Gnat Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ktoś posiada Gunki Powergame FV 200 ? Płytka szpula mi pasuje. Jaki jest najlepszy kołowrotek do 250zl max i ani zł więcej ? Żeby zwijał więcej niż 70cm, nie miał przelozenia 6.2 i był lekki pod ul ? Jaki najlepszy model w tej cenie możecie polecić ? 251+ zł już nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Panowie poszukuje kołowrotka do UL. Na oku mam soare 1000/c2000 pg SS lub cardiff. Czym konstrkcyjnie różnią się te kołowrotki bo cena jest zbliżona? Któryś możecie polecić/odradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Soare kreci znacznie przyjemniej, ale nie kazdy lubi tak wolne kolowrotki ja mam 2 i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Mam 2 sztuki soare c2000sgss oraz jednego cardiff 1000s. Z czysto użytkowego punktu widzenia nie ma kompletnie żadnej różnicy... Start, praca czy hamulec w obydwu bez zarzutu. Może gdyby siedzieć w fotelu i rozwodzić się nad napisami na pudełku, ilością łożysk czy liczyć zęby w przekładni to coś by człowiek znalazł Nad wodą, intensywnie użytkowane zgodnie z przeznaczeniem spisują się pięknie i różnic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Ja bym się zastanowił jeszcze nad stradic 1000 FL i Vanford c2000s. Obydwa mają wyższa szpulę przez co powinny dawać dłuższe rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Brałem pod uwagę. Zakręciłem ostatnio nad wodą od kogoś fl4000 i wszystkie ząbki można było policzyć na przekładni. FB jako tańsza opcje biorę pod uwagę. To młynek do matagi super big pond. Edytowane 26 Listopada 2020 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Mam 2500fl i 2500fb. Zdecydowanie przyjemniej kręci fl, nie ma mowy o czuciu ząbków, nawet nie szumi praca bardzo gładka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 W moim odczuciu cardiff pracował lepiej od soare i sprawiał wrażenie solidniejszego. Soare taki plastikowy mi się wydawał. Ale to moje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Spotkałem przypadkowego młodego wędkarza, powiedział że kręci nim około 2 miesiące i więcej jak główki 14g nie zakładał. Trochę pogadaliśmy, nie było powodów alby nie wierzyć. Zakręciłem to był dramat. Na codzień łowię TP 20 i slammerem 360 to oba lepiej chodzą ???? Może trafił się jakiś felerny egzemplarz. Ciut mnie to zniechęciło ale nie skreślam do końca bo FL zbiera też dużo pozytywnych opinii. Edytowane 26 Listopada 2020 przez Lucas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Musiał być felerny egzemplarz, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony pracą FL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Mam kilka typowo okoniowych młynków zaczynając od rarenium fb 1000, stradic ci4+ 1000fb, vaniek c2000s fa. Moim skromnym zdaniem rarenium miało najlepszy stosunek ceny do jakości, kosztował niecałe 500zl a pracuje odczuwalnie lepiej od stradica. Vanquish nie wiem jak to określić kręci trochę delikatniej ale wszystkie te młynki obsługują przynęty do max 5-6gr a najczęściej poniżej 3gr. A teraz najlepsze rarenium ma już dobrych kilka lat, nigdy nie serwisowany i używany najczęściej. Dostał w dupsko nie miłosiernie wielokrotnie a chodzi tak samo jak nowy, nawet myślałem żeby dokupić plastiki srebrne żeby go trochę wizualnie odmłodzić [emoji39]... Podobna sytuacja ma miejsce przy rarenium 2500fb, bo w tym rozmiarze stado jeszcze większe młynków ale wnioski nasuwają się takie same... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Edytowane 26 Listopada 2020 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafuss Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Koledzy, nigdy nie miałem kręciołków marki Abu Garcia, i zainteresowała mnie oferta z modelem Abu Garcia Superior 2000SH JDM. Czy miał ktoś z tym sprzętem do czynienia? Jakieś opinie ?https://pleciona.pl/pl/p/Kolowrotek-Abu-Garcia-Superior-2000SH-JDM/40230 Edytowane 27 Listopada 2020 przez rafuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Stylizowany na Exista15 jeśli mogę doradzić to w takiej półce nic nie przebije oferty Ryobi i resztą szkoda sobie zawracać głowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Tak ogólnie to wg mnie kołowrotek musi mieć optymalne smarowanie. Masa sprzętu nowego nie ma optymalnej ilości smaru. Ja nie boję się utraty gwarancji i rozkręcam młynek po zakupie i oceniam czy trzeba coś poprawić. Od czasu do czasu serwisuję co nieco, jak mam czas, a mam go niewiele niestety. To takie wtrącenie do wątku o nowych kołowrotkach i dalszej ich eksploatacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianN Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) . Edytowane 3 Stycznia 2021 przez DamianN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Macie coś w miarę sprawdzonego niskobudżetowego? Do Microflexa 1-7g cena ok 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Tsurinoya Jaguar 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Mam rozmiar 2000, raczej drugiego nie kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 ja mam 1000 i co prawda łowie nim okazyjnie, ale jak za tą cenę to jestem bardzo zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Używał ktoś z Was kołowrotka Ryobi Spiritual DX 800? Zainteresowała mnie waga 165g i oczywiście cena. Chciałbym go do XUL użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Szukam kręciołka do ul, zastanawiam się nad Shimano Nasci w rozmiarze 2000 z płytką szpulą, TD Dragon SL 1120, lub coś z Daiwy - cena do 400 zł. W katalogu dragona na 2021 znalazłem Ryobi Zauber LT, czy ktoś wie kiedy i w jakiej cenie będą dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Ja osobiście wolałbym dołożyć do tych 400zł i wziąść Ultrege 2500S,swego czasu Mefisto miał takie na promocji, może nie jest lekki,ale wydaję mi się,że bebechy ma dużo lepsze od Nasci i Dragona Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Używał ktoś z Was kołowrotka Ryobi Spiritual DX 800? Zainteresowała mnie waga 165g i oczywiście cena. Chciałbym go do XUL użyćZapewne to wiesz, ale nie szkodzi przypomnieć Średnica szpuli ma 38 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zapewne to wiesz, ale nie szkodzi przypomnieć Średnica szpuli ma 38 mm. Wiem.. i tylko to mnie wstrzymało przed decyzją kupna, to szukam dalej czegoś interesującego do kija o wadze 54 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Nie ma co ptrzec na wielkosc tylko na wage. przykladowo shimano nasci 1000 wqzy 215g a revo superior 2500s tez 215. Lepsze ukladanie i dalsze rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi