Skocz do zawartości

Kwatera na mazurach w okresie zimowym

prime

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie ,ew .polecicie kwatery na mazurach które oferują wynajęcie malego  domku-pokoju nad samym jeziorem w okresie zimowym.

Pewnie znajdzie się tego trochę, kwestia o które jeziora chodzi oraz o cenę (pomijam obostrzenia Covidowe, bo nie wiem co działa a co już padło).

Ale jeśli poczytasz niektóre wpisy wszechwiedzących z różnych portali, to wyjdzie, że turystyka wędkarska nie istnieje, a ryby na Mazurach ponoć rybacy wy..jebali. Po co więc jechać?

Bojery chwilowo też lepiej zamienić na katamaran. :lol:

A na poważnie, jakieś konkretne lokalizacje?

• Like 3

Niech biora przyklad z górali oni sie nie pierr... i otwierają biznesy   ,cenowo  to tez bez jakis tam wodotrysków, wyjazd typowo wędkarski , pojadę sam ew z kolega ,wiec potrzebuje tylko dach nad glowa z  ciepła kwatera    ,pociągnąłbym przyczepę kampingowa  ale aktualnie nie mam czym - z jeepem   przekraczam dmc  a ciągnik od cepki w remoncie .Gdzie? hm . no tam gdzie  bedzie odpowiednia pokrywa lodowa do bezpiecznego wejścia i zejścia ,wiec lokalizacja luźna  ,preferencji wielkich nie mam, nie łowiłem na mazurach chyba ze 25lat ,chce odświeżyć rejon ,powspominać jak na Leszkach  sieje sie targało i okonie jak konie , milo spędzić czas na lodzie a przy okazji cos złowić .Preferuje raczej mniejsze zbiorniki ,Mieszkam w mazowieckim ,jeśli sa jakieś godne uwagi jeziora  to chętnie pojadę i dalej,jak pogoda pozwoli to wyjazd na pelne 7 dni 

Edytowane przez Viking
  • Like 1

Niech biora przyklad z górali oni sie nie pierr...

Nie warto porównywać.

Sporo czytam, a jeszcze nie trafiłem na teksty, że górale wy..jebali niedźwiedzie (zwłaszcza do końca). "Stonkę" to i owszem, pewnie nieraz. :lol:

Vikingu, na bezpieczny lód w tej chwili nie liczę, duże jeziora chlupią jak należy. W ubiegłym raku nie stanęły dłużej niż 0-2 dni, teraz wygląda podobnie.

Sieja jest jeszcze na kilku jeziorach, ale to długa zabawa, bo bywa, że i na 30-40 metrów trzeba jej szukać.

Chyba najłatwiej liczyć na płoć i leszcza o różnych (nawet zacnych) rozmiarach. No i okoń, tego nie brakuje, chyba, że tym razem to wędkarze wyje..bali większość, w ramach pasji i zajebistości.

Dopóki woda nie zacznie przypominać pancernego kryształu, to lepiej wypić piwo przy biurku lub sporządzić sensowny testament. :lol:

• Like 3

Cześć o ile mróz potrzyma to polecam jezioro Rydzówka, fajny okoń, leszcz, płoć,
polecam podpytać o nocleg u Marka ( zapytaj o lód bo dopiero dziś -11 i ma tak być kilka dni wiec wejść pewnie się da)

Domek Letniskowy "Leśniewska Chatka"
Kaczory 1A, 11-420 Srokowo
tel. kom.: 695 677 865
email:marecki23@poczta.onet.pl

pozdrawiam 

Edytowane przez PiotrN
  • Like 2

I jeszcze to, o czym zapomniałem napisać.

Część naszej braci wędkarskiej jest tak miłosierna, że oczekuje rozwoju turystyki wędkarskiej i najlepiej niech im to ktoś przygotuje, natomiast druga część wędkarskich współbratów drze się wniebogłosy, że nie zdradzać miejscówek bo stonka się zjedzie i a hołota powinna w...erdalać. :lol:
Kto ma rację, nie zgadnę, bom rybak jest. :lol:

• Like 2