Skocz do zawartości

Zebrania roczne

PrzemekL

Rekomendowane odpowiedzi

Są różne koła i różne godziny otwarcia. Na Twardej jest czynne sześć razy w tygodniu, ale w moim macierzystym od zawsze dwa razy - w ubiegły czwartek było nieczynne ze względu na święta prawosławne.
Opłacając ubezpieczenie samochodowe, albo domowy Internet niesiesz gotówkę na pocztę, czy klikasz w szybki przelew elektroniczny? To zmiany nieuniknione, tak samo, jak nie wypędziliście z miasta Energii.

EDIT:

Może faktycznie jesteśmy innym pokoleniem i inaczej patrzmy na świat.

Tak może kończąc, bo nie  mam  na celu jakiegoś przekonywania na siłę, dwa przykłady z mojego życia.

Gdy byłem na studiach wymyśliłem sobie, że w przyszłości będę zarządzał funduszem hedgingowym - siedząc nad Bugiem na tarasie domku postawionym na skarpie pilnując na okrągło zarzuconych wędek. Takie przepowiadanie przyszłości :)
Minęło trochę lat i największym, właściwie jedynym ograniczeniem są preferencje lokalizacyjne żony uznającej jedynie Żoliborz. No, jeszcze zmieniłem klasę aktywów na mniej ryzykowną, aby nie skończyć z zawałem lub udarem.. A tak, poszło nawet dalej. Prowadzę spotkania z zestawu głośnomówiącego stojąc w korkach, wyholowałem sandacza aktywnie uczestnicząc w telekonferencji :)

Drugi przykład. Od razu po studiach poszedłem do KNFu. Od wiekowej pracowniczy przejąłem nadzór nad limitami inwestycyjnymi. Przez prawie cały dzień robiła ona kopiuj/wklej klikając prawym myszki.
Napisałem sobie makro w VBA, bo nie przepadam za "czarną robotą" i cały proces wraz ze sprawdzeniem błędów i wyciągnięciem wniosków zajmował mi 20 min. Pamiętam, że zabrali mi premie kwartalną za top3 zużycia Internetu :D Ale chyba widać wnioski. Długoterminowo optymalizacja procesów zwiększa wartość firmy. Pozdrawiam.

Edytowane przez korol
  • Like 1

.Opłacając ubezpieczenie samochodowe, albo domowy Internet niesiesz gotówkę na pocztę, czy klikasz w szybki przelew elektroniczny? To zmiany nieuniknione, tak samo, jak nie wypędziliście z miasta Energii.

EDIT:

Może faktycznie jesteśmy innym pokoleniem i inaczej patrzmy na świat.

Pokoleniem nie jesteśmy innym. Nawet mogę Ci powiedzieć, że pracowałem w korpo naście lat  :D . Po prostu świat jest różny i jest mnóstwo ludzi inaczej patrzących  :) .

Zaś co do gotówki. Dopiero w tamtym roku uruchomili pierwszy wpłatomat w moim banku. W związku z czym 3-4 razy w tygodniu ustawiałem się grzecznie w kolejkę by wpłacić utarg. Każdego 1,10,15 można było sobie rezerwować min. 30-40 minut stania. Społeczeństwo wciąż lubi opłacać wszystko w okienku. 

Zebrań sprawozdawczych PZW w timsach na razie nie widzę. Może za 10 lat.

Gdy byłem na studiach wymyśliłem sobie, że w przyszłości będę zarządzał funduszem hedgingowym - siedząc nad Bugiem na tarasie domku postawionym na skarpie pilnując na okrągło zarzuconych wędek. Takie przepowiadanie przyszłości życia. :)

No widzisz. Ja poszedłem na studia, które są moją pasją (Rybactwo). W korpo zarobiłem jakąś kasę, teraz jestem na swoim. Pracę mam związaną z hobby. O rybach i wędkarstwie gadam na okrągło. Ded lajny i targety wiszą mi kalafiorem. W sezonie bywam nad wodą codziennie i z nikim nie konferuję. Raz na jakiś czas jadę na na jakiś survival wędkarski np. do Rosji. 

"Takie przepowiadanie przyszłości życia" ;)

Również pozdrawiam.

• Like 4

W Krakowie w tym roku opłaciłem składki przez internet nie wychodząć z domu. W okręgu Nowy Sącz od dawna można było to zrobić. Ten okręg z resztą też pod wieloma innymi względami powinien stanowić przykład dla pozostałych (choćby w dziedzinie ochrony wód). 

