croock Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Panowie i Panie, historia dzieje się na naszych oczach ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Tylko pogratulować, ostatnie 8000+ zdobyte zimą[emoji1320][emoji1303] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ogromny szacun ! ! ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Powiedzmy sobie szczerze: wejście na K2 w czapce nie powinno być oficjalnie uznane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Gratulacje. Szkoda, że nie nasi bo zasłużyli sobie na ten szczyt jak mało kto. Jak patrzę sobie na to starożytne zdjęcie poniżej, to stwierdzam, że większość z nich to musieli być kosmici...... Edytowane 16 Stycznia 2021 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Hmm... z tlenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Hmm... z tlenem Co nie zmienia faktu, że to wielki wyczyn i pierwsze zimowe wejście jest faktem. Bez tlenu wyczyn będzie jeszcze większy, ale to inna sprawa, inna dyscyplina i nie umniejsza to tego, jak potężny sukces odnieśli dziś Szerpowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Gratulacje! 1 osoba/Scherpa weszła z ta cała grupa bez tlenu. Co za piekny gest! 10 Osobowa grupa, prowadzacy zarzymali sie okolo 70 m przed szczytem , poczekali na Reszte i weszli razem! Wow, co za wyczyn! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Z tym "bez tlenu" to nie do końca tak było ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 jak nie bez rękawiczek to się nie liczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zimowe wejście na K2 to nie przypadkiem złamanie Phenixa poprzez nadepnięcie np. w styczniu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Kolega Szczytomaniak uwazam ze zdobyl poufne informacje. Brawo brawo dla Scherpow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Hmm... z tlenem Z tlenem czy bez to żaden z nas by tego nie dokonał. Więc i tak czapki z głów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ogromny wysiłek i moc. Imponujące i ważne wydarzenie ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie wiem czy jest ktoś kto bardziej zasługuje na to niż Nepalczycy. Zawsze noszą toboły za gwiazdami.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie wiem czy jest ktoś kto bardziej zasługuje na to niż Nepalczycy. Zawsze noszą toboły za gwiazdami....Teraz Wielicki może im toboły nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Teraz Wielicki może im toboły nosić.Trochę Cię poniosło ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zimowe wejście na K2 to nie przypadkiem złamanie Phenixa poprzez nadepnięcie np. w styczniu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W Szczecinie na bulwarach nie jest to wykluczone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Trochę Cię poniosło Mało jesteś poinformowany. Myślicieli w górach nie potrzeba. Urubko udowodnił. Szkoda ryja strzępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Teraz Wielicki może im toboły nosić.Ja też chcę ten towar co wąchasz .A co TY możesz Wielickiemu nosić? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Jakby Szerpowie mieli dobre buty zamiast sandałów, to by tam pewnie weszli ze 30 lat temu. ;-)Trochę przesadzam, ale szlag mnie trafiał jak oglądałem relacje z wypraw - ekipa z super hiper sprzętem idzie z niewielkim bagażem, a za nią Szerpowie w byle czym targają na grzbietach wszystko co jaśniepaństwu potrzebne. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Mam podobne zdanie.Wiadomo, ze miejscowi są najlepsi. Uzbroić ich w technologie i budżet i padnie jeszcze wiele rekordów.Wkurzają mnie te próby umniejszania. Powiem więcej, jestem rozczarowany komentarzami naszych. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Podpisuje się pod tym w 100% https://sport.onet.pl/alpinizm/k2-zima-nepalczycy-zdobyli-szczyt-krytyka-adama-bieleckiego/1gws7td 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) ... pewnie malo wiem, ale jakos nie slyszalem zeby komus innemu udalo sie wejsc w zimie na K-2,- nawet z tlenem wiec moze zamiast dolanczac sie do grona zazdrosnikow probujacych odebrac Szerpom choc kawalek tego niewatpliwego sukcesu lepiej samemu zaplanowac wejscie chocby na nasze Rysy. Gwarantuje, ze nie jednemu z narzekajacych odcielo by pare razy tle w drodze na szczyt Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Rheinangler 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi