Skocz do zawartości
  • 0

KONKURS "Co to za przynęta?"

makamba

Pytanie

Witam.

Chciałbym zaproponować mały konkurs - zabawę dla aktywnych forumowiczów pod tytułem Co to za przynęta?.

Polegać ma on na odgadnięciu/podaniu nazwy firmy produkującej ową przynętę jak i nazwę konkretnego modelu przedstawionego na foto.

Żeby jednak było trudniej - będą to tylko pojawiające się co jakiś czas (nieregularnie) fotki przedstawiające jedynie jej fragment.

Owa tajemnicza przynęta będzie też stanowić nagrodę dla tego forumowicza , który jako pierwszy poda wymagane dane.

Wartość tej niepozornej nagrody to 25 euro.

(Podobno Hi-Tech) :lol:

Zasady konkursu:

1.Należy podać producenta.

2.Należy podać nazwę danego modelu.

3.Kto pierwszy ten wygrywa.

4.Odpowiedzi tylko w tym temacie a nie na priv.

Zastrzeżenia.

1.Konkurs tylko dla forumowiczów z liczbą postów powyżej 100 !!!

2.Wysyłka tylko na terenie PL.(na mój koszt)

3.Czas trwania konkursu do 10 lipca.

4.Jeśli do 10 lipca nikt nie zgadnie , mogę chętnie dorzucić tą nagrodę do puli nagród , które być może będą w przyszłości organizowane przez władze forum lub przeznaczyć ją do forumowych testów i wysłać odpowiedniej,wyznaczonej i chętnej osobie.

Możliwe jest też przedłużenie konkursu jeśli taką wolę wyrażą zainteresowani gracze.

Ps.

Oświadczam publicznie , że nie jest to żadne lokowanie produktu i że nic mnie z tą firmą (niestety) nie łączy.

Miłej zabawy...

Fotka nr 1.

.

Chciałem wstawić ten wątek w dziale cafe , ale tam są większe ograniczenia co do pojemności wstawianych fotek. :(

post-5652-1348917376,6778_thumb.jpg

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To może coś z Azji ;)

http://www.alibaba.com/product-gs/537930596/Nature_plastic_multi_jointed_fishing_tackle.html

Place of Origin: Guangdong China (Mainland) Brand Name: XIN-V Model Number: VMJM05-6.5''

Wszystko Ok , płetwy się już zgadzają , rozmiar nawet na fotce identyczny (skala)... ale przykładam przynętę do obrazka , porównuję i widzą ,że w tym moim oczko inne. :P

Srebrna obwódka wokół czarnego grubsza jest. :)

No i ciągle nie padła nazwa firmy , pod której szyldem ta konkursowa rybcia wyszła na rynek.

• 0

Jako ,że wygląd przynęty już praktycznie znany , wstawiam resztkę fotek.

Pozostaje tylko odgadnąć pod szyldem jakiej firmy ukazał się ten konkretny swimbait.(firma + model)

Podpowiem ,że nazwa tej firmy pada na forum dość często i to nie tylko w tematach przynęt.

post-50881-0-82517700-1361303397_thumb.jpg post-50881-0-20818300-1361303445_thumb.jpg post-50881-0-02150700-1361303467_thumb.jpg

post-50881-0-08257700-1361303229_thumb.jpg post-50881-0-49207600-1361303245_thumb.jpg post-50881-0-48498900-1361303328_thumb.jpg post-50881-0-29831100-1361303370_thumb.jpg

Edytowane przez makamba

• 0

Jarek wkraczaj, jako niekwestionowany pogromca tego typu konkursów.

Przyznam że mam już dosyć molestowania Googla w poszukiwaniu Tej Jednej, idealnie pasującej :).

Zawsze coś nie pasi, a to promienie na płetwach, czy czerwony akcent na skrzelach. 

Oczywiście nie poddaję się.

• 0

Makamba powiedz chociaż czy jest w sieci zdjęcie tego nowego cudeńka :mellow:

Są 2 fotki przedstawiające po 9 sztuk w różnych kolorach .

Na fotce też widnieje nazwa firmy , pod której szyldem te konkretne modele mają być sprzedawane.

6.2" 1.2oz Fishing Lure Bait Swimbait Wobbler Real Life-Like 5 Segments Bass

tylko to o nim znalazłem  :rolleyes:

Inne płetwy. :P

Hej!

@Makamba - nie widać mnie ostatnio bo roboty tyle, że nie ma czasu nawet o rybkach pomyśleć :/

A co do konkursu - no Panowie streszczajcie się, bo będą musiał wkroczyć do akcji :)

No , Jarek - liczyłem na Ciebie. ;)

czy czerwony akcent na skrzelach. 

Kwestie kolorystyczne można sobie darować.

Rybka ta może być sprzedawana pod różnymi banderami , różniąc się tylko mini detalami i kolorami bo tu już wystarcza ,żeby nie być osądzanym o kradzież pomysłu i kopiowanie.

• 0

To może zamiast robić konkursy to od razu co jakiś czas podeślę Ci jakiś woblerek na chatę? :lol:  :lol:  :lol:

Zdradź chociaż drogę dedukcji jaką poszedłeś , bom sam ciekaw. :rolleyes:

Rybcię podeślę jak podjadę do PL (prawdopodobnie kwiecień , ale możliwe też ,że uda się w marcu) tylko podaj znów adres bo tamten przepadł ze starą pocztą. ;)

Nr 9.

10cm , 20gr.

post-50881-0-99296800-1361471995_thumb.jpg

• 0

To może zamiast robić konkursy to od razu co jakiś czas podeślę Ci jakiś woblerek na chatę? :lol:  :lol:  :lol:

Zdradź chociaż drogę dedukcji jaką poszedłeś , bom sam ciekaw. :rolleyes:

Rybcię podeślę jak podjadę do PL (prawdopodobnie kwiecień , ale możliwe też ,że uda się w marcu) tylko podaj znów adres bo tamten przepadł ze starą pocztą. ;)

Nr 9.

10cm , 20gr.

attachicon.gif10cm20gr_SwimbaitMatzuo.jpg

Hehe :) Tym razem na prawdę już nie przykładałem sie tak jak poprzednio. Dziś po raz pierwszy dobiero przyjrzałem się tematowi przy kawie.

Po wstawieniu przez Ciebie wszystkich fotek i dodaniu opisu zdjęcia jakie jest w Internecie zagadk była już dość oczywista i dziwię się, że nikt nie zgadł.

Z ciekawości wpisałem w google grafika po prostu "swimbait" i - skoro to taka nowość - ograniczyłem wyniki do ostatniego miesiąca. Poszukiwana fotka jest w 3 linii wyników.

Dedukcja była więc tym razem 3 - minutowa :)

• 0

Hehe :) Tym razem na prawdę już nie przykładałem sie tak jak poprzednio. Dziś po raz pierwszy dobiero przyjrzałem się tematowi przy kawie.

Po wstawieniu przez Ciebie wszystkich fotek i dodaniu opisu zdjęcia jakie jest w Internecie zagadk była już dość oczywista i dziwię się, że nikt nie zgadł.

Z ciekawości wpisałem w google grafika po prostu "swimbait" i - skoro to taka nowość - ograniczyłem wyniki do ostatniego miesiąca. Poszukiwana fotka jest w 3 linii wyników.

Dedukcja była więc tym razem 3 - minutowa :)

Gratulacje Jarku ! Bond-owska robota  :D pozdrawiam.