Skocz do zawartości
  • 0

Łódź Wigry 355 czy Solar 360Fish?

am30

Pytanie

Witam wszystkich bardzo serdecznie, i od razu proszę o małą poradę, mianowicie którą z tych łódek wybrać ? wiem że pewnie pytanie nie jest najprostsze i najmądrzejsze ale liczę na Wasze fachowe porady.

Łódź będzie służyła głównie do wypraw wędkarskich- max. 2 osoby, oraz oczywiście wycieczek z żoną i resztą rodziny (nie całą :D

Sprzęt będzie pływać po augustowskich jeziorach, tam też będę mógł ją odebrać osobiście.

W podobnej cenie znalazłem jeszcze ciekawą łódź SILVER 405, tylko że sporo węższa.

Ostatnia która wpadła mi w oko to Bora 385, ale ta chyba nie nadaje się pod silnik elektryczny.

Napędem będzie silnik elektryczny, kiedyś ($) może spalinowy.

Co do tych 2 łodzi wymienionych w temacie- są one do siebie bliźniaczo podobne. Dlatego zależy mi na opiniach osób które miały z nimi styczność.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No i nadal nic konkretnego  :( .Pytam poważnie , jest tysiąc złotych tańsza od wigry czy solara a skorupa taka sama . Wigry z tą długą bakistą na wędki waży 115 kg. więc ja myślę że delfin o wadze 105 nie jest chyba źle ale może ktoś tu jest posiadaczem delfina 360 albo może blisko mieszka producenta . Nie mam ochoty kupić tandety i pluć sobie w brodę że mogłem dołożyć , a tysiak to sporo kasy a i transport od tego producenta to 500 zł a za wigry krzyczy 800- 

• 0

Wigry i Solar to sprawdzone jednostki i mamy tu na forum wielu użytkowników tych łódek. ABC też jest prawie taka sama tylko to prawie robi różnicę...

Decyzja należy tylko do Ciebie czy wybierzesz  strach czy marzenie  :)

Łódkę chyba kupujesz na kilka  a może kilkanaście lat wiec zakup powinien być dobrze przemyślany a nie na zasadzie   jakoś tam będzie.

Transport niestety kosztuje. W czym problem żeby samemu odebrać . Po moją Wigry jeździłem dwa razy do producenta , raz na rozmowę i kartonami szpeju a drugi raz po odbiór i to z jednego końca Polski na drugi -IMO 

• 0

Wigry i Solar to sprawdzone jednostki i mamy tu na forum wielu użytkowników tych łódek. ABC też jest prawie taka sama tylko to prawie robi różnicę...

Decyzja należy tylko do Ciebie czy wybierzesz  strach czy marzenie  :)

Łódkę chyba kupujesz na kilka  a może kilkanaście lat wiec zakup powinien być dobrze przemyślany a nie na zasadzie   jakoś tam będzie.

Transport niestety kosztuje. W czym problem żeby samemu odebrać . Po moją Wigry jeździłem dwa razy do producenta , raz na rozmowę i kartonami szpeju a drugi raz po odbiór i to z jednego końca Polski na drugi -IMO 

Strach czy marzenie  :lol: . Nie wiem co już o tym myśleć od roku nie mogę się zdecydować którą łódkę kupić , a wycieczki do Augustowa nie mam zamiaru robić bo po prostu nie mam na to czasu .Solara widziałem u nas na Chrewcie , ale skoro delfin ma takie same parametry to po co przepłacać . Wszak zastanawiająca jest cena niższa o 1000 zł ale z drugiej strony jak się ma taką reklamę to producenci wigry czy solara mogą sobie pozwolić ją wywindować . Widzę , że tu reklama tych dwóch łódek na całego . Ale tak poważnie  , chociaż jeden użytkownik delfina niech  zaopiniuje szczerze .

• 0

Nie wiem co już o tym myśleć od roku nie mogę się zdecydować którą łódkę kupić

Szkoda czasu, już powinieneś mieć łódkę kupioną i- co najmniej- wstępnie opływaną. Sporo pływania/ łowienia już uciekło. Kupujesz na lata, tysiąc pln-ów różnicy w cenie wkrótce zniknie we mgle zapomnienia :P Bierz tą, o której masz dobre opinie z pierwszej ręki.

