prime Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Czy znacie ,ew .polecicie kwatery na mazurach które oferują wynajęcie malego domku-pokoju nad samym jeziorem w okresie zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Czy znacie ,ew .polecicie kwatery na mazurach które oferują wynajęcie malego domku-pokoju nad samym jeziorem w okresie zimowym. Pewnie znajdzie się tego trochę, kwestia o które jeziora chodzi oraz o cenę (pomijam obostrzenia Covidowe, bo nie wiem co działa a co już padło).Ale jeśli poczytasz niektóre wpisy wszechwiedzących z różnych portali, to wyjdzie, że turystyka wędkarska nie istnieje, a ryby na Mazurach ponoć rybacy wy..jebali. Po co więc jechać?Bojery chwilowo też lepiej zamienić na katamaran. A na poważnie, jakieś konkretne lokalizacje? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Niech biora przyklad z górali oni sie nie pierr... i otwierają biznesy ,cenowo to tez bez jakis tam wodotrysków, wyjazd typowo wędkarski , pojadę sam ew z kolega ,wiec potrzebuje tylko dach nad glowa z ciepła kwatera ,pociągnąłbym przyczepę kampingowa ale aktualnie nie mam czym - z jeepem przekraczam dmc a ciągnik od cepki w remoncie .Gdzie? hm . no tam gdzie bedzie odpowiednia pokrywa lodowa do bezpiecznego wejścia i zejścia ,wiec lokalizacja luźna ,preferencji wielkich nie mam, nie łowiłem na mazurach chyba ze 25lat ,chce odświeżyć rejon ,powspominać jak na Leszkach sieje sie targało i okonie jak konie , milo spędzić czas na lodzie a przy okazji cos złowić .Preferuje raczej mniejsze zbiorniki ,Mieszkam w mazowieckim ,jeśli sa jakieś godne uwagi jeziora to chętnie pojadę i dalej,jak pogoda pozwoli to wyjazd na pelne 7 dni Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Viking 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Niech biora przyklad z górali oni sie nie pierr...Nie warto porównywać.Sporo czytam, a jeszcze nie trafiłem na teksty, że górale wy..jebali niedźwiedzie (zwłaszcza do końca). "Stonkę" to i owszem, pewnie nieraz. Vikingu, na bezpieczny lód w tej chwili nie liczę, duże jeziora chlupią jak należy. W ubiegłym raku nie stanęły dłużej niż 0-2 dni, teraz wygląda podobnie.Sieja jest jeszcze na kilku jeziorach, ale to długa zabawa, bo bywa, że i na 30-40 metrów trzeba jej szukać.Chyba najłatwiej liczyć na płoć i leszcza o różnych (nawet zacnych) rozmiarach. No i okoń, tego nie brakuje, chyba, że tym razem to wędkarze wyje..bali większość, w ramach pasji i zajebistości. Dopóki woda nie zacznie przypominać pancernego kryształu, to lepiej wypić piwo przy biurku lub sporządzić sensowny testament. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrN Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć o ile mróz potrzyma to polecam jezioro Rydzówka, fajny okoń, leszcz, płoć,polecam podpytać o nocleg u Marka ( zapytaj o lód bo dopiero dziś -11 i ma tak być kilka dni wiec wejść pewnie się da)Domek Letniskowy "Leśniewska Chatka"Kaczory 1A, 11-420 Srokowotel. kom.: 695 677 865email:marecki23@poczta.onet.plpozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2021 przez PiotrN 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 I jeszcze to, o czym zapomniałem napisać. Część naszej braci wędkarskiej jest tak miłosierna, że oczekuje rozwoju turystyki wędkarskiej i najlepiej niech im to ktoś przygotuje, natomiast druga część wędkarskich współbratów drze się wniebogłosy, że nie zdradzać miejscówek bo stonka się zjedzie i a hołota powinna w...erdalać. Kto ma rację, nie zgadnę, bom rybak jest. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi