Skocz do zawartości

Jeziorko Czerniakowskie 2021

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj z Mariuszem (@pointman) zrobiliśmy preludium ewentualnych spotkań nad czerniakowskim! B)

Woda się ociepliła to i morsy wymiotło aczkolwiek jedna morświnka jakością estetyczną zdecydowanie wyrastała ponad przeciętną ilość (proszę nie dopytywać, zdjęć nie będzie :P  :D )

Spotkanie z założenia miało na celu porównanie kijków XUL do 3gr : wypasionego Matagi od Manyfika i kilkukrotnie tańszego Tetona z Ali...

Dla urozmaicenia zabrałem ze sobą coś wagi lekkiej do 28gr, średniej do 80gr i ciężkiej do 290gr (niezły rozrzut  :o  :D !!!)

post-52107-0-00118300-1618063738_thumb.jpg

post-52107-0-55310500-1618063746_thumb.jpg

Dodatkową atrakcją były odwiedziny i kontrola Straży Rybackiej! Ludzie! od pół wieku bywam nad Czerniakowskim i przydarzyło mi się to pierwszy raz !!! :blink:  :D Ale nie ma się co dziwić bo jak zobaczyli z daleka, że ktoś ciska cehłami do wody to musieli to sprawdzić ;)  :P  :D

post-52107-0-66716000-1618063982_thumb.jpg

Mariusz, dzięki za fajne, spontaniczne spotkanie :highfive:

• Like 2

Ten cudak to Kingdom Solo II 213 8-16Lb  8-28gr. 

Pierwszy raz byłem z nim nad wodą i sam byłem ciekaw, ale jestem mile zaskoczony Świetnie układał mi się w dłoni (pazur trzymam pomiędzy małym i drugim palcem). Drewno jest lakierowane, ale co ciekawe nie ślizgał się w dłoni (jestem bardzo przewrażliwiony w tym temacie). Kij dobrze opisany. Można nieznacznie przeciążyć. Bardzo dynamiczny, ładnie ładuje się przy rzucie w niskich gramaturach (rzucałem najniżej ok 9-10gr ale niżej też da radę) Wyraźnie przenosi stuknięcia o dno a pod ryba to sie okaże ;)

• Like 1

A prowadziłeś kiedyś w lecie, auto z drewnianą, lakierowaną kierownicą? (bez klimy) Bardzo pocą mi sie dłonie i na plastiku ślizgawica w w tym przypadku jakoś dziwnie nie ?! :P  ;) ...ciekawostka :D

A co do rękawiczek w lecie to owszem, używam. Od zeszłego sezonu letnie, cieniutkie Simmsy ale również "bezpalczaste" rowerowe z dobrą wykładziną antypoślizgową. 

• Like 1

• 1 miesiąc temu...