• Like 3

• 0

Szkoda czasu, już powinieneś mieć łódkę kupioną i- co najmniej- wstępnie opływaną. Sporo pływania/ łowienia już uciekło. Kupujesz na lata, tysiąc pln-ów różnicy w cenie wkrótce zniknie we mgle zapomnienia :P Bierz tą, o której masz dobre opinie z pierwszej ręki.

Nie ułatwiacie mi koledzy  :huh: , ale masz rację opinia jest ważna i dlatego też oczekuje opinii o delfinie . Może w końcu ktoś mnie namówi lub ostatecznie odwiedzie od delfina  :D .  

• 0

Pływałem Delfinem znajomego i to nie jest stabilna łódź . Można ją porównać do łódki z linku:

Łódź z filmu nie jest nawet podobna kształtem do delfin 360 , Ale solar 360 i wigry 360 to bliźniacze skorupy delfina 360 , a tamte mają opinie stabilnych więc jak to się ma z delfinem ? 

• 0

No tak ,ale po co przepłacać,   wigry i solar  są identyczne jak delfin ( różnice w pokładzie )waga taka sama więc o co tu chodzi -reklama ? 

• 0

Nie do końca identyko są ....  ten Delfin nie ma płaskiego pokładu ..

Co do reklamy ,o której tu cały czas piszesz to będę szczery i napiszę ,że mam wrażenie ,że jest reklamowany od kilku postów  właśnie  ten Delfin  ...

A gdzie tu widzisz reklamę ? W pytaniu ? Widać wypowiadają się tu producenci wigry i solara . 

• 0

Nie do końca identyko są ....  ten Delfin nie ma płaskiego pokładu ..

Co do reklamy ,o której tu cały czas piszesz to będę szczery i napiszę ,że mam wrażenie ,że jest reklamowany od kilku postów  właśnie  ten Delfin  ...

Widziałeś obie łódki ? 

Edytowane przez krzysztof1974

• 0

A gdzie tu widzisz reklamę ? W pytaniu ?

Mamy tu dziewięć stron na temat dwóch łódek  i po przeczytaniu opini użytkowników mamy tu cenne info dotyczące tych  łódek. 

Z Twoich postów przeczytać można ,że Delfin to to samo ale tysiaka tańszy a te dwie to przereklamowane łąjby 

Widziałeś obie łódki ? 

Widziałem ,nawet kontakt organoleptyczny miałem z Solarem , Wigry i ABC 

Widać wypowiadają się tu producenci wigry i solara . 

Tiaa i mają po kilkanaście nicków hahaha.gif

• Like 1

• 0

Mamy tu dziewięć stron na temat dwóch łódek  i po przeczytaniu opini użytkowników mamy tu cenne info dotyczące tych  łódek. 

Z Twoich postów przeczytać można ,że Delfin to to samo ale tysiaka tańszy a te dwie to przereklamowane łąjby 

Widziałem ,nawet kontakt organoleptyczny miałem z Solarem , Wigry i ABC 

Tiaa i mają po kilkanaście nicków hahaha.gif

Dziękuję za pomoc . Pozdrawiam serdecznie i sukcesów życzę .

• 0

Nie rozumiem dlaczego kupujecie takie pseudo łódeczki.przeciez to pływadła na staw

I na staw została właśnie  kupiona . Wiadomym jest ,że odpowiednią wahadłówką nie jest jakimś problemem przerzucić ów staw. Problemem jest odhaczenie tejże przynęty , I  po co mamy biegać dookoła stawu jak mamy obok siebie Wigry lub Solara .Wsiadamy płyniemy ,odczepiamy i wracamy na brzeg aby dalej spiningować.  :lol:

Edytowane przez M a r a s
  • Like 2

• 0

Nie rozumiem dlaczego kupujecie takie pseudo łódeczki.przeciez to pływadła na staw

Tego się nie zrozumie ;)

Sam zaczynałem od łódeczki 3,6m, następna była 4m, a teraz jest 4,3m, a co się kłębi w głowie, hehe.

Najgorsze jest to, że niektórzy uparcie próbują przekonywać, że taka łódka 3,6m jest super wygodna i super bezpieczna dla 2-3 spinningistów :blink:

• Like 2