kris1 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Jak chcesz rzucać tak:https://www.youtube.com/watch?v=9-NgCPIm0H0To niestety trzeba zainwestować w to :http://sportfiskeboden.jetshop.se/ambassadeur-shopen-1/ut-rulltrim/trimsatser 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Nie czuję się nobilitowany do powszechnej oceny dlatego w otwartej dyskusji przedstawiam tylko inną drogę, że tak też można TWS zrobił na mnie wrażenie jak najbardziej pozytywnie jak i wiele innych unowocześnień, ale doceniam też starocie, staram się to logicznie równoważyć bez hura-optymizmu w jedną bądź drugą stronę Postaram się porównać, chociaż nie sądzę, żeby ciężkie przynęty leciały z ruchomym wodzikiem w RCN41 dalej niż z odłączonym, ale po prostu podoba mi się koncepcja mniejszych tarć linki o wodzik, takie małe zboczenie Jednak już np. w toro 60/61 przy tak szerokiej szpuli sądzę, że odłączenie ruchomego wodzika to by była katastrofa z brodami. Niestety toro 60 nie mam tylko 51, ale też można odłączyć i porównać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Prawdopodobnie odległości będą podobne. Posiadam Abu Garcia Revo sx i Rekord 51. Jak część z Was wie Rewo to wodzik stały, natomiast Record to wodzik ruchomy. Często mam wrażenie, że w Revo plecionka jest "wyrywana" z pomiędzy kolejnych zwojów w skrajnym położeniu wodzika. Natomiast w Recordzie wysów plecionki jest ograniczony posuwem wodzika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Prawdopodobnie odległości będą podobne. Posiadam Abu Garcia Revo sx i Rekord 51. Jak część z Was wie Rewo to wodzik stały, natomiast Record to wodzik ruchomy. Często mam wrażenie, że w Revo plecionka jest "wyrywana" z pomiędzy kolejnych zwojów w skrajnym położeniu wodzika. Natomiast w Recordzie wysów plecionki jest ograniczony posuwem wodzika.Lejesz miód na mą duszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Do mojego poprzedniego wpisu dodam tylko, że nawój plecionki na szpuli mam ciasny, ponieważ moje przynęty to w 90% jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Lejesz miód na mą duszę Oj Tomek Tomek Krzysztof - jakbyś miał kiedyś okazje porównać je nad wodą bym był wdzięczny - bez liczenia tak na oko oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Może się uda w najbliższy weekend. Chociaż, że względu na 1 listopada może być na wariackich papierach. Kije mam podobnej długości, oba Dragon Select Guide, to tylko przepnę jerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Być może przy lżejszych wabiach i tym bardziej nielotnych ma to znaczenie.Miałem możliwość porównania możliwości i odległości rzutowych betoniarki C3 46 i STX gen3.Szczerze to nie mam pojęcia jak daleko latają wabie, których używam bo jest to dla mnie mało istotne.Odległości i komfort rzucanych 20g+3' gumiś jest dla mnie jako amatora zadowalający a zaczyna się od około 14g dla C3 i 10g dla STX.Na obu mam założoną linkę 10lb PP. Wracając do ruchomego wodzia czy tez stałego zdecydowanie wolę ruchomy. Jak to kolega napisał brak efektu jakby wyszarpywania linki ze szpuli.Być może w STX wodzik jest zbyt blisko oddalony od szpuli i stąd taki efekt. Być może Curado bądź inne konstrukcje, które mają zdecydowanie dalej umieszczony wodzik od szpuli efektu takiego nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Znalazłem na sąsiednim forum bardzo ciekawy temat http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=2058.0orazhttp://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=12664.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Do mojego poprzedniego wpisu dodam tylko, że nawój plecionki na szpuli mam ciasny, ponieważ moje przynęty to w 90% jerki.YyyyyyyyyA jak się ma łowienie na jerki do ciasnego nawoju? Bo wg mnie ciasny to jest przy woblerach typu SDR a Twoje spostrzeżenie nt jerkow trochę mnie zaciekawilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ano taki że przy ciężkich jerkach nawój jest jakby ciaśniejszy. Moje przynęty to generalnie 40-120 gram. Porównując do np główki 15 + gumy 4".I choć mnie casting pochłonął do reszty, to doświadczenie moje to tylko rok z kawałkiem. Więc powyższe traktuj raczej jako subiektywne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Przy ciężkim jerku nawój będzie ciaśniejszy niż przy lekkim oczywiście, dodatkowo jak ktoś ma multi z niskim przełożeniem i podbija z korbki będzie jeszcze ciaśniejszy, po ściągnięciu konkretnego SDR'a na chama będzie prawie beton a po holu ryby trzeba przy następnym rzucie uważać, aby nie odstrzelić przynęty i tutaj "latający" wodzik wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Kurde dalej nie lapie tego wygrywania choc temat wątku jest inny - ostatnio machałem crankbaitami przy pomocy zillona r i nie mialem żadnych problemów z rzutami czy tez rwaniem linki w skrajnym położeniu - co prawda jakos juz tak mam ze staram się aby wodzik byl pi razy drzwi na środku. Chyba jak nie kupie sobie konstrukcji z latającym wodzikiem to się nie przekonam nad czym jest wyższość tego typu rozwiązania Jakie są nowe konstrukcje z tym wodzikiem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jakie są nowe konstrukcje z tym wodzikiem ? Ryoga Scharpnell Nie chodzi tutaj o wyższość świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem tylko o zwyczajnie zupełnie różne konstrukcje. Czym lżejszy sprzęt, węższa szpula a wodzik dalej od niej i cieńsza linka tym mniej zasadny jest ruchomy wodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Hmmm no ryogi nie kupie aby po testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Hmmm no ryogi nie kupie aby po testować A kto bogatemu zabroni? Przynajmniej masz uzasadnienie zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Widzisz z 1 częścią Twojej wypowiedzi się nie zgodzę za to 2 cześć jest bardzo poprawna A tak szczerze to mi okrągłe nie leża miałem c3 / c4 kiedy później ryoge łowiłem cc i luna jakoś tak nie tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptychoo Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 A ja podążam w kierunku okrągłości: Record 51, później 61, a teraz skłaniam się ku C3. Wolę rzucać okrąglakami niż Revo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Z czystym sercem polecam Ci ryoge świetny multil świetny hamulec spasowanie i design bomba tylko ze okragla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi