Skocz do zawartości
  • 0

KONKURS "Co to za przynęta?"

makamba

Pytanie

Witam.

Chciałbym zaproponować mały konkurs - zabawę dla aktywnych forumowiczów pod tytułem Co to za przynęta?.

Polegać ma on na odgadnięciu/podaniu nazwy firmy produkującej ową przynętę jak i nazwę konkretnego modelu przedstawionego na foto.

Żeby jednak było trudniej - będą to tylko pojawiające się co jakiś czas (nieregularnie) fotki przedstawiające jedynie jej fragment.

Owa tajemnicza przynęta będzie też stanowić nagrodę dla tego forumowicza , który jako pierwszy poda wymagane dane.

Wartość tej niepozornej nagrody to 25 euro.

(Podobno Hi-Tech) :lol:

Zasady konkursu:

1.Należy podać producenta.

2.Należy podać nazwę danego modelu.

3.Kto pierwszy ten wygrywa.

4.Odpowiedzi tylko w tym temacie a nie na priv.

Zastrzeżenia.

1.Konkurs tylko dla forumowiczów z liczbą postów powyżej 100 !!!

2.Wysyłka tylko na terenie PL.(na mój koszt)

3.Czas trwania konkursu do 10 lipca.

4.Jeśli do 10 lipca nikt nie zgadnie , mogę chętnie dorzucić tą nagrodę do puli nagród , które być może będą w przyszłości organizowane przez władze forum lub przeznaczyć ją do forumowych testów i wysłać odpowiedniej,wyznaczonej i chętnej osobie.

Możliwe jest też przedłużenie konkursu jeśli taką wolę wyrażą zainteresowani gracze.

Ps.

Oświadczam publicznie , że nie jest to żadne lokowanie produktu i że nic mnie z tą firmą (niestety) nie łączy.

Miłej zabawy...

Fotka nr 1.

.

Chciałem wstawić ten wątek w dziale cafe , ale tam są większe ograniczenia co do pojemności wstawianych fotek. :(

post-5652-1348917376,6778_thumb.jpg

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak obiecałem - tak i opisuje :D

Z racji tego, że większość dnia spędzam przy laptopie, nie da się ukryć, że odwiedzam jerkbaita prawie cały dzień co jakiś czas. Ten wątek konkursowy to dla mnie fajna sprawa, bo mam co robić w przerwach od kodowania itp. zajęć :D

W czwartek w południe wyjeżdżałem na rybki do soboty, wiec pomyślałem sobie, że strzelę jeszcze przed wyjazdem, bo potem odpadam z konkursu :D Spojrzałem na te fotki i zauważyłem, że w porównaniu z wielkością kotwicy jest dość duża odległość środkowej kotwicy od końcowej. do tego widać że dosyć duży ster. Podpowiedź o firmie robiącej wędki podpowiedziała, że może to być illex jednak, bądź właśnie jakiś evergreen?? Ale evergreena nie znalazłem w polskim googlu :mellow: No to wszedłem na stronę zalinkowaniego przez autora wątku sklepu i przejrzałem ofertę, w oczy rzucił mi się jeden z wobków i strzeliłem :D

Po chybionym braniu wielkiego klenia na brombę musiałem odsapnąć i wszedłem na chwilę na forum - okazało się, że strzał tym razem wreszcie był trafny :D

• 0

Jak obiecałem - tak i opisuje :D

Z racji tego, że większość dnia spędzam przy laptopie, nie da się ukryć, że odwiedzam jerkbaita prawie cały dzień co jakiś czas. Ten wątek konkursowy to dla mnie fajna sprawa, bo mam co robić w przerwach od kodowania itp. zajęć :D

W czwartek w południe wyjeżdżałem na rybki do soboty, wiec pomyślałem sobie, że strzelę jeszcze przed wyjazdem, bo potem odpadam z konkursu :D Spojrzałem na te fotki i zauważyłem, że w porównaniu z wielkością kotwicy jest dość duża odległość środkowej kotwicy od końcowej. do tego widać że dosyć duży ster. Podpowiedź o firmie robiącej wędki podpowiedziała, że może to być illex jednak, bądź właśnie jakiś evergreen?? Ale evergreena nie znalazłem w polskim googlu :mellow: No to wszedłem na stronę zalinkowaniego przez autora wątku sklepu i przejrzałem ofertę, w oczy rzucił mi się jeden z wobków i strzeliłem :D

Po chybionym braniu wielkiego klenia na brombę musiałem odsapnąć i wszedłem na chwilę na forum - okazało się, że strzał tym razem wreszcie był trafny :D

Sprytnie,sprytnie.

Myślałem ,że jak dodam podpowiedź ,że ten sam producent ma też w swej ofercie wędki to odsunę podejrzenia od Illexa.

<_<

• 0

Hej!

W piątek woblerek Illex DD Arnaud złowił pierszą rybkę - małą, ale ho ho :D Wcześniej nie miałem okazji na niego łowić, ale w końcu wrzuciłem do pudełka roboczego tylko kilka przynęt i zawisł na końcu zestawu.