Dziś w zniechęcaniu ludzi do zebrań online widzę tylko jeden cel - utrzymanie obecnego status quo w PZW. 

• Like 3

No widzisz. Ja poszedłem na studia, które są moją pasją (Rybactwo). W korpo zarobiłem jakąś kasę, teraz jestem na swoim. Pracę mam związaną z hobby. O rybach i wędkarstwie gadam na okrągło. Ded lajny i targety wiszą mi kalafiorem. W sezonie bywam nad wodą codziennie i z nikim nie konferuję. Raz na jakiś czas jadę na na jakiś survival wędkarski np. do Rosji. 

"Takie przepowiadanie przyszłości życia" ;)

Również pozdrawiam.

W ramach wyjaśnienia.

Przykłady ze swojego życia podałem, aby podkreślić jak szybko zniknęły bariery technologiczne (dobry internet z telefonu na dalekim "zadupiu", 12h baterie w laptopie, power banki, świetne narzędzia do komunikacji ze światem) oraz aby pokazać na prostym przykładzie, co daje automatyzacja procesów - ile można zaoszczędzić czasu i w konsekwencji pieniędzy.

Ścieżki zawodowe/życiowe to inny temat i jest uzależniony od indywidualnych możliwości i preferencji. Jeden chce spokoju, drugi rywalizacji, trzeci hajsu, czwarty kształtować otoczenie, piąty zapisać się w historii, a jeszcze kolejny znudzony normalną pracą bawi się tylko gierkami politycznymi i napuszczaniem jednych na innych.

Edytowane przez korol
  • Like 1

...Dziś w zniechęcaniu ludzi do zebrań online widzę tylko jeden cel - utrzymanie obecnego status quo w PZW.

Ja natomiast twierdzę, że osoby z lekkością proponujące takie rozwiązanie nie za bardzo mają pojęcie o technikaliach takiego przedsięwzięcia:) Wygłaszać komunały, z nutką kabotynizmu, rzecz jasna można...;) Złóżcie proszę zapytanie do dużej firmy informatycznej o wdrożenie MS Teams w półmilionowej (strzelam, nie wiem ilu członków liczy PZW) organizacji:)

Proszę też, darujcie sobie wywody o jakimś "druciarstwie" na darmowych narzędziach:)

• Like 1

Temat już dawno zadryfował "ad incognitam terram", więc nie żałujmy sobie... Nikt nie podnosi,że takie zebranie "on line" jakkolwiek jest możliwe i być może czyni zadość wymogom formalnym, to jednak jest tylko namiastką spotkania w sensie, który znamy ( i znać będziemy,...spero).

• Like 1

Właśnie na stronie OM pokazała się aktualna(na lata 2021-24):

-ordynacja wyborcza:

https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5750.pdf

-zasady przeprowadzania WZCK:

https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5753.pdf

Edytowane przez vako

Dziwne przecież Zarząd Główny wydał decyzję że żadne wybory nie mogą się odbyć do końca Pandemii...

Co do sprzedaży znaczków przez net okoliczne okręgi (Legnica, Wrocław, Jelenia Góra, Wałbrzych) w ogóle nie ma znaczków tylko przez Internet. Starsze osoby wyzywają. 

W moim Zielonogórskim można przez net i standardowo. Jestem skarbnikiem dobijam do 100 sprzedanych znaczków. U mnie jest to od poniedziałku do piątku 10-17 i w sobotę 9-14. Do domu nie zabieram jak poprzedni skarbnik bo potrafili dobijać się i o 22,30 dzień przed rybami... 

ZG PZW uchwalił ordynację wyborczą na nadchodzące wybory we wrześniu 2020 r. I jest ona obowiązująca dla wszystkich okręgów. Na jej podstawie OM uchwalił dla swoich kół i samego OM. Ponieważ nie ma tu zbyt dużego pola manewru można przyjąć, że taka sama będzie w pozostałych okręgach.

Inną sprawą jest termin wyborów. Zarząd ZG PZW z cedował pełnomocnictwo na prezydium i Prezesa ZG co do ogłoszenia ostatecznych terminów wyborów. Będzie to możliwe jeśli warunki pozwolą i zniesione zostaną obostrzenia sanitarne.