Skocz do zawartości

Targi wędkarskie w Japonii

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Graphiteleader ma dystrybutora w Polsce, raczej.

Tak. To czego nie mają to długie wędki do lekkich przynęt, zrobione po japońsku. Jak zresztą wszyscy japońscy producenci. Jakbyś dogadał z którymś z topowych producentów wykonanie długich wędek o charakterystyce kijów do lekkiego rockfishingu to byloby coś, czego na rynku nie ma a jest potrzebne. 

• Like 1

Tak. To czego nie mają to długie wędki do lekkich przynęt, zrobione po japońsku. Jak zresztą wszyscy japońscy producenci. Jakbyś dogadał z którymś z topowych producentów wykonanie długich wędek o charakterystyce kijów do lekkiego rockfishingu to byloby coś, czego na rynku nie ma a jest potrzebne. 

Jak długie i jak lekkie? 

Jak długie i jak lekkie? 

Przez rok szukałem topowego japońskiego kija o mocy oscylujacej w granicach 10lb, max 12lb (takich japońskich lb, nie amerykanskich). I masie rzutowej realnie do 10g. Długość minimum 270cm, najlepiej 290cm. Skończyło się na kiju mocniejszym, bo takich jak opisałem nikt nie produkuje. 

Przez rok szukałem topowego japońskiego kija o mocy oscylujacej w granicach 10lb, max 12lb (takich japońskich lb, nie amerykanskich). I masie rzutowej realnie do 10g. Długość minimum 270cm, najlepiej 290cm. Skończyło się na kiju mocniejszym, bo takich jak opisałem nikt nie produkuje.

Można wiedzieć co kupiłeś?

Jedną z marek na które czekałem u nas jest Evergreen. Tylko jak już się doczekałem, to kupować nie mam zamiaru w Polsce. Dlaczego: ponieważ za granicą (Niemcy, Litwa, Łotwa) mogę mieć te same wędki o około 800-1000zł taniej. Również z gwarancją i wysyłką do domu za 10 euro. Jedną kwestią jest dostępność, inną cena za jaką niektóre sklepy próbują ten towar sprzedać.

Z Yamaga Blanks i cenami u nas jest podobnie. Różnica cen dochodzi do 850zł.

Krótki filmik że stoiska Evergreen z targów w zeszłym roku - https://vm.tiktok.com/ZGeYvM4GB/

Witam

w miarę  możliwości  informację  o  plecionkach  / w tym i  hybrydowych  plus wszystko co będzie  związane  z połowem  pstrągów  ., kije ( krótkie  160 -190 cm  )  , ubrania   , przynęty  , kołowrotki     itp...

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...