Ma naprawdę fajną migotliwą, agresywną pracę, mimo dość dużego steru schodzi tylko do ok 3 - 3,5m w trollingu (co dla mnie jest idealną głębokością), a rzuca się nim doskonale - leci jak wahadłówka :D

Po przepłynięciu ok 200m zaliczył pierwsze branie - sandacze w łowisku, gdzie sandaczy podobno nie ma B)

Dzięki Makamba! Super przynęta :D

Zdjęcie nieładne, ale robione samemu i na szybko, żeby rybkę szybko uwolnić (Tutaj chyba nie złamię regulaminu małym sandaczykiem?).

.

post-714-1348917825,0927_thumb.jpg

• 0

Jarek - dzięki za to ,że odpisałeś o tym konkursowym wobku w temacie.

Dobrze wiedzieć ,że się nagrody nie marnują i trafiają w dobre ręce. :mellow:

Za jakiś czas wstawię znowu jakąś zagadkę tylko znajdę jakiś tajemniczy , nieznany wabik. <_<

• 0

Coś od dawna nic się nie dzieje w temacie konkursu... :rolleyes:

Tymczasem trafiłem dziś na kolekcję przepięknie wykonanych , w naturalne kolorki przystrojonych przynęt.

Nowość zupełna bo nie ma ich jeszcze nawet na stronie producenta. :P

Jakiś czas temu trafiłem jeden egzemplarz u znajomego , który przysłano mu na próbę.

Oczywiście zorganizowałem sobie odpowiedni ich zapas i od razu wpadł mi do głowy pomysł , by z okazji moich  zbliżających się urodzin zrobić sobie prezent w postaci konkursiku , w którym mógłbym się poznęcać nad kolegami z forum. :lol:

Jarka , pogromcy konkursów ;) ostatnio coś na forum nie widać . :)

Zasady konkursu , który chciałbym zaproponować będą podobne jak w poprzednich edycjach.

Czas trwania konkursu - ostatniego dnia lutego , wtedy bowiem będę się też widzieć (prawdopodobnie - kwestia zgrania w czasie) z producentem , właścicielem firmy , która ową przynętę produkuje i wtedy też oficjalnie wchodzi ona na rynek(prezentacja).

Wtedy też i ja zaprezentuję je w temacie "Dziwne konstrukcje przynęt".

W między czasie wrzucę 13 okrojonych chytrze fotek z jej fragmentami.( 1 lub 2 dziennie aż do 13 total)

Kto zagadnie jaka to przynęta ten zostaje jej właścicielem.

B) Zasady konkursu:

1.KONKURS TYLKO DLA UŻYTKOWNIKÓW FORUM Z MINIMALNĄ ILOŚCIĄ 100 POSTÓW. :ph34r:

2.Należy podać tylko nazwę FIRMY/PRODUCENTA  podane w temacie a nie na priw. Nazwy modelu nie znam jeszcze ja sam bo oryginalne etykietki są jeszcze w druku i mam wszystko zapakowane tylko w plastikowe,przeźroczyste pudełeczka.

===PS===

Właśnie poznałem nazwę modelu.

Od tej chwili zmiana punktu nr 2.

Należy podać nazwę firmy/producenta jak i nazwę konkretnego modelu. :P

3.Liczy się tylko nazwa producenta konkretnej, konkursowej przynęty.(w wypadku gdyby okazało się ,że jakiś chińczyk klepie gdzieś coś podobnego  :D )

3.Każdy może zgadywać tylko jeden raz do każdej kolejnej fotki .Jedna fotka - jeden strzał.

4.Kto pierwszy ten lepszy.

5.Wysyłka na terenie PL na mój koszt, prawdopodobnie dopiero w kwietniu.

6.W przypadku gdy konkurs pozostanie nierozwiązany lub gdy nazwę poda użytkownik nieupoważniony itp ( - 100postów) - przynęta trafi na giełdę. :P 

MIŁEJ ZABAWY !!!

Fotka nr1.

post-50881-0-38400200-1360873986_thumb.jpg

Edytowane przez makamba

• 0

Sprostowanko  co do zasad !!!

Właśnie dowiedziałem się nazwy modelowej tej przynęty. :P

Od tej pory należy podać nazwę firmy/producenta jak i nazwę tego konkretnego modelu. B)

Edytuje też zaraz w poprzednich zasadach.

W związku ze zmianą w zasadach konkursu poprzedni 4 strzelcy mogą strzelać jeszcze raz ,tym razem z podaniem nazwy konkretnego modelu.

Firma + Model. ;)

Edytowane przez makamba

• 0

Lovec Rapy - Power Perch 

widać że to będzie jakiś łamaniec :huh: tylko poczekam na więcej zdjęć :D

Może coś takiego? :)

;) Panowie, nawet gdyby strzał był dobry to :

B) Zasady konkursu:

1.KONKURS TYLKO DLA UŻYTKOWNIKÓW FORUM Z MINIMALNĄ ILOŚCIĄ 100 POSTÓW.  :ph34r:

No będzie ciężko  :D A tak na marginesie; to chyba jedyną szansą rozstrzygnięcia konkursu jest włamanie do sejfu producenta albo skrojenie pudełka z woblerami @makamby, bo skoro przynęty nie ma na rynku...

W jednym sklepie już są. :)

I na wielu stronach Chińskich producentów pewnie też.

Możliwe , że robione dla kilku marek , z maleńkimi jednak różnicami... ;)  :P