TERMOS Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Panowie startuje watek poniewaz polow ryb z pod lodu w Szwecji nie pokrywa Mi sie z rzeczywistosci w Polce. Sprzet, lowiska, metody, przynety itd Sezon przed Nami i mam nadzieje ze informacji tu zawarte przydadza sie dla kazdego kto planuje wyskoczyc na lod do MATRIXA a Ci z MATRIXA mazna pare slow co gdzie i jak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Cześć, planujemy wyjazd za ok miesiąc w okolice Boras. Ale jak tu sprawdzić jaki lód jak nam się Szwed nie odzywa, a prom w promocji do 25 stycznia? Możecie jakoś pomóc?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Czesc kostom63Chyba najpewniejsze bedzie sledzenie pogody na www.smhi.se.Wpisz w tabeli Borås, wybierz miasto a na dole 10-dygnsprognos czyli 10 dniowa prognoze. W miare rzetelna strona choc oczywiscie nie obejdzie sie bez lekkich zmian z dnia na dzien. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Nie spotkalem sie w Szwecji z ochotka. Robale te popolarne sa w srod mormyszkowcow i kazdy szanujacy sie sklep w Polsce. Niestety jak dotychczas zaden sklep w stolicy wikingow nie sprzedaje tych larw.Jak do tej pory spotkalem sie z jednym sklepem ktory handluje na necie i lezy gdzies daleko na polnocy. Byc moze sa wyjatki i gdzies w sklepie stacjonarnym sa dostepne. Poki co Wszelkie go rodzaju silikony zabarwiane z atraktorem kroluja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Rafał, moi znajomi próbowali tu ochotki ale nic z tego nie wyszło. Ono po prostu chyba tu nie występuje. Jeżeli mormyszka, to normalnie kilka dzikunów daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Wystepuja tylko nie sa zbyt popolarne. Szwedzi faktycznie wola bialego robala. Pstrag, mormyszka wielkosci dozego paznokcia i pek robali. Klasyk podlodowy na kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Niewierny Tomasz.Przecietny Szwed uzywa tego czego uzywal jego ojciec a ojcowi pokazal to dziadek.Kazdy z Nich posiada w podelku Bergmana, klasyczna rybkie podlodowa. Pod wzgledem kreatywnosci w wyborze przynet sa kwadratowi. Jezeli czegos nie ma na reklamie to nie wiadomo jakie jest ladne i lowne nie kupia.Kierujac sie instynktem - podswiadonie i swiadomie wybieraj swoje rodzime produkty choc czesto cena jest kloczowym czynnikiem w ich wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) W Finlandii ostatnio pojawiła się i ochota i białe ale używane są sporadycznie żeby tylko podrasować mała kotwiczkę czy pojedyńczy haczyk. Pilki z małymi kotwiczkami zdobione celownikami fluo i wszelkiego rodzaju balansówki rządzą. W tym roku mamy świetny lód w południowej Finlandii i mega się wkręciłem.Mam ostatnio okazję łowić z profesjonalistą, startującym w podlodowych zawodach różnej rangi (używa bardzo prostego i wiekowego sprzętu i za każdym razem pokazuje mi gdzie jest moje miejsce. Ja łowie 100 okoni on bez problemu 200. Z kołowrotków podlodowych i mega wędeczek się śmieje, mówi, że to dobre dla dzieci, przede wszystkim strata kasy. Edytowane 13 Lutego 2021 przez MarCinFin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 ... Marcinie, klasyczna kleszczka, strugana własnoręcznie, czy odpowiednio dobrany fragment gałęzi jałowca? Blaszki wycinane ręcznie z mosiądzu, miedzi, kotwica i całośc zalewana Pb i kolejno obróbka pilnikiem i papierem ściernym. Jakaś włóknina na kotwę imitująca ochotkę? Kulas w dłoń i na jeziora... Takie tam wspominki po Dziadku i Ojcu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) Marcin a wez prosze jakas fote sprzetu i przynent cyknij jak mozesz. Finowie zamawiaja troche podlodowek w Szwecji. Sami sa mistrzami w rekodziele podlodowym czyli poziomkach. Naprawde ich balansowki robia wrazenie. Edytowane 14 Lutego 2021 przez TERMOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi