. Czyli w 250 pln się zmieścisz. Rano będę w sklepie to pogrzebie na półce i w katalogach. Chociaż radziłbym dołożyć kilka złotych.

Szpula do ecusimy to ok. 30 zł bo sam za tyle kupowałem