Skocz do zawartości

Targi wędkarskie w Japonii

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Za plus minus miesiąc zaczynają się najlepsze targi wędkarskie w Japonii - Osaka Fishing Show. Ponownie wybieram się do Osaki w poszukiwaniu nowości i ciekawych marek. Jeśli jest ktoś zainteresowny to mogę umieszczać tutaj zdjęcia i krótkie relacje.

Będzie super! zdecydowanie :good:

Jakie japońskie marki chcielibyście aby były w Polsce?

Jedną z marek na które czekałem u nas jest Evergreen. Tylko jak już się doczekałem, to kupować nie mam zamiaru w Polsce. Dlaczego: ponieważ za granicą (Niemcy, Litwa, Łotwa) mogę mieć te same wędki o około 800-1000zł taniej. Również z gwarancją i wysyłką do domu za 10 euro. Jedną kwestią jest dostępność, inną cena za jaką niektóre sklepy próbują ten towar sprzedać.

Z Yamaga Blanks i cenami u nas jest podobnie. Różnica cen dochodzi do 850zł.

Edytowane przez dante
  • Like 5

Jedną z marek na które czekałem u nas jest Evergreen. Tylko jak już się doczekałem, to kupować nie mam zamiaru w Polsce. Dlaczego: ponieważ za granicą (Niemcy, Litwa, Łotwa) mogę mieć te same wędki o około 800-1000zł taniej. Również z gwarancją i wysyłką do domu za 10 euro. Jedną kwestią jest dostępność, inną cena za jaką niektóre sklepy próbują ten towar sprzedać.

Z Yamaga Blanks i cenami u nas jest podobnie. Różnica cen dochodzi do 850zł.

Problem jest taki, że generalnie handel wędkami jest bardzo niewdzięczny. Transport jest drogi (szczególnie jednoskłady), dochodzi gwarancja, a jednocześnie niewiele się tego sprzedaje (w porównaniu do przynęt czy linek.

ex3jbrQ.jpg

1JAD0BF.jpg

Edytowane przez yffea

A do Łotwy,Litwy czy Niemiec ...transport tych samych blanków/wędek jest tańszy

Tego nie wiem. Ja tylko tłumaczę dlaczego ten asortyment nie jest specjalnie pociągający jesli chodzi o handel. Z resztą sklepy też nie są szczególnie zainteresowane handlem kijami w tych cenach bo rynek w Polsce na nie jest mikroskopijny.

Tak nie jest,Polacy kupują taki sprzęt w większości za granicą bo "nasi przyjaciele " dystrybutorzy lecą w kulki i tyle. Oczywiście jestem za tym żebyś dał fajną relację z Osaki- zdrowo zazdroszczę, ale kwestii handlowych już więcej nie będę poruszał ????